Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Usmrcení řidiče! Policie už ví, kdo může za nehodu Fordu Mustang u Špindlu

Hasiči města Špindlerův Mlýn zasahovali u tragické nehody.
Zdroj: Hasiči města Špindlerův Mlýn
+ Další 4 fotografie
kauza
Policie už ví, proč Ford Mustang u Špindlerova Mlýna usmrtil řidiče Škody Rapid. Na vině je pouze vysoká rychlost. Řidič mustangu jel podle svědků jako blázen a nerespektoval pravidla silničního provozu.

Při nehodě u Špindlerova Mlýna zemřel řidič rapidu. Jeho spolujezdkyně utrpěla vážná zranění. O nehodě jsme psali mimo jiné zde

Sportovní vůz řídil Vojtěch Ch. Ten si podle svědků ze silnice udělal závodní plochu a jel jako šílenec. Sám to ale vehementně popíral a tvrdil, že vůbec netuší, proč k nehodě došlo.

"Neumím si vysvětlit, co se stalo. Až do osudového střetu jsem měl vozidlo pod kontrolou. Chyba musela nastat až v posledním okamžiku, než se vozidla střetla. Upřímně lituji toho, co jsem způsobil," tvrdil řidič po nehodě.

Policie ale už ví, že na vině je jen a pouze vysoká rychlost mustangu Žádnou technickou závadu na voze kriminalisté nenašli. "Jedinou a výhradní příčinou nehody byl způsob jízdy řidiče automobilu Ford Mustang, který kvůli vysoké rychlosti vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem Škoda Rapid," uvedla pro idnes.cz krajská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Policisté řidiče viní z usmrcení a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu vězení až na 8 let.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy