Režisér Jiří Vejdělek poprvé jako herec: Vypadal jsem jak obrovská spemie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Režisér Jiří Vejdělek poprvé jako herec: Vypadal jsem jak obrovská spemie!

Jiří Vejdělek.
Jiří Vejdělek. (archiv Blesku)

Má za sebou několik kasovních trháků jako komedie Účastníci zájezdu nebo Poslední aristokratka, která je právě v kinech. Nyní si režisér Jiří Vejdělek (47) řekl o roli v seriálu Temný Kraj. Chtěl to pro změnu zkusit z druhé strany. Autorky sestry Bártů mu ochotně napsaly postavu koronera.

Vyzkoušel si tak poprvé, zač je toho v herectví loket. „Dámy měly smysl pro humor, mám logopedickou vadu, ráčkuju, a tak jen vyslovit tu profesi byl problém,“ líčí Vejdělek. Jako ohledavač mrtvol se pohyboval na místě činu a dostal bílý papírový oblek, aby nezanechával vlastní biologické stopy. „Vypadal jsem v něm jako obrovská spermie. Navíc jsem pořád musel dávat pozor, abych nešplápl do nějakých důkazů,“ smál se Jirka.


Do práce sester Bártových se vůbec nepletl. „Na place má být režisér jen jeden a nikdo se mu do toho nemá motat. Spíš jsem se snažil, abych jim to jako herec nekazil. Ženy to mají složitější. Když dává rozkazy muž, přece jen mu jeho váha, výška a hlubší hlas pomohou. Křehká žena to má těžší, její metody jsou mnohem jemnější,“ dodal s uznáním Vejdělek.

Už 4 režiséři
Sestry Bártů rády do Temného Kraje obsazují kolegy. Milan Šteindler (62) se objevil jako zavražděný pojišťovací agent, Petr Čtvrtníček (55) jako podezřelý řezník, Jirka Vejdělek si zahrál koronera a Marek Dobeš (48) policejního technika.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.