Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Student medicíny uškrtil krásnou spolužačku: Žárlil a nechtěl se o dívku dělit

Autor: chal - 
5. listopadu 2019
22:01

Soud uznal vinným studenta (23) medicíny, který v březnu loňského roku uškrtil spolužačku Haley Andersonovou (†22). Vrah s obětí byli milenci, ale mladík chtěl podle přátel dvojice vážnější vztah, což oběť odmítla. Odsouzený Orlando Tercero si trest odsedí zřejmě v Nikaraguy, kam uprchl den po činu.

Až 30 let ve vězení stráví student Orlando Tercero (23), který ve Spojených státech loni v březnu uškrtil 22letou Američanku Haley Adamsovou. Mladík, který má občanství Spojených států i Nikaraguy, spolužačku zavraždil ve svém bytě ve městě Binghamton na Long Islandu, kam oba chodili na vysokou školu.

Dvojice byla podle přátel ve vztahu a rozdílné představy o něm byly zřejmě i motivem vraždy. Podle výpovědí svědků šlo o klasický milostný trojúhelník. Zatímco Haley kromě Tercera vídala ještě jiného mladíka a chtěla mít spíš otevřený vztah, Orlando žárlil a toužil po něčem vážnějším.

Tělo zavražděné našla v Orlandově pokoji jeho spolubydlící Josephine Artinová (22). „Ležela v jeho posteli. Na první pohled bylo jasné, že je mrtvá, protože živí lidé takovou barvu nemají,“ popsala dívka deníku New York Post.

Ve chvíli, kdy Artinová mrtvolu našla, byl už vrah dávno v zahraničí. Tercero den po činu odletěl do rodné Nikaraguy, kde ho zanedlouho dopadli policisté a obvinili ho z vraždy.

Americké úřady doufaly v Tercerovo vydání, mladík byl ale nakonec souzen ve středoamerické zemi, protože zákony Nikaraguy neumožňují vydávání svých občanů. Tamní soud nicméně Tercera v pátek uznal vinným, bývalému studentovi medicíny tak hrozí trest odnětí svobody až na 30 let.

Gordon Anderson, otec zavražděné dívky, vyjádřil úlevu z takového rozsudku. „Je dobré vidět, že Nikaragua pracovala profesionálně,“ popsal deníku The Binghimton Press & Sun-Bulletin s tím, že pro rodinu bude konečně celá věc uzavřená. „Nicméně ještě to není za námi, prázdnotu budeme cítit už navždy,“ uzavřel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání