Kanonýr Simr vystřelil Velkému Meziříčí tři body

zapasova3FC Hlučín – FC Velké Meziříčí 2:3 (1:1)

Střelci: 33. Pyclík (pk), 58. Wolf – 1. a 94. Simr, 82. Dolejš

Rozhodčí: Richtár, Bebenek, Černoevič

FC Hlučín – Kolenko – Heiník, Rubý, Krejčí, Opařil (82. Dolba), Dostál R., Pyclík (86. Gros), Hudeczek, Štefek, Vengřinek, Wolf, na lavičce Žižka, Kolaska, Dostál T., Šec a Kodeš, trenér Melecký.

FC VM – Kruba – Kriegsmann, Šimáček, Komínek, Krejčí (78. Pokorný) – Dolejš, Plichta, Šuta, Puža (82. Mezlík), Demeter – Simr, na lavičce Kolář a Kotoun, trenér Smejkal.

ŽK: Rubý, Krejčí, Štefek, Wolf – Demeter. Krejčí, Šimáček
ČK:
Diváci: 70
Nejlepší hráči: Simr, Šimáček, Rubý

V 1. min obral Tonda Plichta o míč Heiníka, před bránou našel Pavla Simra, který vstřelil rychlý gól hostů 0:1. Ve 3. min odcentroval Wolf, David Komínek míč poslal do bezpečí. Ve 4. min hledal Robin Demeter ve vápně Pavla Simra, ten na přihrávku nedosáhl. V 6. min centr Petra Dolejše odvrátila obrana k Radimovi Šutovi, jeho střela postrádala přesnost. V 10. min přímý kop Opařila poslal Honza Šimáček na rohový kop. Ten rozehrál Rubý, jeho centr odkopl Pavel Simr. V 11. min centr Wolfa ve vápně špatně trefil Rubý. V 18. min rohový kop Rubého vyboxoval Rosťa Kruba. Ve 24. min průnik Tondy Plichty zastavil čistým skluzem domácí obránce. Ve 26. min Pavel Simr hledal před bránou volného Petra Dolejše, přihrávka postrádala přesnost. Ve 28. min poslal Robin Demeter za obranu Tondu Plichtu, ten přeloboval domácího golmana i domácí bránu. Ve 32. min upadl teatrálně na hranici vápna Krejčí a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, ten proměnil Pyclík 1:1. Ve 34. min vystřelil tvrdě Petr Dolejš, Kolenko míč vytlačil na rohový kop, ten rozehrál Robin Demeter, míč se dostal k Martinovi Pužovi, který střelou přes hlavu bránu minul. Ve 38. min po centru Wolfa bránu netrefil Krejčí. Ve 43. min šel sám na Kolenka Pavel Simr, místo střely hledal spoluhráče, ale obrana míč zachytila. Ve 44. min průnik Opařila zastavil Honza Šimáček, následný přímý kop Rubého odhlavičkoval Miloš Kriegsmann.
Ve 47. min se ocitl před bránou Tonda Plichta, obrana jeho střelu zblokovala, míč se dostal k Petrovi Dolejšovi, který Kolenka neprostřelil. Ve 49. min průnik Pyclíka zastavil David Komínek.

V 53. min přímý kop Rubého odhlavičkoval Honza Šimáček. V 54. min se po rohovém kopu dostal k zakončení z úhlu Rubý, bránu minul. V 57. min našel Radim Šuta na hranici vápna Robina Demetera, jeho střela doprostřed brány Kolenka neohrozila. V 58. min pronikl po křídle Krejčí, ve vápně našel volného Wolfa, který přesnou střelou překonal Rosťu Krubu 2:1. V 60. min se za hranicí vápna opřel do míče Martin Puža, jeho střelu pod břevno vytlačil Kolenko na rohový kop. Centr Robina Demetera obrana zahrála do bezpečí. V 64. min se dostal k zakončení Pyclík hlavou, Rosťa Kruba byl pozorný. V 68. min šel sám Pyclík na bránu hostů, vyběhnuvšího Rosťu Krubu neobstřelil. V 72. min rozehráli domácí nepřímý kop za malou domů, střelu Rubého vytlačil Rosťa Kruba na rohový kop, ten rozehrál Rubý, hlavička Hudeczka šla nad bránu hostů. V 82. min se ve vápně dostal po přihrávce od Pavla Simra k míči Petr Dolejš a překonal domácího golmana 2:2. V 84. min střelu Dostála zastavil skluzem Honza Šimáček. Následný rohový kop Rubého posla na bránu hlavou Dolba, Rosťa Kruba míč zachytil. V 85. min našel Petr Dolejš ve vápně Pavla Simra, ten si míč špatně zpracoval a tak ho Kolenko zachytil. V 88. min našel Rubý na hranici vápna Hudeczka, jeho střela trefila břevno brány hostů. Když už se zdálo, že dojde k dělbě bodů, našel v 94. min Radim Šuta na malém vápně Pavla Simra, který pohotovou střelou překlonil výsledek na stranu hostů 2:3.
Vyjádření trenéra Smejkala: Za dnešní výsledek jsem moc rád, škoda jen, že jsme v prvním poločase zmařili naše brankové příležitosti, mohli jsme jít do druhého poločasu s výrazným brankovým náskokem. Velká bojovnost našich hráčů nakonec byla v nastavení odměněna a po zásluze jsme si odvezli z Hlučína tři body.

J. Mynář

Sestřih utkání: Libor Smejkal

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.