Hlavní obsah

Kanye West nadále ve světě náboženství

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký raper Kanye West vydal minulý pátek své deváté studiové album nazvané Jesus Is King. Tematicky na něm pokračuje v již v minulosti načatém náboženském motivu. S deskou byl vydán i stejnojmenný koncertní film.

Foto: ČTK

Kanye West má na kontě jednadvacet cen Grammy.

Článek

„Toto album je vyjádřením gospelu. Má šířit gospel a pravdu o tom, co pro mě Ježíš udělal. Když přemýšlím o jeho dobrotě, má duše pláče,“ přibližuje desku Kanye.

Na desku přispěli mimo jiné Ty Dolla Sign, Nicki Minaj, Kenny G nebo Ant Clemons. Produkce se kromě Westa ujali Pi’erre Bourne (Playboi Carti/6ix9nine), Ronny J (XXXTentacion/Eminem/Machine Gun Kelly) nebo Timbaland.

Kanye West je americký raper, zpěvák, skladatel, producent a módní návrhář. Jeho hudba se rozprostírá napříč množstvím žánrů. Za všechny jmenujme hip-hop, soul, barokní pop, electro, indie rock, synth-pop, industrial nebo gospel.

West začal svou kariéru v roce 2000 jako producent Roc-A-Fella Records, kde produkoval singly pro Jay-Z nebo Alicii Keys. Následně vydal debutové sólové album The College Dropout a založil label Good Music.

Následovala šňůra dalších alb, mezi která patří kupříkladu Graduation, My Beautiful Dark Twisted Fantasy, Yeezus nebo The Life of Pablo.

West prodal na 140 milionů nahrávek a patří rovněž mezi nejprodávanější umělce. Získal 21 cen Grammy, což z něj činí nejvíce oceňovaného umělce aktuální generace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám