ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 29106 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Czendlikova kniha vychází v audiopodobě

0 jsk 7.11.2019

V audioknižní podobě vychází jeden z nejprodávanějších titulů posledních let Postel, hospoda, kostel. Jeho knižní verze získala literární cenu Magnesia Litera a ocenění Český Bestseller a prodalo se jí více než 80 tisíc výtisků. Je jím rozhovor římskokatolického kněze Zbigniewa Czendlika s producentkou a spisovatelkou Markétou Zahradníkovou. Audioknihu načetli herci František Kreuzmann a Dominika Býmová. Úvod namluvil dokonce sám Zbigniew.

Není kněz jako kněz a Zbigniew Czendlik je toho skvělým důkazem. Audiokniha je pohledem do jeho soukromí i do jeho hlavy. Miluje ženy, rád si pochutná na dobré whisky, v hospodě je jako doma. Co má napsáno na dveřích ložnice? Proč se mu nelíbilo ve Vatikánu? Jak zvládá celibát? K čemu by vedl své děti a co je v životě nejdůležitější?

Názory Zbigniewa Czendlika na život, důležité světské i církevní věci, na Boha samotného i na lidskou víru jsou zajímavé, poučné a místy velmi překvapující. Vyprávění formou rozhovoru o práci faráře, víře v Boha, o postavení současné církve v České republiky, o protestantech, svobodě, dobru a zlu, stáří či výchově dětí je prokládáno různými životními příběhy. Nahlédnete do soukromí jednoho pozoruhodného muže a zjistíte, jak vnímá mezilidské vztahy, život i Boha. Není vyloučeno, že vás zbaví některých předsudků a zkreslených představ, proto ji posloucháte pouze na vlastní nebezpečí.

(foto: Petr Wagenknecht)