3. 11. 2019 20:01 − 4237× − 0

Rallysprint Bělá pod Bezdězem 2019

Komentovaná reportáž ze setkání jezdců v Bělé pod Bezdězem

Závodníci, jejich mechanici a fanoušci české rally si v sobotu 19. října dali sraz ve známém motoristickém areálu u Bělé pod Bezdězem. Před rokem to při své premiéře byla akce hlavně pro lidi okolo Českomoravského poháru rallye. Letos se hlavní pořadatelé Adam a Nikola Wolfovi rozhodli tohle setkání otevřít všem příznivcům rally a překřtili jej na Rallysprint Bělá pod Bezdězem. Propozice se ale příliš nezměnily. Pořád se jednalo o volný závod bez udělování bodů a pořád šlo hlavně o zábavu. I když se hlavní program konal v sobotu, někteří účastníci si to v Bělé užili od pátku až do neděle.

Novinkou byla charitativní stránka. Pořadatelé do Bělé pozvali osmiletého Jiříka, který má diagnostikován zhoubný nádor na mozku. Po intenzivní léčbě se mu vrátil a následkem další operace a léčby přestal chodit. Proto byla v Bělé vypsána sbírka, jejímž cílem byl finanční příspěvek na pořízení speciálního kočáru, který by chlapci měl s chůzí pomoci.

Pomoci mohl každý účastník rallysprintu. Do polední pauzy byly vloženy jízdy takzvaného rally taxi. Za dobrovolný příspěvek ve výši 500 nebo 1000 Kč se zájemci mohli nechat svézt v soudobých závodních vozech Mitsubishi Lancer a Škoda Fabia RS nebo v historických skvostech včetně Audi Quattro bývalé skupiny B. Výtěžek ještě podpořili pořadatelé a Jiříkovi a jeho rodičům bylo za úžasné atmosféry předáno dohromady 44.800 Kč.

Závod nejlépe rozjel Ondřej Plechatý s Mazdou 323 GT-R a po třech rychlostních zkouškách vedl o tři vteřiny před Miroslavem Čabajem na Škodě Fabii TDi. Pak se ale otočil směr tratě a ten seděl o něco více Čabajovi. Třetí místo si od startu do cíle hlídal Martin Kdér sedlající Škodu 130 RS, který za zády udržel celou zbylou konkurenci včetně silných čtyřkolek.

Rallysprint Bělá pod Bezdězem se konal za krásného počasí, jaké na podzim nebývá úplně obvyklé. Skoro se chce říci, že sympatičtí pořadatelé v tomto neměli jenom štěstí, ale že si tak krásný den za svou dobře odvedenou práci vyloženě zasloužili. Již teď se těšíme na třetí ročník.

Rallysprint Bělá pod Bezdězem 2019 – výsledky:

1. Miroslav Čabaj Miroslav Škoda Fabia TDi 17:40,1 / 2. Ondřej Plechatý Mazda 323 GT-R +4,8 / 3. Martin Kdér Škoda 130 LR +16,3 / 4. Petr Jiroch Petr Subaru Impreza STi N16 +19,8 / 5. Jiří Grim Mitsubishi Lancer Evo +23,4 / 6. Jindřich Křístek Honda Civic VTi +26,6 / 7. David Martin Škoda Fabia TDi +40,2 / 8. Zbyněk Krestýn Škoda Fabia TDi +45,6 / 9. Jiří Vichta Volkswagen Brouk +54,8 / 10. Lukáš Kadečka Citroën Saxo VTS +59,6

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

MMAARTIN, Prokop Siwek

Videa, fotogalerie, články a magazíny hledejte také na www.facebook.com/MotorsportRevue/. Máme rádi motorsport!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!