Akční thriller Lucy se Scarlett Johansson v hlavní roli. Původně byla role nabídnuta Angelině Jolie i těhotné Mille Jovovich

Lucy je americko-francouzský akční film z roku 2014. Režisérem filmu je Luc Besson. Hlavní role ve filmu ztvárnili Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked a Julian Rhind-Tutt.
Zdroj: TV Nova
Lucy je americko-francouzský akční film z roku 2014. Režisérem filmu je Luc Besson. Hlavní role ve filmu ztvárnili Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked a Julian Rhind-Tutt.Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang.Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít.Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyina těla.+ 5 fotek+ 6 fotek

Lucy je americko-francouzský akční film z roku 2014. Režisérem filmu je Luc Besson. Hlavní role ve filmu ztvárnili Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked a Julian Rhind-Tutt. Příběh vypráví o klasické blondýně, která se vždycky zamiluje do toho největšího hajzlíka v okolí. Tenhle ji ale přivede do opravdového průšvihu.

Petra Járková
Petra Járková 07. 11. 2019 16:00

Slavný francouzský režisér Luc Besson měl vždy čuch na ženy hrdinky. Po legendární Brutální Nikitě, Johance z Arku a nejmladší nájemné vražedkyni ze snímku Leon teď přidal na své konto Lucy.

Blbá blondýna

Na první pohled hloupá blondýna, kterou excelentně ztvárnila Scarlett Johansson, která přestala být obyčejná ve chvíli, kdy shodou nešťastných náhod dostala jeden mimořádný dar.

Zajímavosti a chyby

Skvělý film s hvězdným hereckým obsazením s Morganem Freemanem v čele doprovázela při natáčení celá řada zajímavostí a ani nějaké té chybičce se filmaři nevyhnuli. Podívejte se na to nejzajímavější o filmu Lucy. Možná vám to ovlivní pohled na vnímání celého filmu.

Nelogické fyzikální zákony

Ve scéně, kdy Lucy prožívá záchvat po vstřebání drogy, převaluje se po zdech a stropě. Nikdy jí však vlasy nepadají k podlaze dle fyzikálních zákonů, ale vždy jí padají po směru, jakým se převaluje. Je tedy poznat, že herečka stále leží na zádech a je otáčeno celou místností.

Zmizelá krev

V závěru filmu, kdy Lucy v nemocnici vytáhne z břicha posledního pašeráka pytlík s látkou, má ruce od krve. V dalším záběru, kdy z nemocnice odjíždí, má však ruce již čisté.

Historická chyba

V závěrečných minutách se ve filmu objevují indiáni na koních, avšak vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o moment z předkolumbovské éry, koně mít nemohli. Ty přivezli až později Španělé.

Výběr hereček

Role Lucy byla nejprve nabídnuta Mille Jovovich, ta však byla v té době těhotná, takže ji odmítla. Následně roli přijala Angelina Jolie, která ale byla nakonec nahrazena Scarlett Johansson.

Režisérovo přiznání

Režisér Luc Besson 8. března v rozhovoru uvedl, že trvalo deset let, než se stal projekt skutečností.

Premisa filmu

Premisa filmu vychází z populárního mýtu, že využíváme pouze 10 % mozku. Ve skutečnosti využívá člověk celý mozek, ovšem ne najednou.

NA KRÁSNOU SCARLETT JOHANSSON VE FILMU LUCY SE PODÍVEJTE V GALERII:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM LUCY SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER VE 22:15 NA TV NOVA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články