Poslední rozloučení s Janou Drbohlavovou (†78): NEČEKANÝ VZKAZ NA POHŘBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslední rozloučení s Janou Drbohlavovou (†78): NEČEKANÝ VZKAZ NA POHŘBU!

Jana Drbohlavová
Jana Drbohlavová (Profimedia)

Převážně bývalí kolegové z Městských divadel pražských se ve středu ve strašnickém krematoriu loučili s Janou Drbohlavovou (†78) alias zubatou učitelkou z Dívky na koštěti. Nečekaný vzkaz přednesla Dana Batulková (61). Nad rakví přečetla dopis od Stanislava Fišera (87), který už 15 let nepromluvil ani slovo, protože po rakovině hrtanu přišel o hlas.

Fišer a Drbohlavová byli nejen kolegové na divadelních prknech, ale před lety také nadabovali do češtiny Vinnetoua a jeho věrnou Nšo-či ve slavných filmových mayovkách. „Stanislav Fišer se nemohl bohužel přijít rozloučit kvůli svému zdravotnímu stavu, proto mě požádal, jestli bych nemohla přečíst jeho dopis,“ oznámila Batulková smutečním hostům. „Jano, opět jsi mě předběhla!“ začala herečka číst chvějícím se hlasem. „Poprvé jsem tě viděl v divadle, když mi bylo patnáct – jako malou kudrnatou holku...“ vzpomínal Fišer na své první setkání s o devět let mladší hereckou kolegyní a celoživotní kamarádkou. V tu chvíli se všem přítomným draly slzy do očí.

Plakal i exmanžel
Nejvíc dojatý byl i hereččin bývalý manžel Ladislav Županič (76), který usedl v první řadě velké obřadní síně po levici jejich syna Jana Županiče (47) a zbytku rodiny. „Prožili jsme spolu pár krásných let. Do poslední chvíle jsem ji navštěvoval. Je to velká ztráta,“ svěřil deníku Aha! po obřadu dojatý herec a bývalý ředitel karlínského divadla. Jana Drbohlavová zemřela 28. října v pražské Nemocnici Pod Petřínem, kam byla převezena z domova pro seniory Slunečnice, kde prožila poslední léta svého života.

Stoleček s popelníkem
Nad rakví promluvil také Hanuš Bor (68). „Neříkám sbohem, ale na shledanou. Jana mi tam nahoře určitě bude držet místo u nějakého hezkého stolečku s popelníkem,“ zavzpomínal herec na svou kuřáckou parťačku.

Pohřbený zaživa
Byl to trapas jako hrom! V závěru 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary omylem pohřbili Stanislava Fišera. V medailonku o osobnostech českého a světového filmu, které zemřely v roce 2016, se objevila také jeho tvář. Šokovaný herec to viděl v přímém přenosu v televizi. Prezident festivalu Jiří Bartoška (72) mu pak poslal omluvný dopis.

Ondřej Kepka zavzpomínal na Janu Drbohlavovou:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.