7. listopadu 2019 • 16:36

Arsenal měl osm hráčů ve vápně a dostal gól. Přišla kritika od legendy

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ztrátu si ve skupině Evropské ligy připsali fotbalisté Arsenalu. V utkání na půdě Guimaraese (hraném nezvykle už ve středu) remizovali 1:1, když je o vítězství připravil až gól z nastaveného času. A defenziva Gunners při něm neměla vůbec čisté svědomí. Ani osm branících hráčů ve vápně totiž nezvládlo osamocenému soupeři zabránit ve skórování. „Stáli tam jako sochy,“ kroutil hlavou bývalý obránce londýnského celku Martin Keown.



Pořád to není ono. Arsenal střídá jasná vítězství se zaváháními. Stručný výběr z posledních týdnů? Porážka na půdě Sheffieldu, nováčka Premier League. Domácí remíza s Crystal Palace, kdy tým neudržel vedení 2:0. Anebo třeba vyřazení z Ligového poháru po bláznivé přestřelce a penaltovém rozstřelu v Liverpoolu (5:6).

Teď do výčtu přibyl středeční duel v Portugalsku. Arsenal vedl díky přesné hlavičce stopera Mustafiho z jednaosmdesáté minuty. O náskok ovšem v závěru přišel. Guimaraes v úvodu nastavení podnikl rychlou akci po pravé straně, která nesourodou defenzivu hostů zaskočila. Navzdory obrovské početní převaze.

Centr Edwardse vrátil před bránu Rochinha a Duarte akrobaticky srovnal. Přímo uprostřed malého vápna zůstal úplně volný, ačkoliv zároveň pár metrů kolem něj bylo hned osm (!) hráčů Arsenalu. Jenže žádný z nich se zrovna neobtěžoval Duarteho hlídat.

„Byli jako sochy, pouze sledovali míč,“ podotkl bývalý obránce Martin Keown. A ve své kritice k současnému Arsenalu byl i ostřejší. „Pro klub to jsou znepokojivé časy. Za celý zápas jediná střela na bránu! Problémy se objevují po celém hřišti. Hrozí, že ztratíme část klubové identity vybudované pod Arsénem Wengerem,“ pustil se do herního projevu mužstva kouče Unaie Emeryho.

Ten ovšem po remíze volil mírnější slova. Arsenal koneckonců má skupinu Evropské ligy nadějně rozehranou a s deseti body míří za postupem. „Jsme první a to je náš cíl. Hráči pracovali a byli jsme velmi blízko vítězství. Důležité bylo, že jsme dobře pracovali v obraně,“ uvedl Emery. Nad inkasovaným gólem by se však se svými svěřenci možná mohl zamyslet…

Góly

Domácí: 90+1. Da Silva

Hosté: 81. Mustafi

Sestavy

Domácí: Douglas – García, Venâncio (C), Tapsoba, Rafa Soares – Rodrigues (61. Poha), Agu, Evangelista (82. Bonatini) – Edwards, Da Silva, Davidson (68. Rochinha).

Hosté: E. Martínez – Mustafi, Papastathopoulos, Holding (C) – Maitland-Niles, D. Ceballos (54. Guendouzi), Willock (78. Torreira), Tierney – Pépé, Saka (65. A. Lacazette) – Martinelli.

Náhradníci

Domácí: Oliveira, Elmusrati, Bonatini, Hanin, Pereira, Poha, Rochinha

Hosté: Leno, Bellerín, Guendouzi, Kolašinac, Lacazette, Nelson, Torreira

Karty

Domácí: Rafa Soares

Hosté: Mustafi, Holding

Rozhodčí

Özkahya – Sesigüzel, Satman

Stadion

Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães (kapacita: 30.165 diváků)

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Arsenal 6 3 2 1 14:7 11
2. Frankfurt 6 3 0 3 8:10 9
3. Lutych 6 2 2 2 8:10 8
4. Guimarães 6 1 2 3 7:10 5

Nové číslo časopisu Sport Góóól objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud