Bývalý fotbalový boss Kapr našel ve spisu návrh rozsudku. Soud ale ještě neskončil

Bývalý šéf prvoligového klubu FK Bohemians Praha Karel Kapr našel ve spisu ke sporu, který vede s fotbalovou asociací, koncept rozsudku. Podle něj soudní při klub prohrál a musí zaplatit vítězi sporu náklady řízení 1 157 300 korun. Problém ale je, že ještě neskončila fáze dokazování, ani neproběhly závěrečné řeči. Ve čtvrtek na to upozornil server Seznam Zprávy. Kapr už podal stížnost na soudkyni pro podjatost.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý šéf prvoligového klubu FK Bohemians Praha Karel Kapr

Bývalý šéf prvoligového klubu FK Bohemians Praha Karel Kapr | Foto: Petr Janeček / MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Samozřejmě mě překvapilo, když jsme to tam našli. Projednávání sporu ještě u soudu nebylo ukončeno, ale už jsem si tady přečetl rozsudek, že jsme prohráli. To přece není normální,“ řekl serveru Seznam Zprávy Kapr.

Opilecký incident na zápase dorostenců. Čárový rozhodčí nedokázal ani stát, svaz připravuje trest

Číst článek

Bývalý fotbalový boss koncept objevil při nahlédnutí do spisu. Celkem má 21 stran, obsahuje odůvodnění, které ale evidentně není dokončené, protože obsahuje řadu poznámek, vpisků a podtržených částí. Chybí v něm ale některá fakta ze soudního líčení, například to, že žalující strana snížila svůj nárok z 51 na 30 milionů korun.

„Může se to stát… Soudce si třeba připravuje jednu z variant rozhodnutí i s odůvodněním, protože jde o složitý výrok. A má přitom připravené obě varianty. Někdy si chce poznamenat myšlenky do svého odůvodnění. Protože pokud rozhodne, musí svůj rozsudek rovnou i ústně odůvodnit. Ta samotná věc, která tu nastala, není úplně šikovná vůči účastníkům řízení. Nemohu ji však považovat za žádné významné pochybení,“ hájila soudkyni Jaroslavu Novotnou mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Alena Novotná.

Kostelec nad Orlicí chtěl protestovat proti Berbrovi. Předem domluvenou akci ale Častolovice odmítly

Číst článek

Podle právničky žalující strany Moniky Nezbedové je ale něco takového naprosto nepřípustné, protože chtěli ještě navrhnout další svědky a neskončila fáze dokazování. Proto společně s Kaprem podali stížnost předsedovi soudu, ve které žádají o dozor nad spisem. Podali také námitku kvůli podjatosti soudkyně.

Ve sporu mezi Fotbalovou asociací ČR (dříve Českomoravským fotbalovým svazem) a Kaprovým střížkovským klubem jde o náhradu za peníze, o které přišel klub po zákazu používat název FK Bohemians Praha. Na to totiž zareagovaly Pivovar Ferdinand a společnost Dymiva Praha tak, že zrušily své sponzorské smlouvy. Kapr proto žaloval svaz o 51 milionů korun. V květnu ale částku snížil na 30 milionů. Spor vedou od roku 2008.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme