InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Kam po základce? 3 otázky pro ředitele středních škol. Dnes - Táborské soukromé gymnázium

V těchto dnech se v rodinách deváťáků probírá další směřování po základní škole, zkrátka budoucnost. Jihočeské týdeníky vydaly obsáhlou přílohu informací a nabídek jihočeských středních škol a na pomoc přichází i portál JčTeď s malou anketou. Dnes má prostor Táborské soukromé gymnázium, za něž odpovídají ředitelka Markéta Švadlenová a Věra Komzáková, zřizovatelka školy. Den otevřených dveří mají zrovna zítra.

1. Jaký obor je na vaší škole nejžádanější?

Na našem soukromém gymnáziu a základní škole je velký zájem především o obory pro "mladší ročníky", tj. o víceleté (osmileté) gymnázium a o základní školu. V rámci těchto oborů pak mají žáci zájem o cizí jazyky, realizaci zahraničních projektů a o cestování obecně a v gymnaziálním programu pro velmi nadané studenty pak o odborně zaměřené semináře a studentské odborné práce.

2. Máte nějaké novinky a co vás k jejich zavedení vedlo?

Již pátým rokem máme základní školu, takže teď již k naší radosti a s velkým zájmem veřejnosti u nás funguje celý 1.stupeň, pět tříd. Novinkou je také letos (v lednu 2019) nově otevřená přístavba školy s krásnými moderně vybavenými odbornými učebnami.

Také náš školní časopis získal medailovou pozici v soutěži Časopis roku, tak možná rostou noví konkurenti nebo kolegové v novinářské branži...

3. Proč si vybrat zrovna vaši školu?

Kdo chce klidné prostředí pro náročné gymnaziální studium, kde se snažíme brát ohled na rozvíjení různorodých talentů a zájmů, doporučujeme, aby se o nás zajímal a přišel se podívat buď kdykoliv do výuky, nebo na naše dny otevřených dveří 5. listopadu a 28. ledna, nebo na naši webovou stránku www.tabsg.cz.

 

Markéta Švadlenová

603146684

 

 

Další zprávy z regionu

 
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace