10 tipů na domácí cvičení pro ženy podle YouTube, zn. bez náčiní

Komentáře
5
10 tipů na domácí cvičení pro ženy podle YouTube, zn. bez náčiní
Co v článku najdeš?
Zobrazit seznam Skrýt seznam

Začátek nového roku je za námi a s ním i nové sliby sobě samé, že tentokrát to vyjde. "Tento rok se mi jistě konečně podaří jíst zdravěji, dělat si více času na sebe i na rodinu a začít pravidelně cvičit." U toho posledního bodu se zastavíme. Když myslíme na cvičení, jako první věc nás často napadne koupě permanentky do fitka, která nás bude patřičně motivovat k pohybovým aktivitám. 

Fitko ale nemusí vyhovovat úplně každému. Někdo se stydí před jinými lidmi cvičit, dalšímu se nechce investovat tolik peněz nebo nemá na cestování do posilky čas. Ať už je váš důvod k neoblibě fitness center jakýkoliv, čtěte dál.

Přináším vám 10 tipů na cvičení z pohodlí vašeho domova a ještě k tomu bez náčiní. Tak pojďme na to!

1. Zuzka Light

Co by to byl za seznam oblíbených youtube cvičení bez Zuzky Light? Tuto oblíbenou youtuberku vám nejspíš nemusím dlouze představovat. Narodila se v Praze, ale aktuálně žije v Kalifornii. Se Zuzkou můžete za poplatek cvičit v rámci její ZGYM nebo pořádně protáhnout svaly u jejích youtube videí. Máte jen 5 minut času? Vyberte si jedno z více než sta pětiminutových videí, která jsou nejčastěji zaměřená na břišní svaly.

Další Zuzčinou specialitkou jsou její cca 20minutová videa zvaná ZWOW. Ono se to lehce řekne 20 minut cvičení, to je přeci pohoda, ne? No, než začnete soudit, zkuste si to. Cviky, na které v těchto videích narazíte, jsou komplexní a zatěžují velké svalové partie (jako třeba angličáky). A žádné mírné tempo se Zuzkou nečekejte. Pokud s cvičením začínáte, zařaďte Zuzku až po nějaké době, kdy si vypěstujete nějakou kondici.

2. Blogilates

Cvičení podle Cassey neboli Blogilates jsou oblíbená po celém světě. Na svém youtube kanálu má téměř 4 milióny odběratelů. Cassey se inspiruje prvky pilates a všechna cvičení má bez jakýchkoliv pomůcek. Za její příliš pozitivní energetickou povahu ji možná budete nenávidět, ale zároveň milovat, jelikož vás donutí udělat spoustu opakování navíc. Nenechte se zmást zdánlivě jednoduchými cvičebními prvky pouze s vahou vlastního těla.

Někdy i po 10minutovém cvičení budete bezmocně ležet na zemi se svaly v jednom ohni. A pokud se cvičením teprve začínáte, je Blogilates pro vás jako stvořená, nýbrž má cvičební videa i pro začátečníky!

3. Péťa Elblová

Určitě bychom neměli opomenout naši domácí youtube scénu! Ať už neumíte anglicky, nebo vám prostě česky mluvící lektor více vyhovuje, není třeba házet sportovní podprsenku do koše. Jsou i čeští youtubeři, kteří nabízejí cvičební videa. Krásným příkladem je blogerka Péťa Elblová. Tahle milá slečna natáčí videa na bázi "co jsem dnes jedla", ale jde příkladem také ve cvičení. 

Můžete se s ní zapotit u HIIT intervalových tréninků nebo své úsilí zaměřit na určitou část těla. Pokud tuto blogerku ještě nesledujete, tak vám doporučuji to napravit. Její příspěvky mají hlavu a patu, hovoří o osobních zkušenostech a namotivuje vás ke kladným změnám.

4. Fitness Blender

Další tip na domácí cvičení podle youtube pochází z dílny (garáže) manželů Daniel a Kelli Segars. Tento sympatický pár vám ukáže nejen způsob, jak zatočit s kily navíc, ale také na jejich kanále najdete instruktážní videa, která vám pomůžou zlepšit koordinaci, rovnováhu a flexibilitu.Většina jejich cvičení nevyžaduje náčiní a na své si přijdou cvičenci všech kategorií. 

Počet 5,96 miliónů odběratelů mluví za vše. Ti dva nejsou jen fitness nadšenci, ale také osobnosti, které dokážou zvednout z gauče masy lenochů. Kelli a Daniel začali svá videa zveřejňovat v roce 2010 a pro zajímavost stojí za zmínku, že od tohoto roku do současnosti točí videa v jejich garáži. Tvrdí, že každý bez rozdílu by měl mít přístup ke kvalitním informacím z oblasti fitness, z toho důvodu začali videa zveřejňovat.

5. POPSUGAR Fitness

Ať už milujete jógu, kickbox, nebo máte jen 15 minut času na cvičení, kanál Popsugar Fitness vám nabídne aktivitu dle vašich zálib. Oproti Fitness Blenderu, kde za všemi videi stáli dva lidé, na Popsugar Fitness se to hemží vysokou škálou osobností ze světa pevných svalů. 

Výčet jedinců, podle kterých si můžete propotit tričko, začíná na trenérech celebrit a končí u známých youtube fitness osobností. Hlavní výhoda tohoto kanálu je jeho rozmanitost. Máte chuť protančit střevíce, pálit kalorie díky HIITu nebo zacílit na hluboko uložené svaly pomocí pilates? Zadejte do vyhledávače Popsugar Fitness!

6. XHIT Daily

Další velmi oblíbený cvičební kanál, který nejspíše zaujme zejména ženy. Chcete mít zadek jako Kim Kardashian, pevné ruce jako Maria Sharapova nebo břišní svalstvo jako Jennifer Aniston? Ano, i takto mohou být cvičení zaměřená. Jasně, zůstaneme nohama na zemi, ze dne na den se z Haliny Pawlovské v Jennifer Aniston neproměníme. Ale motivační potenciál to má pořádný, co myslíte?

Vedle cvičení podle celebrit na tomhle kanále narazíte na cvičení určená pro začátečníky, posilování středu těla a také videa, kde se propojují recepty na zdravá jídla a posilování určité části těla. Jako např. Best Butt Workout and Broccoli Recipe. Proč to nezkusit, že? Tento kanál nabízí něco netradičního, díky čemu vaše tréninková rutina získá nový rozměr.

7. Boho Beautiful

Tato blonďatá kráska vám pomůže ve dny, kdy se necítíte na nějaké těžké, silové cvičení, ale zároveň se nechcete zanedbávat. Juliana pochází z Ukrajiny a spolu s jejím manželem Markem měli slibně se rozjíždějící kariéry. Juliana jako úspěšná, oblíbená instruktorka jógy a majitelka několika jógových studií a Mark pracoval v hudebním průmyslu. 

Ze dne na den se rozhodli všeho vzdát a cestovat po světě. Na cestách začali natáčet cvičební videa z těch nejkouzelnějších míst. Oba dva jsou vegani a při návštěvách rozmanitých částí světa se snaží zachraňovat ohrožené druhy zvířat. I přesto, že to na svých cestách nemají vždy jednoduché, působí tak pozitivním a uklidňujícím dojmem, že po pár minutách cvičení s Julianou hodíte všechny trable za hlavu. Od těchto tréninkových videí nečekejte jen skvělé protažení, ale také příjemné posilování středu těla.

8. Danielle Peazer

Máte duši tanečnice? Na společné taneční lekce se vám moc nechce, ale když začne hrát dobrá hudba, nedokážete zůstat v klidu? Tak si pusťte instruktážní videa s Daniell a máte vyhráno. Tato londýnská rodačka je profesionální tanečnice a spolupracuje s tak zvučnými jmény jako Jessie J, Leona Lewis nebo Katy Perry. 

Na jejím youtube kanálu narazíte na cvičební videa ve stylu hiphop a R'n'B dance. Její videa mají do 10 minut, takže vám doporučuji si je pustit vícekrát – alespoň se chytnete rytmu a naučíte správnou choreografii. Díky těmto tanečním cvičením se budete cítit sexy, protáhnete celé tělo a podpoříte spalování tuků. Daniell vám ukáže nejen jak tančit jako světová hvězda, ale také zveřejňuje své tipy na zdravé jídlo, módu a cestování.

9. The Body Coach TV

Tady máme něco pro dámy, které se při cvičení rády pokochají pohledem na fešného trenéra. Trenér Joe vám ukáže, jak zapracovat na vašich břišních pekáčích, nohách, zadečku, ale také si s ním můžete dát trochu toho HIITu nebo tabaty. Jeho videa mají v průměru 15 minut, ale věřte, že žádné polehávání vás nečeká, přestože se cvičí bez závaží. 

Joe je úspěšný osobní trenér s vizí předat lidem informace o správném cvičení a jídelníčku. Jeho sexy britský přízvuk vás bude motivovat neskončit a rády se na jeho kanál budete vracet. Joe vydal také knihu receptů, které stihnete připravit do 15 minut, a spolu s nimi v knize najdete 15minutové cvičení. Tak převlékat do sportovního a šup na jeho youtube!


10. Fitfab strong

A jako poslední vám představím skvělý projekt Andy Pavelcové. Andy má svůj blog Fit & Fabulous, na kterém najdete články o cvičení, jídle a třeba také doporučení jejích oblíbených kaváren. Dne 15.12. 2017 Andy spustila svůj nový projekt Fitfab Strong, jehož součástí jsou další hvězdy ze světa české fitness scény. 

Všechna videa jsou zadarmo a programem projdete za 4 týdny. Na výběr jsou dvě varianty MINI a MAX. Moc mě zaujalo místo, kde se videa natáčela, a také živá hudba, jež cvičení dodává energetickou atmosféru. Program je navržen pro všechny, od začátečníků po pokročilé. Pusťte si jejich trailer, určitě vás namotivuje si obout tenisky.  Zároveň to vypadá jako skvělá zábava. Něco takového na české scéně (a ještě k tomu zdarma) opravdu chybělo, takže palec nahoru! Všechna videa najdete na webu.

Tak na co čekáte?

Už jste si vybrali to pravé pro vás? Na internetu najdete spoustu videí se cvičením. Jen je třeba to vyzkoušet a najít, co vás bude bavit. Ano, cvičení by mělo být také zábava a nejen aktivita, díky které si můžete dát váš oblíbený čokoládový dort. 

Snažila jsem se vybrat tipy na cvičení, ze kterých si každý může najít to svoje. Máte teď aspoň 5 minut? Tak rychle převléct, vyklidit prostor před počítačem či televizí a směle do toho. Krátká videa mají tu výhodu, že si je můžete kombinovat "dle chuti". Dáte si třeba 10 minut tančení s Daniell na zahřátí, 15 minut posilování s Blogilates a trénink zakončíte zklidňující jógou s Boho Beatiful.

Nejlepší cviky na zadek! TOP 10 cviků na zpevnění zadku
Nejlepší cviky na zadek! TOP 10 cviků na zpevnění zadku
Přáli byste si pevné, kulaté a dokonalé hýždě? S trochou vytrvalosti se vám tenhle sen snadno splní! Přinášíme vám přehled 10 účinných cviků pro zpevnění hýžďových svalů, které vám pomohou k vytvarovanému a pevnému zadku.
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Jak nejrychleji zhubnout? Máme návod krok za krokem
Chystáte se co nejrychleji zhubnout? Přečtěte si praktický návod, jak hubnout rychle, s rozumem a udržitelně. Teď to konečně vyjde i vám!
Nejlepší cviky na vnitřní stranu stehen!
Nejlepší cviky na vnitřní stranu stehen!
Chcete vědět, jak nejlépe vyzrát nad svými stehny? Kombinace výživy a komplexního tréninku je tou správnou cestou, jak získat dokonalé nohy.
Jak silový trénink mění ženské tělo? 9 výhod posilování pro něžné pohlaví
Jak silový trénink mění ženské tělo? 9 výhod posilování pro něžné pohlaví
Ženy a těžké váhy, myslíte si, že se to vylučuje? Popularita silového tréninku žen neustále roste. Pojďme se blíže podívat na vliv takového cvičení na něžné pohlaví.
Dostaňte se do formy: Trénink a strava podle hvězdné trenérky Jillian Michaels
Dostaňte se do formy: Trénink a strava podle hvězdné trenérky Jillian Michaels
Jillian Michaels a její cvičební programy se zaměřením na zpevnění postavy a redukci tukové tkáně se jíž dávněji dostaly do povědomí žen, které si přejí cvičit doma. Jaké jsou její nejznámější cvičební programy a jak bychom měli jíst pro viditelné výsledky?
Konec výmluvám! S tímto HIIT tréninkem vytvarujete sexy postavu i doma
Konec výmluvám! S tímto HIIT tréninkem vytvarujete sexy postavu i doma
Znáte vysoce intenzivní intervalový trénink HIIT? Pokud ne, račte se seznámit – po tomhle cvičení s Míšou Mrázkovou další den zjistíte, že vás bolí svaly, o kterých jste předtím ani nevěděli.
Zavřené fitko? Nezoufej, pořádně si zacvičíš a sexy postavu vytvaruješ i doma s pomocí Blogilates
Zavřené fitko? Nezoufej, pořádně si zacvičíš a sexy postavu vytvaruješ i doma s pomocí Blogilates
Pevné tělo díky cvičení jen vlastní vahou? S Blogilates to zvládnete! Najděte si cvičební plán dle svých cílů, pusťe si video na youtube a směle do toho!
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
8 cviků pro posílení a uvolnění bederní páteře
Bolesti zad dokážou poměrně snadno narušovat každodenní aktivity běžného života. Pokud trápí i vás, konkrétně ty v bederní části, je tento článek přesně pro vás. Zabývá se technikami protahování i posilování, které pomohou s bolestí, ztuhlostí a zároveň fungují jako prevence proti budoucím potížím.
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
8 cviků na uvolnění i posílení krční páteře
Bolest krční páteře patří mezi nepříjemný stav ovlivňující fyzickou a psychickou pohodu. Podle studií se navíc předpovídá, že až 7 z 10 lidí tuto bolest zažije. Jak se proti tomu bránit? Dnešní článek prozradí 8 cviků nejen na uvolnění, ale také posilnění krční páteře, které pravidelným cvičením omezí nebo úplně eliminuje bolest.
Nejlepší cviky na záda! TOP 7 cviků na pořádné véčko
Nejlepší cviky na záda! TOP 7 cviků na pořádné véčko
Snad každý muž by chtěl mít velká a široká záda, která dokážou divy nejen v posilovně, ale také přitáhnout pozornost řady opačného pohlaví. Podívejme se na několik základních cviků pro perfektní záda!
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit: jak jej vypočítat a správně nastavit?
Kalorický deficit je základem úspěšného hubnutí – co si ale pod tímto pojmem představit, a jak vědomosti poté uvést do praxe?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé skvrny na nehtech: co je způsobuje?
Bílé tečky na nehtech jsou pro mnohé z nás synonymem pro nedostatek vápníku. Je to ale vždy ta správná příčina?
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
8 věcí, které se stanou po vysazení hormonální antikoncepce
Hormonální antikoncepce je jednou z metod zabraňujících nechtěnému početí. Do jaké míry ale mění přirozené pochody v ženském cyklu, a co můžete očekávat po jejím vysazení?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence: co vypovídá o našem těle?
Klidová tepová frekvence je jednoduchý ukazatel, který mnoho vypovídá o našem organismu. Jaké hodnoty jsou normální a co tepová frekvence prozradí sportovcům?
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
Nafouklé břicho? Toto je 7 nejčastějších příčin
S nafouknutým břichem se setkal téměř každý a všichni se shodnou, že dokáže pořádně znepříjemnit den. Pokud se ovšem obtíže s trávením opakují nebo vás dokonce trápí trvale, je potřeba zakročit. V dnešním článku vám představíme 7 možných příčin nafouklého břicha společně s jejich řešeními!