Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ve StarDance skončil Xindl X. Čtvrté kolo patřilo pohádkovým melodiím a vysokému hodnocení poroty

Kultura

  7:02
Praha - Během sobotního soutěžního večera se účinkující pořadu StarDance na ČT hýbali v rytmu pohádkových písní. Na parketu zazněla třeba hudba z pohádky Na vlásku, Lví král či Princ Egyptský. Soutěžící tančili rumbu, anglický waltz a sambu. V soutěži skončil zpěvák Xindl X s taneční partnerkou Markétou Dostálovou. V porotě poprvé padlo deset bodů v hodnocení.

Zpěvák Xindl X a Markéta Dostálová byli během 4 kola StarDance vyřazeni. foto:  ČESKÁ TELEVIZE

Vždycky jsem tancoval rád, aniž bych to uměl, říká herec Miroslav Hanuš ze soutěže StarDance

Večer plný pohádkových melodií a barevných kostýmů odstartovalo taneční číslo pražského komorního baletu. Porota hodnotila vysokými čísly. Poprvé v jubilejním desátém ročníku soutěže padlo 10 bodů. Nejprve tak známkoval Zdeněk Chlopčík rumbu herečky Veroniky Khek Kubařové a jejího tanečního partnera Dominika Vodičky. Ti zatančili na píseň z pohádky Zlatovláska.

Podruhé tomu tak bylo u tanečního páru Gabriely Koukalové a Martina Prágra. Ti 10 bodů získali od porotce Jana Tománka. ,,Mám husí kůži po celém těle, postavení, zvládnutá choreografie a hlavně hudební cítění,“ reagoval porotce na taneční výkon páru. „Pro mě dokonalá záležitost,“ dodal.

Definitivně v soutěži však skončili zpěvák Xindl X s tanečnicí Markétou   Dostálovou. Pár zatančil na tóny z pohádky Malá mořská víla. 

Při závěrečném děkování své taneční partnerce se Xindl X rozloučil vtipnou poznámkou. ,,Děkuju za to, že mi pomohla potvrdit slova mojí písničky, že nepatřím do starýho železa, protože jsem dřevo,“ pobavil zpěvák publikum na závěr.

Pestrost kostýmů hned na začátku předvedl Miroslav Hanuš. Ten 4. kolo započal sambou s tanečnicí Adrianou Maškovou. Taneční pár tančil na píseň z pohádky Madagaskar a Hanuš svůj tanec podtrhl rozčepýřeným účesem s barevnými konečky a specifickým výrazem během celého svého vystoupení.

Herec Miroslav Hanuš a Adriana Mašková.
Rybář Jakub Vágner s tanečnicí Michaelou Novákovou tančili na píseň Eltona...

Samby podle hodnocení poroty bylo málo. ,,Nevím, jestli mám hodnotit sambu, to by nebylo co hodnotit, ale to číslo bylo moc hezké,“ komentoval výkon Richard Genzer. Porotce Zdeněk Chlopčík reagoval podobně. ,,Byla to jiná samba, něž na jakou jsem zvyklý, každopádně velmi oceňuji, že ještě i tady pořád hýbete pánví. Vy jste jako Diesel motor, který když se vypne, tak ještě pořád dojíždí,“ dodal.

Rybář-cestovatel Jakub Vágner si zase pro změnu odběhnul od rybolovu rovnou ke královskému trůnu a usedl na něj společně se svou tanečnicí Michaelou Novákovou. Pár tančil waltz na píseň Eltona Johna k filmu Lví Král. ,,Přesně takhle si představuju ušlechtilého krále,“okomentoval Chlopčík Vágnerův vzhled. 

Soutěžící zatančili například na písně z pohádky Na vlásku, Tři bratři nebo třeba Princ Egyptský. V hledišti se kromě některých bývalých účastníků soutěže objevil třeba zpěvák Tomáš Klus s manželkou Tamarou nebo režisérka Helena Třeštíková. Příští týden budou soutěžící tančit jive či quickstep.

4. kolo StarDance 2019 - seřazeno podle bodů od porotců

1. Gabriela Koukalová a Martin Prágr – waltz - 37 bodů

2. Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička – rumba - 36 bodů

3. Karel “Kovy“ Kovář a Veronika Lišková – waltz - 31 bodů

4. Jakub Vágner a Michaela Nováková -  waltz - 29 bodů

    Matouš Ruml a Natálie Otáhalová – rumba - 29 bodů

5. Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský – rumba - 23 bodů

    Xindl X a Markéta Dostálová – samba - 23 bodů - vyřazeni

   Miroslav Hanuš a Adriana Mašková - samba - 23 bodů

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!