Olomouc: Veřejné osvětlení zlepší cyklostezku u Mlýnského potoka

04.11.2019 17:57

Dvaatřicet lamp veřejného osvětlení zvýší komfort i míru bezpečí cyklostezky, která vede podél Mlýnského potoka mezi ulicemi Jarmily Glazarové a U sportovní haly.

Olomouc: Veřejné osvětlení zlepší cyklostezku u Mlýnského potoka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Je to frekventovaná stezka podél vodního toku, kterou mají v oblibě nejen cyklisté, ale i chodci či bruslaři. Proto jsme vyslyšeli volání obyvatel Hejčína a investujeme do nového osvětlení, aby mohly být procházky a projížďky v této části města bezpečnější,“ vysvětlil náměstek primátora Martin Major.

Na stavbě bude postaveno 32 pětimetrových stožárů, cyklostezka bude osvětlena LED svítidly Philips LUMA. „Jejich výhodou je schopnost automatické regulace, která dokáže zajistit například pokles intenzity osvětlení v pozdních nočních hodinách,“ doplnil Martin Major.

Minulý týden bylo předáno staveniště zhotoviteli, nyní se začíná s vytyčovacími pracemi v terénu. Vybraná firma začala podél stezky provádět výkopové práce, následuje postupná pokládka kabelových rozvodů, betonování základů pro stožáry se svítidly. Zemní práce v této lokalitě velmi komplikuje souběžné vedení středotlakého plynovodu, bude proto nutné prostorově přizpůsobit výkopy i kabelové vedení ochrannému pásmu tohoto zařízení.

Stavba bude provedena postupně ve směru od ulice U sportovní haly směrem k ulici Jarmily Glazarové, podle smlouvy o dílo měla být dokončena do pěti týdnů od začátku realizace. Náklady na tuto akci jsou zhruba 2,3 milionu korun včetně daně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…