InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boj do poslední minuty! Lokomotiva přetlačila Soběslav

Hokejisté veselské Lokomotivy se loučili v sobotu večer se svými fanoušky s úsměvem na rtech. Vítězství 4:3 nad soběslavským Spartakem urvali gólem z 57. minuty. , Autor: Josef Janda

Hokejisté veselské Lokomotivy se loučili v sobotu večer se svými fanoušky s úsměvem na rtech. Vítězství 4:3 nad soběslavským Spartakem urvali gólem z 57. minuty.     Autor: Josef Janda

VESELÍ NAD LUŽNICÍ – První letošní derby mezi velkými rivaly krajské ligy skončilo těsným vítězstvím veselské Lokomotivy. Hosté ze Soběslavi ale v sobotu večer v utkání dvakrát o branku vedli, jenže náskok jim vydržel vždy jen pět minut. Lokomotiva se mohla dostat i do vedení, gólman Baloun ale uspěl ve druhé třetině proti trestnému střílení. Rozhodlo se až v poslední části. Na vedoucí gól Lokomotivy odpověděl z trestného střílení kapitán Spartaku Jan Žákovský a zaplněný stadion se pomalu připravoval na prodloužení. V čase 56:23 ale přišla vítězná trefa hrdiny Dalibora Arnolda, jehož první bod v utkání znamenal vítězství Lokomotivy 4:3.

 

Spartak se v závěrečném tlaku bez brankáře dopustil v nouzi faulu a poslední desítky sekund strávila Lokomotiva zkušeně poblíž soběslavské branky. Po závěrečném hvizdu došlo ještě na hromadnou strkanici, která však nebyla Soběslavským nic platná. Veselští drží po vítězství elitní čtyřku, Spartak se pohybuje na hranici play-off.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – OLH Spartak Soběslav 4:3 (1:2, 1:0, 2:1), branky a nahrávky: 14. Klimeš (Nehoda), 25. Vlach (Klimeš, R. Benda), 49. J. Míchal (Syrovátka), 57. Arnold (Mikeska) – 9. Hraňo (Žákovský, Kanov), 20. Hák (Kanov, T. Tržil), 56. Žákovský (TS), rozhodčí Kraval – Diviš, Mašek, vyloučení 11:11, navíc J. Benda (Veselí) 10 minut, J. Dvořák (Soběslav) do konce, využití 3:1, 460 diváků.

Veselí: F. Dvořák – L. Míchal, Brůžek, Nehoda, J. Benda, Štěcha, Krampl, Čančura – Bárta, Mikeska, Syrovátka, Klimeš, R. Benda, Vlach, J. Míchal, Arnold, Dušák.

Soběslav: Baloun – Kanov, T. Tržil, Kubeš, Hubáček, V. Pánek, Čížek – Hák, Žákovský, Hraňo, Kaisler, Píha, Kučera, O. Pánek, Novák, Škoda.

Ve středečním Týdeníku Táborsko přineseme další podrobnosti. Trenér Veselí Josef Vachulka přiblíží, jak prožíval utkání, ve kterém jeho svěřenci dlouho dotahovali. Jak hodnotí přesilovky a jak se mu dařilo kočírovat emoce? Co říká na závěr duelu?

Střelec vítězné veselské branky Dalibor Arnold se zamyslí, v čem byla Lokomotiva nakonec o kousek lepší. Jak se zrodila vítězná akce a jak prožíval oslabení tři na pět, které zavinil v první třetině? Co říká na diváckou kulisu?

Trenér Soběslavi David Pánek zhodnotí utkání a zmíní, proč nasadil do brány Jakuba Balouna. Jak se mu líbila atmosféra a co bude platit v příštím utkání na Hlubokou?

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace