Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona i Real ztrácely, ale Granada toho nevyužila. Vaclík pomohl Seville chycenou penaltou

Barcelona překvapivě prohrála na hřišti Levante 1:3. Katalánský celek, který v úterý čeká v Lize mistrů na Camp Nou souboj s pražskou Slavií, nenavázal na předchozích sedm soutěžních výher v řadě. Nováček z Granady mohl jít do vedení v tabulce, ale prohrál doma se San Sebastianem a klesl na šestou příčku, třetí místo přenechal svému pokořiteli. Ten má stejně bodů jako první Barcelona i druhý Real, který remizoval 0:0 s Betisem Sevilla. Barca i Real ale mají k dobru odložený vzájemný zápas. Nevyhrála ani FC Sevilla, která doma jen remizovala s Atléticem Madrid 1:1. Brankář Tomáš Vaclík zachránil alespoň bod poté, co v 72. minutě chytil pokutový kop hostů. 

Radost hráčů Levante
zdroj: ČTK/EFE

"Blaugrana" vedli od 38. minuty, když se z penalty prosadil kapitán Lionel Messi. Ve druhém poločase však nezvládli pasáž mezi 61. a 68. minutou, kdy třikrát inkasovali. Už od 41. minuty navíc hráli bez útočníka Luise Suáreze, který kvůli zdravotním problémům musel střídat. Podrobnější zprávy o zdravotním stavu uruguyaského kanonýra přinese nedělní lékařská prohlídka.

Sevilla se prosadila v 28. minutě po trefě argentinského záložníka Franca Vázqueze. Andaluský celek ale vedení neudržel a po hodině hry vyrovnal hlavou Álvaro Morata. "Rojiblancos" mohli výsledek zvrátit, jenže v 72. minutě Diego Costa z pokutového kopu na Vaclíka nevyzrál.

Real neinkasoval ve třetím soutěžním utkání po sobě. V posledních pěti ligových zápasech ale už potřetí ztratil body. Proti Betisu sice v osmé minutě skóroval Eden Hazard, jenže na základě konzultace s videem rozhodčí kvůli ofsajdu gól neuznal.

O výhře hostů ze San Sebastianu v Granadě rozhodl dvěma góly Cristian Manzanera. Na jeho první zásah ještě dokázal odpovědět Álvaro Vadillo, ale druhý z 89. minuty o výsledku rozhodl. 

Valencie zvítězila na hřišti předposledního Espaňolu Barcelona 2:1. "Netopýři" naplno bodovali po třech kolech a posunuli se na osmou příčku. Devatenáctý Espaňol prohrál šestý z posledních osmi zápasů v domácí soutěži.

Espaňol přitom začal lépe a v 31. minutě ho poslal do vedení proměněnou penaltou Marc Roca. Hosté odpověděli v 69. minutě, kdy se rovněž z pokutového kopu prosadil Dani Parejo. Třicetiletý kapitán Valencie zaznamenal pátý ligový gól v sezoně, přičemž všechny padly z penalt. Žádnému jinému hráči z pěti nejprestižnějších evropských soutěží se v ročníku dosud nic takového nepovedlo. Obrat dokonal o 11 minut později Maxi Gómez.

Osasuna Pamplona porazila Alavés 4:2 a polovina branek padla z pokutových kopů. Skóre otevřel v 20. minutě domácí Rubén García, který si naběhl na přízemní centr Chimyho Ávily a střílel do odkryté brány. Sám Ávila se trefil o šest minut později ranou bez přípravy z hranice pokutového území. Alavés snížil minutu poté, po centru pálil Víctor Laguardia. Další góly už padaly pouze z penalt. V nastavení prvního poločasu se radoval Roberto Torres z Pamplony, v 51. minutě pak korigoval Lucas Pérez a trefil se v šestém utkání za sebou. Pojistku přidal o čtyři minuty později Juan Villar. 

Výsledky 12. kola španělské fotbalové ligy

Espaňol Barcelona - Valencie 1:2 (31. Roca z pen. - 69. Parejo z pen., 80. Gómez), Levante - FC Barcelona 3:1 (61. Campana, 63. Mayoral, 68. Radoja - 38. Messi z pen.), FC Sevilla - Atlético Madrid 1:1 (28. Vázquez - 60. Morata), Real Madrid - Betis Sevilla 0:0, Valladolid - Mallorca 3:0 (40. Fernández, 50. Ünal z pen., 90.+3 Ramírez), Villarreal - Bilbao 0:0, Pamplona - Alavés 4:2 (20. García, 26. Chimy Ávila, 45.+6 Torres z pen., 55. Villar z pen. - 27. Laguardia, 51. Pérez z pen.), Leganés - Eibar 1:2 (6. En-Nesjrí - 17. Charles, 84. Kike), Vigo - Getafe 0:1 (37. Kenedy), Granada - San Sebastian 1:2 (36. Vadillo - 21. a 89. Manzanera).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články