Jakub Konečný
5. listopadu 2019 • 15:30

TŘI rady pro Slavii: na co se Pražané na Camp Nou musí zaměřit?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

První vzájemný zápas s Barcelonou poskytl Slavii bohatý studijní materiál, který je třeba využít, pokud chce český mistr dnes na Camp Nou uspět. V první řadě musejí červenobílí zlepšit produktivitu, to je jasné, ale to je spíš knížecí rada. Server iSport.cz nabízí jiné tři detaily, na které je třeba se zaměřit – a vypilovat.



CHYTIT ZAČÁTEK

Dobrý vstup do utkání je alfou a omegou na hřišti velkého favorita pokaždé, jinak hrozí průšvih. V Edenu Slavia inkasovala zásluhou Lionela Messiho už ve 3. minutě, takže by se hodilo tento scénář neopakovat. Pro Slavii jde přitom o dlouhodobější problém, začátek totiž úplně nechytila v žádném z posledních pěti soutěžních utkání počínaje domácím zápasem s Příbramí. Takže koncentrace a odvaha!

Lionel Messi se v Edenu prosadil velmi brzyFoto iSport.cz

„Když se Barcelona doma rozjede, chytá se těžko.“
TOMÁŠ VACLÍK, gólman Sevilly, který na Camp Nou dvakrát inkasoval čtyři góly

PŘESNOST V PŘECHODU DO ÚTOKU

Jelikož Barcelona spouští presink okamžitě po ztrátě míče, je nutné překonat první vlnu jejích hráčů. Pokud se to povede, je cesta k bráně už o poznání volnější – zvlášť po slabší straně soupeře, kde zeje obrovský volný prostor. V domácím zápase Slavii v tuto chvíli několikrát zradila nepřesná přihrávka, jinak mohla jít do nebezpečného přečíslení. Na Camp Nou musí být v takových situacích preciznější.

Podobně zbytečných ztrát se Slavia na Camp Nou musí vyvarovatFoto iSport.cz

82 Tolikaprocentní úspěšnost přihrávek měla Slavia v domácím zápase s Barcelonou. Soupeř byl o čtyři procenta lepší – 86.

VYUŽÍT STANDARDNÍ SITUACE

Pokud má Slavia nad věhlasným soupeřem někde převahu, pak je to vzdušný prostor, její výšková převaha je nezpochybnitelná. Tomáš Souček a další hromotluci představují v hlavičkových soubojích velkou sílu, která by se dala využít. Zvlášť když Barceloně vypadl pro zranění Luis Suárez. O standardní situace se dnes budou pravděpodobně dělit Nicolae Stanciu s Petrem Ševčíkem – a oba je kopnout umějí.

V prvním utkání se Slavia ze standardních situací neprosadilaFoto iSport.cz

5 Tolik gólů z celkových šestnácti inkasovala v této sezoně Barcelona po standardních situacích.

Slávisté se připravují na odvetu s Barcelonou, na Camp Nou už trénovali
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud