Lucie Eckertová zemřela: Nezdolná bojovnice podlehla rakovině!

Lucie Eckertová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. listopadu 2019 13:48 | Aktualizováno: 5. listopadu 2019 11:34

Český internet o víkendu rozesmutnila zpráva o úmrtí Lucie Eckertové. Známá instagramová osobnost v sobotu podlehla zákeřné rakovině, s níž dlouhé roky bojovala. V neděli rodina prozradila, kdy se s ní mohou lidé naposledy rozloučit.

Smutný konec má inspirativní příběh Lucie Eckertová, která dlouho statečně bojovala s rakovinou a podporu jí vyjadřovaly i známé osobnosti. V sobotu oznámil její tatínek Roman, že nemoci podlehla. Na sociální síti oznámil, že odešla v tichém spánku v rodinném kruhu. „Byla moc statečná, přes čtyři roky čelila zákeřné nemoci, která byla plná bolesti a operací. Bohužel poslední léčba již nezabrala,“ oznámil na Facebooku.

Hvězdě tuzemského instagramu a cvičitelce fitness se opakovaně vracel maligní melanom, který je nejnebezpečnější formou rakoviny kůže, která vyžaduje nákladnou léčbu. Rodina se navíc nemohla spolehnout na pojišťovnu, vše hradila z peněz od dárců. Chvíli to vypadalo nadějně, v červnu se Lucie od lékařů dozvěděla, že nemoc ustupuje. Jenže za několik týdnů se nádor objevil znovu.

Zdrcená rodina se ozvala i v neděli, kdy si probral k životu Lucčin facebookový profil. „Jsem maminka Lucinky. Vzhledem k mé nemoci nepoužívám sociální sítě, které bych nezvládla. Úmrtí mé jediné dcery Lucinky mě přimělo ke komunikaci s Vámi všemi, kdo jste ji měli rádi,“ píše tam.

„Moc bych Vám chtěla poděkovat za vyjádřenou podporu, které si nesmírně vážím v této těžké chvíli. Mám Vás všechny moc ráda,“ pokračovala maminka a dodala ještě termín pohřbu: „Poslední rozloučení s dcerou se uskuteční tento pátek 8.11. v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve 14:30 v Ústí nad Labem.“

Témata: Lucie Eckertová