Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rodinné prokletí: Bojovnice Lucie (†29) podlehla rakovině, maminka trpí vážnou nemocí také

Aktualizováno -
5. listopadu 2019
09:54
Autor: chal - 
5. listopadu 2019
05:02

Boj oblíbené cvičitelky a instagramové persony Lucie Eckertové s rakovinou trval dlouhé čtyři roky. Lucii se v průběhu let několikrát podařilo zbavit zhoubných nádorů, ty se ale dříve nebo později objevily zase. Bojovnice na začátku listopadu nemoci podlehla v kruhu své milující rodiny. Ta byla Lucii vždy oporou. A to i její maminka, která sama nemá lehký osud. Jana má diagnostikovanou roztroušenou sklerózu…

Lucie se dozvěděla zdrcující verdikt lékařů v roce 2015. Díky banálnímu zákroku vyšlo najevo, že má nejnebezpečnější formu rakoviny kůže. Lucie se s nemocí statečně prala a nádorů se zbavila.

Jenže ne jednou pro vždy a v průběhu následujících čtyř let se vše několikrát opakovalo. Letos v červnu Lucii svitla naděje. „Jste čistá,“ slyšela od doktorů. Hned v červenci ale přilétla ta nejhorší zpráva. Rakovina se vrátila.

Pojišťovna Lucii neproplácela léčbu drahými infuzemi, která jedna vyjde na 250 tisíc. Cvičitelka, kterou na instagramu sledovaly tisíce lidí, se však mohla spolehnout na pomoc příbuzných a právě fanoušků, kteří se složili a během několika týdnů jí na účet veřejné sbírky naposílali skoro dva miliony korun!

Lucie si tak díky nim mohla nákladnou léčbu dovolit, její příběh má ale bohužel i tak nešťastný konec. Mladá vyznavačka zdravého životního stylu v sobotu zemřela obklopena svou rodinou.

„Lucie byla moc statečná, přes čtyři roky čelila zákeřné nemoci, která byla plná bolesti a operací. Bohužel poslední léčba již nezabrala,“ informoval o skonu dcery Luciin tatínek Roman na facebooku.

Lucie přitom nebyla jediná z rodiny, kdo se potýkal se zákeřnou chorobou. Její maminka Jana má roztroušenou sklerózu a velké problémy s pohybem. I přes to byla podle přátel u dcery v posledních dnech ve dne v noci. Letošní rok je pro Janu vůbec tragický, letos v létě zemřel její druh…

Proto rodinné přátele napadlo, že by peníze původně určené Lucii mohly pomoci její mamince. „Kéž by se dala využít finanční podpora na zakoupení elektrického vozíčku pro maminku Lucinky. Moc by jí usnadnil život,“ napsala na facebook Zuzana. Jejího nápadu se okamžitě chytli i další známí.

„A nešlo by třeba, že by maminka mohla dostat část peněz z toho transparentního účtu, na který jsme Lůce přispěli? Když už Lůce bohužel nepomůžou... Já bych byla pro!“ přidala se Kateřina F.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině