Hlavní obsah

Bolesti se vrátily. Česká tenistka kvůli reaktivní artritidě ukončila kariéru

Praha

Byla velmi talentovanou tenistkou. Její dobře rozjetou kariéru však před dvěma roky začaly brzdit problémy se zápěstím. A teď se opět vrátily. Barbora Štefková se tak ve čtyřiadvaceti letech rozhodla pověsit raketu na hřebík. „Vrátila se mi reaktivní artritida,“ vysvětlovala v úterý na sociálních sítích důvody, které ji vedly k rozhodnutí.

Foto: Sport.cz

Barbora Štefková.

Článek

Byl to pro fanoušky šok, avšak Barboru Štefkovou k odchodu z tenisové scény vedly vážné důvody. Již před dvěma roky ji totiž začala bolet zápěstí. Nemohla hrát a musela vynechat téměř celou sezonu. Ani lékaři nejdříve nedokázali odhalit příčinu bolesti, když pak přišli na to, že talentovaná tenistka trpí reaktivní artritidou.

I přes to se rozhodla pokračovat dál. Hrála hlavně challengery, kde se jí dařilo. Loni na jaře se jí pak poprvé povedlo kvalifikovat se na grandslam. Úvodní kolo okusila na slavném Wimbledonu. Jenže bolesti se zase začaly stupňovat. Letos sice ještě odehrála několik turnajů, avšak od června už se na kurtech neobjevila.

„Moji milí fanoušci a kamarádi. Všichni se mě na to ptáte, a proto bych vám teď ráda něco řekla. V létě jsem bohužel musela ukončit svoji tenisovou kariéru. Vrátila se mi reaktivní artritida a s ní bolesti obou zápěstí," vysvětlovala Štefková na Instagramu. „Jsem z toho smutná, protože mám tenis ráda a dala jsem mu hodně. Nejvíc, co jsem mohla. A taky proto, že nekončím, jak a kdy jsem si sama přála," pokračovala dál.

„Zároveň jsem šťastná, že jsem měla šanci prožít spoustu krásných momentů a že mě sport naučil tolik. Naučil mě tvrdě pracovat, sáhnout si na dno a zase znovu vstát. Tolikrát. Chtěla bych poděkovat všem, kteří mě podporovali, fandili mi," dodala bývalá sto padesátá čtvrtá hráčka světa.

S tenisem začala v šesti a k úspěchům ji dovedla její matka a trenérka Sylvia Štefková, bývalá hráčka. Během své kariéry Barbora Štefková vyhrála devět titulů ve dvouhře a dvanáct ve čtyřhře na okruhu ITF. Kromě tenisu se věnovala také škole. Je studentkou oboru trenérství a sport na Univerzitě Palackého v Olomouci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Moji milí fanoušci a kamarádi. Všichni se mě na to ptáte, a proto bych vám teď ráda něco řekla. V létě jsem bohužel musela ukončit svoji tenisovou kariéru. Vrátila se mi reaktivní artritida a s ní bolesti obou zápěstí. Jsem z toho smutná, protože mám tenis ráda a dala jsem mu hodně. Nejvíc co jsem mohla. A taky proto, že nekončím jak a kdy jsem si sama přála. Zároveň jsem šťastná, že jsem měla šanci prožít spoustu krásných momentů, a že mě sport naučil tolik.. Naučil mě tvrdě pracovat, sáhnout si na dno a zase znovu vstát. Tolikrát. A mnohem víc. Chtěla bych poděkovat všem, kteří mě podporovali, fandili mi. Všem nejbližším, co v tom jeli se mnou ať jsem zrovna byla nahoře nebo dole. A nekonečný dík moji mámě. 💟

Příspěvek sdílený Barča Štefková (@stefkovabara),Lis 5, 2019 v 4:43 PST

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  Andrejevová - Nosková dnes 11 : 00
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 14 : 00
20240426T14 : 00:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová