Fotbalisté Slovácka porazili druholigový Žižkov a stali se posledním čtvrtfinalistou Mol Cupu

Fotbalisté Slovácka se stali posledním čtvrtfinalistou domácího poháru MOL Cupu. V osmifinále udolali druholigový Žižkov 3:1 až po prodloužení, přestože hráli od 56. minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Igora Súkenníka.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celek z Uherského Hradiště v lize zažívá povedený podzim a po polovině základní části nečekaně figuruje na pátém místě tabulky, v pohárovém duelu s účastníkem nižší soutěže se ale dlouho trápil.

Domácí se prosadili až v 71. minutě, kdy v přesilovce skóroval po dvou minutách na trávníku střídající Pavel Dvořák, který po doléčení zranění nastoupil za A-tým poprvé v sezoně.

Žižkov dokázal i v oslabení srovnat zásluhou Marka Opluštila a zápas dotáhl až do prodloužení. V něm už domácímu tlaku neodolal a dvakrát inkasoval. Trefili se Ondřej Šašinka a Tomáš Vasiljev.

Už minulý týden mezi nejlepší osmičku poháru postoupily Plzeň, Sparta Praha, Mladá Boleslav, Olomouc, Jablonec, Liberec a Ostrava, která vyřadila obhájce trofeje Slavii. Los jarního čtvrtfinále se uskuteční ve čtvrtek v Praze.

Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

1. FC Slovácko - Viktoria Žižkov 3:1 po prodl. (1:1, 0:0)
Branky: 71. Dvořák, 96. Šašinka, 114. Vasiljev - 75. Opluštil. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný. ČK: 56. Súkenník (Žižkov).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme