Krejčí a Žitný patří do osy týmu a díky nim mají být Lvíčata silnější. Jaké povolal Krejčí nováčky?

Krejčí a Žitný patří do osy týmu a díky nim mají být Lvíčata silnější. Jaké povolal Krejčí nováčky?
OBSAHUJE VIDEO

Listopadový reprezentační blok se samozřejmě týká i českých Lvíčat, kteří mají za sebou dvě říjnové remízy a proti San Marinu (hraje se 14. října v Chomutově) a Chorvatsku (18. 11., Nová Gorica) nutně potřebují zabrat.

Hlavní kouč jednadvacítky Karel Krejčí povolal i dva úplné nováčky, a sice záložníky druholigových Pardubic Michala Hlavatého a Michala Kohúta, kteří zažívají ve FNL velmi vydařené období.

Druhý jmenovaný je kmenovým hráčem Slovácka. "Nominaci do jednadvacítky si zasloužili svými výkony v pardubickém dresu a věříme, že pomohou i nám. Hlavatého za úplného nováčka v našem týmu ani nepovažuju, byť zatím povolán nebyl. Ale pracoval jsem s ním dlouho v reprezentační dvacítce a vím, že v něm je potenciál. Michal Kohút má také formu, je to šikovný a kreativní hráč a cenný je i tím, že je levák. Oba nám otevřou zase víc možností," vysvětloval na webu fotbal.cz bývalý stratég Viktorie Plzeň.

Jinak neabsentuje žádná z tradičních opor na čele se středopolařem Michalem Sadílkem z PSV Eindhoven. Přítomno je opět i jméno opavského Pavla Šulce a v kádru budou také teplický Patrik Žitný a Ladislav Krejčí, kteří Skotsko a Řecko vynechali...

"Krejčí i Žitný patří do osy týmu a i díky nim budeme silnější. Šulce také sledujeme dlouhodobě, je mu teprve osmnáct let a docela statečně se pere s přechodem do dospělého fotbalu na hostování v Opavě. Viděli jsme i jeho velmi slušné poslední výkony v reprezentaci U20 a také s přihlédnutím k nim jej teď posouváme do našeho mužstva," pokračoval na serveru fotbal.cz nástupce Vítězslava Lavičky.

A opět se může spoléhat i na slávistického rychlíka v jabloneckých službách Jana Matouška, jenž měl v poslední době svalové potíže. "Uvidíme, jak na to po zranění bude a zda se objeví v příštím ligovém kole v zápase Jablonce se Spartou," doplnil odborník.

Lvíčata jsou ve své skupině po třech vystoupeních na pěti bodech. Následující dvojzápas bude vzhledem k postupovým ambicím mimořádně důležitý. "Netajím, že jsme nechtěli mít víc získaných bodů, sám bych si přál mít o dva víc. Ale je to za námi a hledíme k další výzvě. Nepanikaříme, s tímto týmem pracuju třetím rokem a nechci rozbíjet něco, co dlouho budujeme. Mužstvo má sílu, věřím mu. Ale už to musíme přenést i do zápasů, protože hlavně v ofenzivě jsme za očekáváním. Je na čase to zlomit," uzavřel Krejčí, jehož slova přinesl web fotbal.cz.