Chrudimské noviny Výhru Chrudimi v derby řídil dvougólový Everton

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Výhru Chrudimi v derby řídil dvougólový Everton

Vysoké Mýto - Východočeské derby číslo jedna v letošní sezoně patří chrudimskému ERA-PACKu. Na hřišti ve Vysokém Mýtě se hrál emotivní zápas, který rozhodovali hosté až v závěrečné desetiminutovce. Tři body však po výhře 3:1 putovaly do Chrudimi!

Na první branku se ve vysokomýtské hale nemuselo čekat dlouho. Již ve čtvrté minutě využil přihrávky Pavla Drozda Everton, který přesně mířenou ranou prostřelil brankáře Ehrenbergera a otevřel střelecký účet utkání. Chrudimští byli dle očekávání častěji u balonu a snažili se domácího brankáře pravidelně zaměstnávat, v sedmé minutě je od druhé gólové radosti dělila nastřelená branková konstrukce.

Everton svůj gólový účet mohl navýšit ještě do přestávky, jeho samostatný únik po chybě Jiráského, brankář Nejzbachu se však po kličce zaskvěl vynikajícím zákrokem. Ani po pauze se obraz hry neměnil, Chrudimští se snažili odskočit, jenže proti dobře bránící obraně soupeře se jim to nedařilo. A tak musel pomoci až pokutový kop po ruce jednoho z domácích hráčů, který bez potíží Everton proměnil.

Vzápětí navýšil vedení Chrudimi po dobré práci uzdraveného Doši Tomáš Koudelka, o čisté konto brankáře Litviněnka obral v samotném závěru Lukáš Merkl. Chrudim zvítězila ve Vysokém Mýtě v poměru 3:1 a příští týden si to s Plzní rozdá o první místo v tabulce.

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – FK ERA-PACK Chrudim 1:3 (0:1).

Branky: 39. Merkl (J. Gerčák) – 4. Everton (P. Drozd), 34. Everton (pen.), 37. Koudelka (Doša)

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto: Ehrenberger – Štanglica, Vágner, Fejl, Šabata, Merkl, Jiráský, Gerčák J., Jeníček, Semerád, Kubát, Špinar, Štanglica, Lipavský, Židík

FK ERA-PACK Chrudim: Litviněnko – Slováček, Everton, Koudelka, Mareš R., Mareš M., Drozd P., Drozd D., Doša, Balog, Felipe, Duio.

Petr Dejnožka

Reklama