The Grudge: Jakmile vstoupíte, bude vás kletba pronásledovat do konce života

Démon střežící osamělou nemovitost, jenž uhrane každého, kdo do jeho domu vstoupí se vrací. Do teď jsme si horor The Grudge mohli užít díky japonské kinematografii, horor byl natolik úspěšný, že vzniklo několik pokračování. Nyní se svojí vlastní verzí přichází i američtí filmaři.

Příběh sleduje policistku, která vyšetřuje záhadné vraždy a úmrtí, které se točí kolem opuštěného domu. Co je ale zvláštní, vše zlé se děje těm, kteří do domu vstoupili. První stížnost podá realitní makléř, který má dům prodat, jakmile vstoupí do domu, okamžitě ví, že je něco špatně a začínají ho pronásledovat děsivé přízraky. Kvůli vyšetřování musí návštěvu domu podstoupit i samotná policistka, která tím nevědomky vystaví nebezpečí i svého malého syna. Musí udělat vše pro to, aby svoji rodinu ochránila před démonem střežícím osamělý dům.

Režie se ujal Nicolas Pesce, který má na svém kontě již dva průměrně hodnocené horory. Oči mé matky z roku 2016 a Piercing s Miou Wasikowskou v hlavní roli z roku 2018. Do svého třetího režijního počinu obsadil britskou herečku Andreu Riseborough, korejského herce Johna Cho a držitelku nominace na Oscara Jacki Weaver. Hororový snímek má obrovskou podporu i od režiséra Spider-mana Sama Raimiho, který stojí za produkcí filmu.

Do českých kin vstupuje snímek díky společnosti Falcon 2. ledna 2020.