Pět let po "načasované" smrti Anny Vejvodové: Herečkou se stala až jako seniorka, Troška ji objevil v metru

Anna Vejvodová byla česká herečka, kterou objevil pro role do Kameňáku a Babovřesk Zdeněk Troška.
Zdroj: Youtube
Anna Vejvodová byla česká herečka, kterou objevil pro role do Kameňáku a Babovřesk Zdeněk Troška.Narodila se v Praze. Původním povoláním byla učitelka.Poprvé se objevila ve filmu v roce 2003, kdy režisér Zdeněk Troška vyhlásil konkurzy na různé role do svého filmu Kameňák.Annu Vejvodovou potkal v pražském metru. Požádala ho o autogram a protože sháněl postavu babky Kropáčkové do připravovaného filmu Kameňák, nabídl ji spolupráci.+ 2 fotky+ 3 fotky

Anna Vejvodová byla původním povoláním učitelka. Herečkou se stala až v pokročilém věku, a to díky Zdeňku Troškovi a naprosté náhodě. Kde ji režisér lidových komedií, který je znám tím, že do nich rád obsazuje neherce, objevil?

Petra Járková
Petra Járková 02. 11. 2019 08:00

Jako herečka se Anna Vejvodová proslavila až coby seniorka, a to díky režiséru Zdeňku Troškovi, který ji obsadil do svých komedií Kameňák a Babovřesky.

Žádost o autogram v metru

V roce 2003 Zdeněk Troška vyhlásil konkurzy na různé role do své komedie Kameňák. Annu Vejvodovou potkal v pražském metru. Seniorka jej požádala o autogram, dali se do řeči, slovo dalo slovo, a režisér jí nabídl roli babky Kropáčkové.

Stará Kropáčková

Kameňáku 2 si Anna Vejvodová zahrála dokonce jednu z hlavních rolí. V postsynchronech ji nadabovala Eva Jiroušková.

Babovřesky

Roli stoleté Trůdy Anně Vejvodové Zdeněk Troška svěřil i v komedii Babovřesky.

Přežila svého syna

Anna Vejvodová byla čtvrt století vdovou. Přežila i jednoho ze svých čtyř synů. Konec života strávila v pečovatelském domově pro seniory v Praze 6, kde zemřela 2. listopadu 2014. Bylo jí 88 let.

Načasovaná smrt

Z času její smrti však až mrazí. Jako by si ji „naplánovala“. V sobotu večer, kdy zemřela, dávali v televizi Kameňák 4 a přesně na konci filmu naposledy vydechla.

NA BÁBU KROPÁČKOVOU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články