InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ke středeční stávce ve školách je rozdílný postoj

Ilustrační foto , Autor: Eva Výborná

Ilustrační foto     Autor: Eva Výborná

TŘEBOŇ / JINDŘICHŮV HRADEC – Gymnázia v Třeboni a v Jindřichově Hradci mají ke středeční stávce 6. listopadu odlišný postoj. Do stávky se v Jihočeském kraji zapojí na sedm desítek škol. Podle školských odborů jde celostátně do stávky více než šest tisíc škol. Školy, které zavřou úplně, budou označené logem Stávka. Školy, které provoz jen nějakým způsobem omezí, pak logem Podpora stávky. „Rodiče se dozví, zda škola, kam chodí jejich dítě, vstoupí do stávky ze žákovské knížky nebo z webových stránek školy,“ uvedla Markéta Seidlová, místopředsedkyně školských odborů. Asociace ředitelů gymnázií se stávkou nesouhlasí. „Ve čtvrtek 31. října ředitelé dostali dopis, že se o stávce uvažuje. V pátek byla stávka vyhlášená. V pondělí se řešilo, zda stávka na školách bude, či ne.

 

Za jakých okolností se případně škola zavře, záleží na tom, kolik lidí bude stávkovat. Pokud do stávky vstoupí jen část učitelů, bude třeba jiný rozvrh nebo se alespoň zajistí hlídaní dětí a žáků," sdělila Renata Schejbalová, předsedkyně asociace ředitelů gymnázií.

Pro webový portál se vyjádřila ředitelka Gymnázia Třeboň Anna Kohoutová a v současnosti též ředitelka Gymnázia Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec.

„V Třeboni odbory nemáme, tak škola zítra stávkovat nebude. Do stávky se hlásí jeden člověk," uvedla ředitelka Gymnázia Třeboň Anna Kohoutová.

„V Jindřichově Hradci bylo včera přihlášených 31 učitelů, takže se masivně stávkuje. Tato situace nám neumožní zajistit obvyklou činnost školy, bezpečnost a ochranu zdraví žáků, proto zůstane škola ve středu 6. listopadu pro žáky uzavřená. Vedení školy se ztotožňuje s názorem Asociace ředitelů gymnázií a do stávky se nezapojí," sdělila Anna Kohoutová, ředitelka Gymnázia Vítězslava Nováka Jindřichův Hradec.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Už aby je tam nový říďa 

    Reagovat

     

    Zimola drobet porychtoval, neví samýma roupama co by.

    Vloženo 6.11.2019 14:47:41

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace