Domácí Sinner je prvním semifinalistou Next Gen ATP Finals

6. 11. 2019, 23:47
Aktuality 8
NEXT GEN ATP FINALS - Osmnáctiletý Ital Jannik Sinner na domácím Next Gen ATP Finals v Miláně, kde je jediným náctiletým účastníkem a startuje díky divoké kartě, smetl Švéda Mikaela Ymera a jako první si zajistil postup do semifinále. K postupu ze druhé skupiny má dobře nakročeno největší favorit Australan Alex De Minaur.
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner na sebe poprvé výrazně upozornil minulý měsíc v hale v Antverpách, kde se stal nejmladším semifinalistou turnaje ATP od roku 2014. A nyní svůj talent a formu potvrzuje v domácím prostředí na Turnaji mistrů hráčů do 21 let v Milánu. 

Osmnáctiletý Ital, jenž je nejmladším účastníkem letošního Next Gen ATP Finals, si po včerejší výhře nad Američanem Francesem Tiafoem poradil i se Švédem Mikaelem Ymerem. Sinner zvítězil jednoznačně 4-0 4-2 4-1 a stal se prvním semifinalistou. 

"Moc si tady večerní zápasy před domácím publikem užívám. Je to skvělý pocit hrát v hale, ve které máte velkou podporu. Věřím si a jsem rád, že to dokážu přetavit i v dobré výsledky," pochvaloval si Sinner. 

O druhé místo ve skupině svedou vzájemný souboj Mikael Ymer s Francesem Tiafoem. Ten si dnes připsal první bod, když si po velmi dobrém výkonu poradil 3-1 na sety s Francouzem Ugem Humbertem.



Ve skupině A si připsal druhé vítězství Alex De Minaur. Nejvýše nasazený Australan si poradil 4-1 4-3 1-4 4-0 se Srbem Miomirem Kecmanovičem, přesto nemá postup do semifinále jistý. Jistotu mu dá vyhraný set v zítřejším duelu proti Casperu Ruudovi.

Nor Ruud dnes uspěl v pětisetové bitvě s Alejandrem Davidovichem Fokinou, který vzdoroval navzdory bolestivému zranění kolena z úvodu třetí sady.

• NEXT GEN ATP FINALS, MILÁN 2019 •
Milán / Itálie, tv. povrch / hala, 1.397.400 dolarů
středeční výsledky (06. 11. 2019)
• Skupina A •
De Minaur (1-Austr.) - Kecmanovič (5-Srb.) 4-1 4-3(4) 1-4 4-0
Ruud (4-Nor.) - Davidovich (7-Šp.) 3-4(2) 4-3(2) 4-2 3-4(2) 4-1
• Skupina B •
Tiafoe (2-USA) - Humbert (3-Fr.) 4-2 4-3(5) 3-4(4) 4-1
Sinner (8-It.) - M. Ymer (6-Švéd.) 4-0 4-2 4-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fransoas
Pokud bude i nadále Ital předvádět tuto hru,považoval bych ho za větší hvězdičku než Aliassime z Kanady.Nechme se překvapit dalším vývojem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mlady, sympaticky este chlapec z Talianska vyzerajúc ako z Gotteborgu, u mna s charizmou a sympatickym hernym prejavom. Ma moje preferencie spolu s Thiemom.
Reagovat
turista
Pochází z Tyrolska, takže je to asi spíš Rakušan narozený pár set metrů za hraniční čárou shodou okolností na území Itálie takže má italské občanství.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje naprosto uzasne a sebevedome. On a Minaur jasne finale letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner hraje pěkný tenis, variabilní, má dobrý servis. De Minaura může úplně v pohodě sundat. Navíc v tomhle jejich psycho herním systému. Tam udelá hráč jednu chybu a je po setu.
Reagovat
turista
Kdo se má v tom podivném počítání do čtyř vyznat? A bez systému výhoda - shoda je to prostě příšerný.
Reagovat
Fandina
Systém bez výhod už běží dva nebo kolik let v deblu. Takže nic nového pod sluncem.
Reagovat
turista
No ale je to strašný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist