Opravený most v Otrokovicích byl slavnostně otevřen

OTROKOVICE - Obyvatelé Otrokovic se konečně dočkali. Přibližně po tři čtvrtě roku dopravního omezení v podobě uzavírky mostu v ulici Nadjezd byl opět provoz umožněn, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Přestřižení pásky se uskutečnilo v úterý 5. listopadu, provoz na mostě byl spuštěn 6. listopadu a vozy MHD vjedou poprvé na svou stálou trasu v sobotu 9. listopadu z důvodu takto schválených jízdních řádů.

Slavnostního aktu přestřižení pásky symbolizující úspěšné dokončení rekonstrukce a otevření mostu se zúčastnila řada významných hostů. V čele nechyběla starostka města Hana Večerková společně s místostarosty Ondřejem Wilczynskim a Petrem Ťopkem. Přítomni byli i zástupce Státního fondu dopravní infrastruktury Milan Dont, ředitel závodu Eurovia Michal Friedlaender, hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, členové městského zastupitelstva, zástupci otrokovických společností a veřejnost.

„Bez účelové dotace bychom nebyli schopni tak rozsáhlou akci z rozpočtu města financovat. Za tuto výraznou pomoc děkuji Státnímu fondu dopravní infrastruktury. Poděkování patří také společnosti, která stavbu prováděla, a velký dík patří všem, kteří jakýmkoliv způsobem přiložili ruku k dílu,“ uvedla Hana Večerková, otrokovická starostka. Dodala, že velký dík patří také občanům města za trpělivost a shovívavost, kterou museli vynaložit při této dlouhodobé uzavírce.

Rekonstrukce mostu začala v polovině února letošního roku. Práce na mostě byly náročné a zaměstnanci zhotovitelské společnosti pracovali téměř nepřetržitě bez ohledu na víkendy nebo státní svátky. „K dnešnímu dni můžu říct, že se nám podařilo zrealizovat rozsáhlou rekonstrukci mostu včas a kvalitně tak, že bude sloužit nám všem ještě další dlouhá léta,“ řekla starostka při slavnostním okamžiku lidem.

Jedná se o jednu z největších investičních akcí uplynulých let. Rekonstrukce mostu stála bezmála 137,5 milionu korun. Z rozpočtu města Otrokovice bylo na tuto stavbu vyčleněno 16,5 milionu korun. Převážnou většinu nákladů ale financoval Státní fond dopravní infrastruktury, a to ve výši téměř 121 milionů korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x