Regionální síť 4 Prague Digital TV přejde 28. 11. na kódování MPEG 4

Vysílací stožár

Společnost Prague Digital TV provede technickou úpravu ve vysílání televizních programů v rámci regionální sítě 4 na kanále 46. Změna spočívá v ukončení vysílání s kódováním videa v MPEG 2 a přejdeme na novější kompresní standard MPEG 4.

 

 


 

Přepnutí na nový způsob kódování provedeme dne 28. 11. 2019 v 10:00 hodin dopoledne.

 

Diváci, kteří mají své televizory nebo set top boxy kompatibilní pro MPEG 4 nebo již mají zcela nové přijímače pro standard DVB-T2 nezaznamenají žádnou změnu a budou pokračovat ve sledování programů Kinosvět, Praha TV a Retro beze změny i potřeby opětovného přeladění přijímače. Ti diváci, jejichž přijímače umožňují zpracování kódování pouze v MPEG 2, budou slyšet zvukovou stopu, ale obrazovka bude černá.

 

Věříme, že těchto diváků bude minimum, ale u koho taková situace nastane, bude si muset pořídit nový set top box či televizor, nejlépe vhodný pro DVB-T2.

 

Nadále budou v této síti na kanále 46 šířeny následující programy:

  • KINOSVĚT
  • Praha TV
  • Retro Music TV
  • Rádio Dechovka
  • Český Impuls

Mapu pokrytí televizním signálem šířeným PDTV je možné nalézt na adrese: http://www.pdtv.cz/technicke-informace.html

 

Petr Formánek




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

TOPlist