Přihlaste se do Blues Aperitivu 2020

Přihlaste se do Blues Aperitivu 2020
4. listopadu 2019 Blues, Aktuality Autor: Milan Tesař

Součástí festivalu Blues Alive je mezinárodní soutěžní přehlídka Blues Aperitiv, která hledá nové talenty v žánru blues mezi neprofesionálními kapelami bez ohledu na zemi původu. Uzávěrka dalšího ročníku je 12. ledna 2020, finále se bude konat v Šumperku 27. března.

Dvěma vítězným souborům garantují pořadatelé postup na Blues Alive 2020, kde dostanou tradičně příležitost uvítat posluchače koncertem ve foyer Domu kultury. Šanci podívat se na festival získá rovněž kapela, která dostane nejvíce hlasů od publika. Vítěz diváckého hlasování rozjede jeden z půlnočních jam sessions, které se odehrávají po šumperských klubech a hospodách. Zkušenost z minulých ročníků navíc dává naději více než třem souborům. Také další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive, jiných českých festivalech či na přehlídkách v Polsku.

Termín pro 21. ročník Blues Aperitivu je stanoven na sobotu 28. března 2020 od 19 hodin.
Festival se uskuteční ve velkém sále Domu kultury.

Podmínky zařazení do výběru:
Kapely, které mají zájem zúčastnit se festivalu, mohou zasílat přihlášky od tohoto okamžiku na adresu horakova@dksumperk.cz.

Uzávěrka přihlášek je 12. ledna 2020. Přihláška musí obsahovat název kapely, jmenovité a nástrojové obsazení, technické požadavky kapely, webovou adresu, aktuální fotografii v tiskové kvalitě, stručnou biografii kapely a další informace o ní a dva spolehlivé telefonické a emailové kontakty na členy kapely.

Pro základní výběr je bezpodmínečně nutné zaslání nahrávek souboru, bez nich není možné zařazení přihlášky do soutěže. Minimálně tři ukázky ve formátu mp3, případně odkaz na elektronický přehrávač, pošlete společně s přihláškou na výše uvedenou adresu.

Přihlásit se samozřejmě mohou i kapely, které absolvovaly Blues Aperitiv už v minulosti, ale na Blues Alive nepostoupily.

Ze všech přihlášených kapel bude vybráno 7 postupujících + 2 náhradníci. Pak už je vše na kapelách, jak se budou prezentovat před odbornou mezinárodní porotou sestavenou z hudebních publicistů, hudebníků a před diváky.

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!