Evropská liga - souhrn čtvrtých zápasů skupinové fáze

07.11.2019, 18:43, aktualizováno 07.11.2019, 23:03
Komentáře a souhrny
Sevilla si zastřílela v Lucembursku a má jistý postup. Velké vítězství slaví Celtic, který zvládl duel s Laziem v Římě a také jde dál. Stejně jako Basilej po výhře nad Getafe. Manchester United si zajistil postup výhrou nad Partizanem. Účast na jaře už má jistou také Espanyol, který rozdrtil doma Ludogorec. Bratislavský Slovan padl ve Wolverhamptonu až v nastavení. Stejně dopadl AS Řím, který vyšel naprázdno v Mönchengladbachu.
Skupina A

APOEL Nikósie - Qarabağ Ağdam 2:1

07.11.2019 18:55

Góly: 59. Lucas Souza, 88. Nicolas Ioannou - 10. Maksim Medvedev

APOEL zvládl veledůležitý zápas s ázerbájdžánským Karabachem, a přesto že brzy prohrával, tak nakonec rozdílovým gólem zhruba pět minut před závěrečným hvizdem otočil vývoj a zvítězil 2:1. Na konto si připsal svou první výhru v základní skupině A a se čtyřmi body se na svého největšího rivala bodově dotáhl, výrazně tak oživil svou naději na postup do jarní fáze. Hosté rozhodně nepředvedli špatný výkon, ale z Kypru budou odjíždět zklamaní.

Přitom svěřenci trenéra Gurbana Gurbanova vstoupili do zápasu mnohem lépe a už po necelých deseti minutách šli do vedení. Po rohovém kopu z levé strany od Daniho Quintany si seběhl k vzdálenějšímu rohu pokutového území Maksim Medveděv a prudkou hlavičkou z hranice brankového území usměrnil balón přímo do pravé šibenice, brankář Belec se jen naprázdno proletěl vzduchem. Hosté mohli navýšit svůj náskok po necelé půl hodině hry.

Mezery v defenzívy protivníka však nedokázal využit střídající Gueye, jenž se vřítil do šestnáctky protivníka po levé straně, jenomže pak netrefil míč ideálně a poslal ho hodně mimo. Vzápětí po centru do předbrankového prostoru hlavičkoval velmi nebezpečně Míchel, ovšem ani on prostor tří tyčí netrefil. Zhruba deset minut před přestávkou dokázal na opačné straně rozvlnit síť Pavlović, jeho gól přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Ve 40. minutě byl blízko k vyrovnání Nicolas Ioannou, když ranou z pětadvaceti metrů pořádně protáhl gólmana Begoviče, hostující strážce se po následném rohovém kopu blýskl i proti hlavičce Pavloviće. Pět minut po výměně stran si připsal na konto nesmírně důležitý zákrok Belec, který famózně odvrátil do strany hlavičku Míchela z deseti metrů. Stejný hráč si vylámal zuby na Belecovi i za dalších šest minut, pak domácí strážce zlikvidoval ránu z dvaceti metrů od Zoubira.

V 59. minutě se jasně ukázalo, že hosty budou neproměněné stoprocentní příležitosti hodně mrzet. O vyrovnání se totiž postaral Lucas Souza, po rohovém kopu Matiče z levé strany překonal bezmocného Begoviče razantní hlavičkou z osmi metrů. V 88. minutě vyvolal explozi na Neo GSP Stadium hrdina Ioannou, který převrhl misky vah na stranu klubu z Nikósie po akrobatickém zakončení střídajícího Efrema a jemnou tečí šťastně usměrnil balón k levé tyči.

Více informací k zápasu

F91 Dudelange - Sevilla FC 2:5

07.11.2019 18:55

Góly: 69. Danel Sinani, 80. Danel Sinani - 17. Munas Dabbur, 27. Munir El Haddadi, 33. Munir El Haddadi, 36. Munas Dabbur, 66. Munir El Haddadi

V Lucembursku se překvapení nekonalo, všechny tři body si zcela po právu odvezla Sevilla. Hlavními střelci v sedmi gólovém dramatu se stalo duo Dabbur - Munir, který si připsal dokonce hattrick.

Sevilla se sice v LaLize trochu trápí, ale Evropská liga je pro ni příjemnou oázou, ve které se cítí jako doma. Na druhý Karabach má náskok čtyř bodů a dnes mohla udělat další velký krok směrem k postupu. Proti lucemburskému překvapení se o další přísun branek měli starat hráči jako Dabbur, Torres, Jordán nebo Nolito s Munirem.

Hostům chvíli trvalo, než se dostali do tempa. Možná proto, že si byli vědomi své převahy, nehráli ani náhodou na plný plyn. První minuty se trochu vlekly a zaváněly velkou nudou. Tornádo akcí začalo až v 17. minutě. Rychlý křídelník Rony Lopes totiž protančil až k vápnu, kde si narazil míč s Munirem. Jeho postup nikdo nezachytil a Munas Dabbur už měl před prázdnou bránou velmi snadnou úlohu.

Sevilla dál pokračovala v atraktivní hře plné krátkých kombinací a o dalších deset minut později už vedla o dvě branky. Opět u toho byl Lopes, jenž prostrčil chytrou nahrávku na Dabbura. Zkušený střelec nesobecky věnoval nahrávku Munirovi El Haddadimu, který dotlačil míč do odkryté brány.

Domácí Dudelange vůbec nestíhalo techničtější a rychlejší protihráče, takže se góly na jeho kontě neustále navyšovaly. A staralo se o to především duo Dabbur - Munir. Ve 33. minutě fauloval u vápna Kobe Cools a k nařízené standardní situaci se sebevědomě postavil Munir. Jeho technicky mířená rána překvapila brankáře Jouberta a Sevilla vedla o tři góly.

Pozadu nechtěl přirozeně zůstat ani Munas Dabbur, který chce dokázat, že do základní sestavy rozhodně patří. Po šanci Joana Jordána a následném vyražení brankáře Jouberta hosté pokračovali v akci a Nolito našel Dabbura ve vápně. Ten se dobře zorientoval i přes množství těl a navýšil skóre už na 4:0.

V prvním poločase se hnal do šance ještě Rony Lopes, který by si dnes gól určitě zasloužil, jenže tentokrát se Joubert vyznamenal. Nástup do druhé poloviny utkání byl trochu pomalejší a Sevilla se trochu uchlácholila nadílkou z první půle. Až po hodině hry se ránu De Jonga povedlo brankáři Joubertovi vyrazit. Seville stačil jeden povedený obranný zákrok Fernanda, který našel Dabbura. Zkušený střelec posunul míč na Munira, který elegantně lobem překonal Jouberta. Hattrick!

Dudelange však přesto přidalo a v 69. minutě se dočkalo. Centr z pravé strany našel na malém vápně Danela Sinaniho, který se nemýlil. A aby se mohli domácí fandové radovat ještě víc, tak deset minut před koncem uzavřel skóre atraktivního utkání na konečných 5:2 opět Sinani.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)440012:212
2.APOEL Nikósie (CYP)41127:84
 Qarabağ Ağdam (AZE)41127:84
4.F91 Dudelange (LUX)41037:153
Skupina B

FC Kodaň - Dynamo Kyjev 1:1

07.11.2019 18:55

Góly: 4. Jens Stage - 70. Benjamin Verbič

Oba dva čtvrteční protivníci si udrželi neporazitelnost také po čtvrtém kole základních skupin, v boji o postup do jarní fáze se ale v podstatě nic nezměnilo. Dánská Kodaň se udržela na vedoucí pozici se šesti body, ukrajinské Dynamo taktéž potřetí remizovalo a má na kontě stejný počet bodů, druhá příčka mu patří jen vinou horšího skóre. Oba rivalové momentálně disponují jednobodovým náskokem na třetí Malmö.

Největší favorit skupiny B měl více ze hry a vypracoval si i mnohem více střeleckých pokusů, domácí vyslali mezi tři tyče jedinou ránu a ta hned byla gólová. Kodaň šla velmi brzy do vedení ze své první vážnější příležitosti, kyjevský klub vzápětí neproměnil pokutový kop a o kýžené vyrovnání se postaral až zhruba dvacet minut před koncem. Kodaň stejně jako před čtrnácti dny začala naprosto skvěle, tehdy skórovala již po necelých dvou minutách hry.

Tentokráte se prosadila ve 4. minutě zásluhou Jense Stageho. Teprve dvaadvacetiletý záložník využil výtečného centru z levé strany a následné hrubky brankáře Buščana, kterému trestuhodně vypadl míč z rukavic. Na zadní tyči už Stage neměl příliš práce a balón snadno usměrnil do branky. Ani ne o deset minut později zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Zeca a maďarský rozhodčí Bognár okamžitě ukázal směrem na penaltový puntík.

Míč si vzápětí postavil tradiční exekutor Viktor Cyhankov, avšak jeho přízemní střelu do pravého dolního rohu famózně odvrátil do bezpečí gólman Johnsson. V následujícím průběhu hosté tlačili a snažili se odpovědět, do další možnosti se dostali až v poslední minutě první půle. Karavajev se díky chytrým kličkám probil k zakončení ze středu šestnáctky, balón uklidil těsně vedle pravé tyče. Hosté po změně stran tlačili a vyrovnávací gól vsítili v 70. minutě.

Po nádherné přízemní kombinaci naprosto rozebrali defenzívu dánského konkurenta, Cyhankov pak finální nahrávkou oslovil volného Benjamina Verbiče a ten ze šesti metrů nedal Johnssonovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Ihned na to mohl dokonce otočit vývoj aktivní Cyhankov, jeho projektil z hranice šestnáctky proletěl o decimetry vedle pravé konstrukce. Poté domácí přidali a chtěli rozhodnout, ale Buščana už nijak výrazně nezaměstnali.

Více informací k zápasu

FC Lugano - Malmö FF 0:0

07.11.2019 18:55

Góly: -

Švédské Malmö nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti Luganu a po remíze 0:0 si výrazně zkomplikovalo cestu za účastí v jarní fázi Evropské Ligy. Po domácí výhře 2:1 tentokráte v St. Gallenu neskórovalo a zůstává na třetím místě s pěti body, za vedoucí Kodaní i druhým Kyjevem zaostává o bod. Domácí podruhé vybojovali remízu za nerozhodný bezbrankový výsledek, v tabulce skupiny B jsou i přesto poslední čtvrtí se dvěma body.

Lugano je tedy od postupu vzdáleno na míle daleko, ve dvou zbývajících duelech potřebuje vyhrát a ani to nemusí stačit.

Diváci od samého začátku sledovali nesmírně vyrovnaný průběh ve všech statistických ohledech a z tohoto pohledu je výsledek naprosto zasloužený. FC začalo aktivněji a v úvodních deseti minutách hned dvakrát zahrozilo. Nejprve se dral do zakončení Bottani a brankář Dahlin mu musel na poslední chvíli ukrást míč z kopačky.

Po následné akci nebezpečně vystřelil Holender a jeho křížný přízemní pokus těsně zaplachtil vedle levé tyče. Tři minuty po změně stran se Holender opět zjevil v nadějné pozici, ale s jeho střelou doprostřed branky neměl Dahlin větší problémy. Po necelé hodině hry se švýcarskému outsiderovi podařilo rozvlnit síť, jenomže branka Mariče po pasu od Custodia neplatila vinou zřetelného ofsajdového postavení zakončujícího hráče.

V 61. minutě zajímavě hlavičkoval Carlinhos a Dahlin musel fantasticky odvrátit balón směřující pod břevno na rohový kop. Hostující strážce se znovu blýskl za další čtyři minuty, když zblízka vychytal aktivního Holendera. V 68. minutě napřáhl ze střední distance Aratore a pravou konstrukci vskutku minul jen o několik centimetrů. V závěrečné čtvrthodině hosté přidali a z ničeho nic mohli rozhodnout.

Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem zkusil štěstí Traustason, avšak břevno přestřelil asi o dva metry. V 84. minutě se nejprve Dahlin vytáhl proti tvrdé ráně Aratoreho z hranice pokutového území, po následném rychlém brejku hlavičkoval na opačné straně Berget a pozorný gólman Baumann ukryl míč ve svých rukavicích. Lugano za tři týdny přivítá Kodaň, Malmö se před vlastními fanoušky pokusí překvapit Dynamo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Kodaň (DEN)41304:36
2.Dynamo Kyjev (UKR)41303:26
3.Malmö FF (SWE)41213:35
4.FC Lugano (SUI)40221:32
Skupina C

FC Basilej - Getafe CF 2:1

07.11.2019 18:55

Góly: 8. Arthur Cabral, 60. Fabian Frei - 45. Jaime Mata (pen.)

Jistotu postupu ze skupiny C Evropské ligy už mají fotbalisté Basileje. Ti v duelu čtvrtého kola porazili španělské Getafe 2:1, a sice zásluhou branek Cabrala a Freie. Matova vyrovnávací trefa z penalty tak vyšla vniveč.

Už v osmé minutě našel Frei na středu Arthura Cabrala, jenž postupoval sám na brankáře a efektním obloučkem otevřel gólový účet utkání. Srovnat mohl po půlhodině Duro, jenž po centru hlavičkoval sám před brankářem, Omlin si ale s jeho pokusem poradil. Madridští neuspěli ani z následné standardky.

V samotném závěru první půle došlo k souboji ve vápně, při němž domácí obránce nešikovně poslal k zemi soupeře. Sudí na to reagoval odpískáním pokutového kopu, jehož exekuce se ujal Jaime Mata a střelou na druhou stranu, než skákal brankář, srovnal stav.

Po hodině hry už však švýcarský celek znovu vedl. Widmer si navedl balón na střed a chytrou prostrkávačkou našel nalevo Fabiana Freie, který poslal míč přesně podél brankáře na vzdálenější tyč. Ani jeden z týmů se už ve zbytku zápasu do ničeho většího nedostal a všechny tři body sebrala Basilej.

Ta také s deseti body vede skupinu, Getafe spolu s Krasnodarem ztrácí čtyři body a porvou se nejspíš spolu o druhou postupovou příčku.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Trabzonspor 3:1

07.11.2019 18:55

Góly: 27. Manuel Fernandes, 35. Manuel Fernandes, 90+3. Ivan Ignatjev - 90+4. Anthony Nwakaeme

Před dvěma týdny porazil Krasnodar svého soupeře na jeho hřišti o dvě branky, tím samým rozdílem ho skolil i v domácí odvetě. Po úvodních dvou zpackaných zápasech se reálně vrátil do bojů o postup. Zato Trabzonspor v Evropské lize i nadále skomírá. Utrpěl již svůj třetí bodový neúspěch a nemá už žádnou šanci na to proklouznout do další fáze.

Protože v souběžně hraném klání Basilej vyhrála nad Getafe, aktuálně se situace má tak, že se o druhé postupové místo utká španělský celek s ruským, jenž v tabulce zůstal třetí jen vlivem o trochu horšího skóre. Hosté na tuhle dvojici ztrácejí už pět bodů, a i kdyby v posledních dvou kolech zvítězili, stejně by se matematicky před oba protivníky nevecpali.

Oba týmy se musely vypořádat s několika absencemi. Krasnodar nemohl nasadit tvůrce hry Victora Claessona a Rémyho Cabellu, mimo hru byly i opory Wanderson a Jurij Gazinskij. Trabzonsporu chyběli kapitán José Sosa, Daniel Sturridge, John Obi Mikel, Abdulkadir Parmak, Caleb Ekuban, Arda Akbulut, Ogenyi Onazi nebo Abdülkadir Ömür.

Byl to v podstatě souboj o to, které z mužstev se ještě navrátí do pranice o první dvě příčky ve skupině. Po trochu nervóznějším začátku z obou stran najednou udeřili krasnodarští Býci. Ve 27. minutě získal míč ve středu pole Manuel Fernandes, vyměnil si ho spolu s Olssonem, pak z vyložené pozice vystřelil a s pomocí teče bránícího Asana zacílil mezi tři tyče.

O osm minut později domácí svůj náskok ještě navýšili, a to znovu zásluhou Manuela Fernandese. Sulejmanov dobře zapracoval na pravé straně, jeho spoluhráč Ari mu balón vrátil, následovala dlouhá přihrávka do pokutového území, odkud portugalský záložník elegantní patičkou zamířil ke vzdálenější tyči podél marně se natahujícího brankáře Kardeslera.

Do konce poločasu mohl Krasnodar přidat ještě jednu branku, ve 38. minutě se objevil ve slušné možnosti Olsson, nicméně jeho pokus zablokoval stoper Ivanildo Fernandes. Až tři minuty před koncem prvního dějství se taktéž poprvé osmělil Trabzonspor, Avdijaj se snažil překonat gólmana Kricjuka, avšak ten proti němu předvedl pohotový zákrok.

Ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce nestřídala jedna šance druhou, vše důležité přišlo na řadu až v samotném závěru. Tři body domácím pojistil v nastavení Ignatjev, jenž na zadní tyčce zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu, který do šestnáctky vyslal Stockij. Hosté zaznamenali čestný úspěch těsně poté, zpoza vápna namířil svou dělovku do sítě Nwakaeme.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Basilej (SUI)431010:310
2.Getafe CF (ESP)42024:46
3.FK Krasnodar (RUS)42026:86
4.Trabzonspor (TUR)40133:81
Skupina D

Rosenborg BK - Sporting CP 0:2

07.11.2019 18:55

Góly: 16. Sebastián Coates, 38. Bruno Fernandes

Portugalský Sporting potvrdil úlohu favorita proti Rosenborgu také v Trondheimu a ve skupině D si připsal na konto svou třetí výhru, díky níž se posunul na vedoucí pozici. Ovšem na druhou stranu mu příliš nepomohl výsledek souběžně hraného střetnutí mezi rakouským Lincem a nizozemským PSV, před oběma rivaly má náskok pouhých dvou bodů a ve zbývajícím průběhu ho ještě mohou čekat pořádně horké chvilky.

Norský mistr zůstává beznadějně poslední čtvrtý s nulovým bodovým ziskem a se skóre 1:8, proto je nad slunce jasné, že svou současnou pozici už nevylepší. Sporting rozhodl o svém úspěchu v prvním poločase, v němž vsítil obě branky, po změně stran si dostatečný náskok s přehledem pohlídal. První větší možnost si vypracoval přesně po odehrané čtvrthodině, kdy se Bolasie zbavil protihráče chytrou kličkou a tvrdě vypálil.

S parádním zákrokem se musel vytáhnout domácí brankář Hansen, který skvěle odvrátil balón na rohový kop. Po jeho zahrání neodcentroval zrovna nejlépe Bruno Fernandes, nicméně pak Neto poslal nadýchaný pas přímo na hlavu zkušeného devětadvacetiletého uruguayského obránce Sebastiána Coatese a Hansen se v tomto případě natahoval marně. Domácí byli blízko k vyrovnání po necelé půlhodině hry z přímého volného kopu.

Ránu Söderlunda vyrazil gólman Ribeiro a před dorážejícím Hovlandem zívala zcela odkrytá branka, jenomže ten v rozhodující chvíli selhal a míč trestuhodně nasměroval příliš vysoko. Hosté v následujícím průběhu pokračovali v trpělivé hře a svou druhou trefu přidali v 38. minutě. Obrovskou hrubku při rozehrávce vyrobil Lundemo, balón pak převzal Doumbia a nádherně uvolnil Fernandese, jenž svůj samostatný únik zakončil s noblesou.

Zhruba pět minut před přestávkou odmítl snížení Trondsen, když po geniální nahrávce za obranu lisabonského klubu pálil o několik decimetrů nad břevno. Po výměně stran se CP soustředilo na pozornou práci v defenzívě a soupeře k ničemu nepouštělo, gólových možností rapidně ubylo. Asi deset minut před závěrečným hvizdem orazítkoval pravou konstrukci Lundemo a poté Äsen zblízka nepřekonal famózního Ribeira, výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

LASK Linz - PSV Eindhoven 4:1

07.11.2019 18:55

Góly: 56. Reinhold Ranftl, 60. Dominik Frieser, 77. Klauss, 82. Klauss - 5. Daniel Schwaab (pen.)

PSV nepřekonalo krizi ani na rakouské půdě a z Lince si odváží vysokou porážku 1:4, která mu výrazně komplikuje plány v boji o postup do jarní fáze. Nizozemský velikán celkově nevyhrál ani na pátý pokus a se sedmi body klesl na třetí místo skupiny D o skóre právě za LASK a dva body za vedoucí Sporting. Přitom do utkání vstoupil skvěle a velmi brzy vedl, jenomže po přestávce naprosto zkolaboval a inkasoval hned čtyřikrát.

Domácí výběr svého protivníka jasně předčil ve střeleckých pokusech a především po výměně stran působil sebevědomějším dojmem, výrazně tak oživil svou naději na dvaatřicítku nejlepších v EL. První větší příležitost byla k vidění již po necelých šedesáti sekundách, ale přímý volný kop Brumy ze střední distance letěl o centimetry vedle levé konstrukce.

Za další tři minuty zahrál rukou na hranici vlastní šestnáctky domácí Holland. Rumunský rozhodčí Petrescu se příliš dlouho nerozmýšlel a okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Daniel Schwaab a brankáře Schlagera poslal na opačnou stranu. Vzápětí se musel činit hostující gólman Zoet proti ráně Reinholda Ranftla z osmnácti metrů, pak tempo hry přeci jen opadlo. Zhruba deset minut před koncem první části byl blízko k vyrovnání Dominik Frieser, míč do sítě nepustil dobře postavený Mexičan Gutiérrez.

V 50. minutě musel zasahovat hostující brankář Zoet po rohovém kopu z levé strany, balón odkopával na poslední chvíli do bezpečí Gakpo. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání za dalších šest minut. Po závaru v šestnáctce Eindhovenu se opřel do míče z voleje Ranftl a zamířil do bližšího spodního rohu. LASK dokázal otočit vývoj o čtyři minuty později. Nejprve zastoupil Zoeta pozorný Rosario po přízemním pokusu Goigingera, poté již skóroval Frieser. Ten po dravém průniku Goigingera a dalším zákroku hostujícího strážce stál ve správnou chvíli na správném místě a odkrytou branku nemohl minout.

V 64. minutě pálil těsně vedle levé konstrukce Raguz, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem vychytal Schlager rozběhnutého Brumu. Linec definitivně odrazil nápor protivníka v 77. minutě, když po parádním centru Ranftla hlavičkoval Klauss dostatečně razantně k přední tyči - 3:1.

Stejný hráč se prosadil podruhé v tomto střetnutí za dalších pět minut, gólový účet uzavřel po velmi podobné akci. Tentokráte si vyskočil nejvýše do vzduchu na pas od Goigingera a opět hlavou nedal Zoetovi sebemenší šanci na úspěšný zákrok. V samém závěru mohli alespoň kosmeticky upravit skóre Gakpo s aktivním Brumou, jenže ani jeden prostor tří tyčí netrefili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sporting CP (POR)43017:49
2.LASK Linz (AUT)42116:37
3.PSV Eindhoven (NED)42118:77
4.Rosenborg BK (NOR)40041:80
Skupina E

SS Lazio - Celtic FC 1:2

07.11.2019 18:55

Góly: 7. Ciro Immobile - 38. James Forrest, 90+5. Olivier Ntcham

Lazio doma selhalo a všechny tři body si odvezl Celtic. Skotský celek zachránil střídající Olivier Ntcham gólem v nastaveném čase, takže Celtic poprvé na italské půdě vyhrál.

Celtic má historicky obrovský problém na půdě italských soupeřů, což se pokusil vylepšit dnes večer v Římě. Na Stadio Olimpico ho čekalo domácí Lazio, které potřebovalo další tři body. Stále mu totiž patřila až třetí příčka a zatímco Celtic si přijel pro postup, Lazio hrálo o mnohem víc. Hosté k tomu využili opory jako Edouarda, Forstera, McGregora nebo Browna. Domácí vytasili Caiceda, Immobileho, Lucase nebo Acerbiho.

A domácí začali hodně zhurta. Jonyho nebezpečnou skákavou ránu brankář Forster vyrazil jen před sebe, kde byl k dorážce připraven Caicedo, ten ale branku netrefil. V osmé minutě už to ale Laziu vyšlo. Centr Manuela Lazzariho prodloužil Caicedo za sebe, kde číhal Ciro Immobile. Ten se v podobných situacích zpravidla nemýlí a Celtic se o tom taky přesvědčil - 1:0 pro Lazio.

Celtic však nehodlal zalézt před vlastní bránu a naopak podnikal nebezpečné protiútoky. Jedním takovým se blýskl útočník Odsonne Edouard. Situace vypadala nadějně, než ho zakřižoval mladý stoper Luiz Felipe. Biancocelesti byli mnohem aktivnějším týmem, jenže chybělo jim gólové vyjádření. Ciro Immobile se po třiceti minutách takto nevyjádřil jen těsně, protože před ním vyboxoval míč brankář Fraser Forster.

Toho pořádně ostrým centrem trochu vylekal také Manuel Lazzari, který opět našel jen rukavice připraveného Angličana. A to byl důležitý zákrok, protože jen o tři minuty později dokázal skotský celek srovnat. Po Acerbiho odkopu Parolo chyboval před vlastním pokutovým územím a míč mu odskočil k Elyounoussimu. Na jeho nahrávku nikdo z obránců Lazia nedosáhl a James Forrest měl sám před Strakoshou volné půle působnosti - 1:1.

Brankář Forster se i přes radost z vyrovnání musel plně koncentrovat na svoji úlohu, protože Lazio si chtělo ihned vzít zpět vedení. Po hlavičce Milinkoviće-Saviće musel rychle na zem, aby ji na brankové čáře vyrazil. A když po následném rohovém kopu zakončoval Denis Vavro, za svého brankáře zaskočil Jullien. Druhá půle už tolik ofenzivních situací nenabízela.

Mladý talent Edouard se v pokutovém území Lazia protlačil do zakončení, jenže si vylámal zuby na brankáři Strakoshovi. Christie vzápětí pálil po Edouardově přiklepnutí jen nad bránu. Lazio potřebovalo nový impuls a ten podle trenéra Inzaghiho měli obstarat Lulić s Albertem. Lazio se mohlo cítit ukřivděné, když Ciro Immobile ve vápně nastřelil ruku obránce Julliena, jenže sudí Stieler vytouženou penaltu nepískal.

Ofenzivnější ze střídajících hráčů, Luis Alberto, mohl vstřelit kýženou druhou branku, která by Laziu dávala větší šance na postup. Přímo z rohového kopu ale trefil jen tyč! Balon se pak odrazil ke Caicedovi, jehož rána už mířila mimo. V samém závěru Alberto po krásné kombinaci pálil jen do vynikajícího brankáře Forstera.

A pro Lazio bylo ještě hůř. Střídající Valon Berisha totiž v roli posledního hráče chyboval a hosté se vrhli do útoku. Ten Olivier Ntcham proměnil krásným lobem a trefil postup!

Více informací k zápasu

CFR Cluj - Stade Rennes 1:0

07.11.2019 18:55

Góly: 87. Mário Rondón

Kluž získala nad Rennes i své druhé vítězství, a protože Celtic v průběžně hraném klání uspěl naplno na půdě Lazia, má rumunský celek velkou šanci postoupit, neboť na třetí příčku disponuje dvě kola před koncem již šestibodovým náskokem. Naopak bretaňský klub po své třetí porážce ve skupině definitivně ztratil naději na zisk prvních dvou pozic.

Před dvěma týdny se měření sil mezi oběma týmy pořádně zvrtlo. Padly hned tři červené karty, k vidění byla neproměněná penalta a nakonec Kluž urvala tři body nejtěsnějším možným způsobem, byť Rennes i v devíti hráčích na hrací ploše sahalo aspoň po plichtě. I v nynějším případě se odehrálo slušné drama až do závěrečného hvizdu sudího Tiaga Martinse.

Byli to především hosté, kdo potřeboval v Rumunsku napravit zpackanou první polovinu skupinové fáze Evropské ligy. Nejenže však na východ Evropy neodjížděli výsledkově dobře naladěni z minulých utkání, museli se vypořádat s početnými absencemi. Aspoň do branky nemusel mladík Edouard Mendy, neboť se stačil dát do kupy Romain Salin.

Domácí trenér Dan Petrescu svou volbou základní jedenáctky v podstatě moc nepřekvapil. Zvolil předpokládané rozestavení 4-3-3, na pravém kraji obrany musel nahradit Andreiem Peteleuem suspendovaného Matea Sušiče, v útoku nakonec operoval Ciprian Deac místo očekávanějšího Alexandrua Păuna, jinak k zásadním změnám opravdu nedošlo.

V prvním poločase působili nebezpečnějším dojmem svěřenci trenéra Juliena Stéphana, o jehož budoucnosti v Rennes se mimochodem v uplynulých týdnech v souvislosti s nevalnou výkonností hodně hovořilo a po této prohře asi bude znovu hovořit. Jako první v 5. minutě zahrozil Hunou, svou pravačkou však na pozorného brankáře Arlauskise nevyzrál.

O čtvrthodinku později se do dobré pozice propracoval Raphinha, jenže tomu se v koncovce vůbec nezadařilo a svou střelu usměrnil jen nad domácí bránu. Ve 35. minutě se snažil změnit průběžné bezbrankové skóre taktéž jeho spoluhráč Niang, jenž hlavičkou zakončoval z brankového území, nicméně Arlauskis zase vytasil perfektní a důležitý zákrok.

V 54. minutě mohl Rennes poslat do vedení rovněž Del Castillo, tlačil svůj přízemní pokus k tyči, jenže ani on výtečného Arlauskise nepřekonal. V 76. minutě ohrozil klužského muže v rukavicích taktéž Bourigeaud, dopadl ovšem stejně jako ostatní. Jednatřicetiletý rodák z Litvy zkrátka i nadále hájil svou branku nejlépe, jak uměl. A čisté konto udržel.

Železničáři se sice ve druhé půli osmělili zásluhou Culia v 51. minutě nebo Rondóna v 82. minutě, avšak kýženého gólu se dočkali až v 87. minutě, to když právě Rondón hlavou zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Deace. Venezuelan nicméně duel nedohrál, o pár chvil později totiž vyfasoval po ostrém zákroku na Gnagnona červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Celtic FC (SCO)43107:310
2.CFR Cluj (ROU)43014:39
3.SS Lazio (ITA)41035:73
4.Stade Rennes (FRA)40132:51
Skupina F

Standard Lutych - Eintracht Frankfurt 2:1

07.11.2019 18:55

Góly: 56. Zinho Vanheusden, 90+4. Maxime Lestienne - 65. Filip Kostić

Eintracht Frankfurt propásl možnost zajistit si postup do vyřazovací fáze už po čtyřech kolech a naopak díky porážce ještě bude mít co dělat. Standard Lutych se tímto na německé mužstvo dotáhl a závěr této skupiny ještě slibuje zajímavou podívanou. Belgičané jako první vedli, trefil se Vanheusden, ovšem po chvíli vyrovnal z přímáku Kostić. Konečné slovo měl až v nastaveném čase Lestienne.

Standard nezačal nijak aktivně, spíše vyčkával co mu soupeř dovolí a vůbec první střelu registroval až po půlhodině hry, kdy si na zpětnou přihrávku seběhl Cimirot, ale z dobrých 22 metrů jen protáhl brankáře Rønnowa. Následný rohový kop domácím vůbec nevyšel a Eintracht pelášil do protiútoku. V rozhozené obraně cpal balón před branku Snow a André Silva zblízka trestuhodně hlavičkoval do tyče! Obrovská příležitost německého celku a obrovské štěstí Lutychu zároveň. Těsně před odchodem do šaten se zase připomněli domácí a pokus Duje Čopa obstřelit Rønnowa nevyšel.

První poločas nakonec asi zaslouženě skončil nerozhodným výsledkem a pokud byl někdo zklamaný, byli to diváci, kteří zatím neviděl gól. S příchodem druhého poločasu se to však mělo změnit.

V 53. minutě ještě neuspěl ve vzdušném prostoru Vanheusden, ovšem o tři minuty později byl stejný hráč ve správný čas na správném místě a hlavou na zadní tyči poslal belgické mužstvo do vedení. Eintracht okamžitě po inkasované brance sešlápl plyn a po sérii závarů se nakonec dočkal vyrovnání v 65. minutě. Filip Kostić si postavil balón k volnému přímému kopu, obstřelil zeď a zamířil přesně k tyči, kam Bodart nedosáhl.

Filip Kostić měl pak ještě jednu možnost z volného přímého kopu a prakticky ze stejné vzdálenosti, ovšem tentokrát tak přesný nebyl. Zdálo se, že zápas skutečně dojde do remízového konce, vzhledem k průběhu utkání by to bylo i spravedlivé, jenomže přišlo nastavení a všechno bylo jinak. Ve třetí minutě nastavení Eintracht zazdil velkou možnost, Kostić se v klíčový moment ukopl a vzápětí na druhé straně Lutych rozhodl. Oularé dlouhý nákop do vápna prodloužil před branku na dobře naběhnutého Maxima Lestienna a ten kousek za malým vápnem překonal Rønnowa. Standard Lutych urval vítězství na poslední chvíli a bodově se po čtyřech kolech Eintrachtu vyrovnal.

Více informací k zápasu

Vitória SC Guimarães - Arsenal FC 1:1

06.11.2019 16:50

Góly: 90+1. Bruno - 81. Shkodran Mustafi

Trápení londýnského Arsenalu nebere konce ani v doposud suverénním tažení Evropskou ligou. Kanonýři si na půdě Vitórie Guimaraes připsali jedinou střelu na branku, z níž sice zásluhou Mustafiho skórovali, ovšem o vítězství i tak přišli v samém závěru, kdy se akrobaticky prosadil Duarte. Výsledek 1:1 tak hostům znemožnil předčasně si zajistit brzký postup do jarní vyřazovací fáze, byť k tomu stále mají s deseti body na kontě velmi blízko, Vitória je naopak s prvním získaným bodem poslední.

Po bídných výkonech i výsledcích z domácích soutěží si tým Unaie Emeryho mohl spravit chuť alespoň v Portugalsku, ovšem místo toho Gunners předvedli za hustého deště tentýž mátožný výkon, ne-li horší. Přestože měli hosté v první půli výrazně vyšší držení míče, Vitória působila suverénně nebezpečnějším dojmem, a dokonce favorita do přestávky přestřílela 10:2. Obzvláště blízko měl k průlomu skóre Pedro Rodrigues, jehož pumelice zdálky skončila na tyči, a brankář Martínez v brance Arsenalu musel posléze předvést několik solidních zákroků, zatímco jeho protějšek Douglas nemusel zasahovat ani jedinkrát.

Po změně stran již Arsenal zvládal utkání kontrolovat lépe a dlouho nepouštěl protivníka do jakýchkoli šancí, ovšem směrem dopředu se Kanonýři trápili i nadále. Gól Shkodrana Mustafiho v 81. minutě tak působil jako blesk z čistého nebe, když se německý obránce prosadil po přímém kopu Pepeho parádní hlavičkou k tyči.

Místo poklidného dohrání zápasu však Kanonýři závěrečné minuty vůbec nezvládli. Hráči Vitórie na nepříznivý vývoj skóre zareagovali ofenzivní smrští a během několika minut si vytvořili hned několik solidních šancí. Leo Bonatini ještě skákající míč v hloubi šestnáctky neukočíroval a zbrkle přestřelil, ovšem chvíli nato již Bruno Duarte využil zmatku v obraně Arsenalu a akrobatickým zakončením nad hlavou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Vyrovnání domácí celek nakoplo k honbě za senzačním obratem a bylo k němu skutečně blízko, neboť střílený centr do ohně tečoval Mustafi směrem k vlastní brance a k jeho úlevě míč skončil pouze na tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)431011:310
2.Standard Lutych (BEL)42025:76
3.Eintracht Frankfurt (GER)42024:66
4.Vitória SC Guimarães (POR)40133:71
Skupina G

Feyenoord Rotterdam - BSC Young Boys 1:1

07.11.2019 21:00

Góly: 18. Steven Berghuis (pen.) - 71. Marvin Spielmann

Feyenoord po příchodu nového trenéra Dicka Advocaata evidentně ožil, ovšem na vítězství proti švýcarskému týmu Young Boys mu to nestačilo. Rotterdamský výběr tak stále má na kontě jen jedno vítězství a se čtyřmi body je třetí o skóre před čtvrtým Portem, za druhým Rangers zaostává o body tři. Kvůli tomu si výrazně zkomplikoval cestu za postupem do další části EL a ve zbývajícím průběhu bude mít co dělat, aby situaci ještě zachránil.

Přitom ve čtvrtečním utkání se velmi brzy dostal do vedení, nicméně soupeř s přibývajícím časem stále více tlačil a kýženého vyrovnání se dočkal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Klub z Bernu zůstává na vedoucí pozici a v tuto chvíli je hlavním kandidátem skupiny G na účast mezi dvaatřicítkou nejlepších. Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a první větší možnost si vytvořili po osmi minutách hry.

Sinisterra si naběhl na skvěle načasovanou přihrávku do pokutového území protivníka a okamžitě vystřelil, avšak jeho nadějný pokus byl na poslední chvíli zablokován. O devět minut později si Lotomba počínal neobratně ve vlastní šestnáctce v souboji s unikajícím Hapsem a evidentně ho podrazil. Polský rozhodčí Gil se příliš dlouho nerozmýšlel a nařídil pokutový kop, ke kterému se odhodlal tradiční exekutor Steven Berghuis.

Zkušený sedmadvacetiletý útočník zachoval chladnou hlavu a po zemi se trefil přesně k pravé tyči, gólman Von Ballmoos i přes vystižení směru neměl žádnou šanci. Zhruba v polovině úvodního dějství mohl vyrovnat hlavičkující Sørensen, ale mířil příliš vysoko. Necelých deset minut před přestávkou chtěl uklidnit svůj výběr aktivní Sinisterra, jenomže hlavou minul pravou konstrukci asi o půl metru. Ve 43. minutě selhal ve dvou stoprocentních šancích Nsamé, jenž ani v jednom případě vůbec netrefil prostor tří tyčí.

Stejný hráč znovu zahrozil devět minut po výměně stran, tentokráte pálil o kousek nad břevno. V 64. minutě byl blízko k druhému gólu Feyenoordu Haps, ovšem famózní Von Ballmoos jeho projektil z bezprostřední blízkosti zlikvidoval. O sedm minut později se v pokutovém území nizozemského klubu ocitl Marvin Spielmann a vyrovnal pohotovou střelou doprostřed branky. V samém závěru mohl Spielmann dokonce otočit vývoj tohoto zápasu, nicméně v obou případech si vylámal zuby na brilantním brankáři Vermeerovi.

Více informací k zápasu

Rangers FC - FC Porto 2:0

07.11.2019 21:00

Góly: 69. Alfredo Morelos, 73. Steven Davis

Hráči Rangers potvrdili, že před vlastními fanoušky jsou mnohdy daleko silnější než na cizích hřištích, a v honbě za dvěma postupovými příčkami získali důležitý skalp Porta. To venku prohrálo už podruhé a spadlo aktuálně na samotné dno tabulky. Pořád ale nemusí panikařit, na svého soupeře i první místo ztrácí i po tomto neúspěchu jen tři body.

Už před vylosováním této skupiny se čekalo, že to bude mezi všemi celky pořádně vyrovnané měření sil. A předpoklady se v podstatě jednoznačně naplnily. Protože Feyenoord doma v souběžně hraném utkání remizoval s Youn Boys Bern, má švýcarský celek shodný počet bodů jako Rangers, zatímco Porto je na tom úplně stejně jako nizozemský klub.

Dragoes nebyli dle konečných statistik o nic horši než jejich sok, rozhodla však ve finále ta skutečnost, že za celých devadesát minut nevystřelili ani jednou na branku. To The Gers byli naopak výrazně produktivní, ze tří střel mezi na branku vyprodukovali hned dva góly. A právě lepší koncovka byla rozdílovým faktorem pro konečný rezultát tohoto střetnutí.

V první půli působila obě mužstva opatrným dojmem. Přesto si alespoň Porto, na rozdíl od Rangers, vytvořilo po dvou slibných možnostech. V 8. minutě nejprve zahrozilo zásluhou Uribeho, nicméně bránící Kamara stačil míč odkopnout na poslední chvíli do bezpečí, ve 34. minutě pálil poměrně nebezpečně forvard Tiquinho, nacházel se však v ofsajdu.

Vše podstatné nabídla až druhá pětačtyřicetiminutovka. Ne že by na hrací ploše byl vidět dechberoucí fotbal s mnoha ofenzivními výpady, i tak se však fanoušci na Ibrox Stadium dočkali dvou přesných zásahů. Po hodině hry ještě neskóroval Kent, který vyzkoušel svou levačku, přestože na hostujícího gólmana Marchesína vyzrát nakonec nedokázal.

Glasgowský klub poprvé změnil průběžný bezgólový stav v 69. minutě. Na pravé straně založil celou akci obránce Tavernier, který posunul balón ve skluzu na volného Jacka, ten nad ničím příliš dlouho nepřemýšlel a přihrávkou našel na hranici šestnáctky Morelose, jenž následně po bleskovém zpracování zamířil z halfvoleje přesně ke vzdálenější tyčce.

Druhá branka přišla na řadu o pouhé čtyři minuty později. Morelos ke své rozhodující trefě přidal na své konto i asistenci, to když se objevil u boční strany pokutového území, chytře vrátil míč na hranici šestnáctky, kde našel svého spoluhráče Davise, a protože jeho zakončení bylo tečované, nestačil Marchesín na tuhle prudší střelu správně zareagovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.BSC Young Boys (SUI)42116:47
2.Rangers FC (SCO)42115:37
3.Feyenoord Rotterdam (NED)41123:44
4.FC Porto (POR)41123:64
Skupina H

Espanyol Barcelona - Ludogorec Razgrad 6:0

07.11.2019 21:00

Góly: 4. Oscar Melendo, 19. Lluís López, 36. Matías Vargas (pen.), 52. Víctor Campuzano, 73. Adrià Pedrosa, 76. Facundo Ferreyra

Jak si během pětatřiceti minut úplně odrovnat zápas ukázal bulharský Ludogorec Razgrad. V Katalánsku rychle inkasoval, poté přišel o jednoho hráče, posléze i o druhého a skóre začalo postupně narůstat. Espanyol nakonec zvítězil drtivě 6:0 a postup do další fáze už mu nemůže uniknout.

Bulhaři dokázali na Cornellá El-Prat držet nerozhodný výsledek pouhých pět minut. Přetažený balón a následně vrácený do šestnáctky se dostal k nohám Oscara Melenda, který nekompromisní ranou k tyči poslal Espanyol do vedení. Už ve 13. minutě přišel klíčový okamžik číslo dvě. Rafael Forster si přidržel unikajícího hráče a jelikož ten by postupoval sám na brankáře, vytasil sudí Letexier rovnou červenou kartu. To byl pro Ludogorec obří problém, jednobranková ztráta a k tomu početní nevýhoda. Ve 20. minutě navic uklidil hlavou do sítě López a domácí odskočili na rozdíl dvou gólů.

Espanyol se dostal do obrovského laufu a naopak pro Ludogorec šlo o poločas hrůzy. Ve 35. minutě uviděl druhou žlutou kartu i Jacek Góralski a tím se utkání bulharskému mistrovi úplně sesypalo. Góralskiho faul navíc potrestal z pokutového kopu Matías Vargas.

Domácí Katalánci nehodlali svého soupeře nijak šetřit a hned na začátku druhého poločasu mu uštědřili čtvrtý zásah. Victor Campuzano tvrdou střelou od země překonal Ilijeva a ten už tušil, že to asi ještě nebylo naposled. V 69. minutě orazítkoval tyčku Vila a o chvíli později dosáhl Espanyol dalších dvou slepených gólů. Nejprve se prezentoval parádní ranou k tyči Pedrosa a po něm překonal Ilijeva i Ferreyra, když uspěl s přesným lobem. Skóre 6:0 bylo pro Ludogorec hodně nelichotivé a stále ještě nebyl konec. Espanyol už ale další zásah nepřidal, což mu na radosti nijak neubírá.

Více informací k zápasu

Ferencvárosi TC - CSKA Moskva 0:0

07.11.2019 21:00

Góly: -

Šance na postup CSKA Moskva sice ještě existuje, je ale opravdu velmi malá a musel by se stát malý nebo spíše větší zázrak. Armádní celek pouze remizoval v Budapešti s Ferencvárosem 0:0 a i když šlo o premiérový bod ve skupině, pořád je to na tento tým málo.

O druhé postupové místo si to tak ve zbytku rozdají Ferencvárosi a Ludogorec Razgrad. Samotné CSKA už s postupem nejspíš ani nepočítá.

Přitom Rusové měli první vážnější možnost, ale Čalovovu hlavičku uvnitř pokutového území zlikvidoval Dibusz. I další příležitost patřila CSKA a o nebezpečnou střelu se tentokrát pokusil Vlasić. Dibusz byl znovu na místě. Jinak to herně žádná hitparáda nebyla, domácí Ferencváros si nevytvořil vůbec nic a že se jednalo spíše o bojovné utkání dosvědčuje vysoký počet žlutých karet v prvním poločase. Sudí Stavrev jich během jedenácti minut rozdal pět!

O dost lepší fotbal se začal hrát až po změně stran. Fjodor Čalov měl další obrovskou šanci, když po průnikové přihrávce zakončoval sám před Dibuszem vedle. Až po hodině hry konečně zahrozili i Maďaři a střelu Blažiće bez problému lapil Akinfejev. CSKA se dál nedařilo a o chvíli později Arnór Sigurdsson z malého vápna netrefil poloodkrytou branku. To byla obrovská šance, kterou moskevský klub měl proměnit. Pozornost Akinfejeva zase vyzkoušel v 74. minutě Danylo Ignatěnko. V asi největší šanci Ferencvárose orazítkoval Čivić tyčku a už v nastavení byl vyloučen hostující Kirill Nababkin. Gól v Budapešti nakonec žádný nepadl a zatímco šance Ferencvárose na postup jsou stále otevřené, ty CSKA se pohybují už jen v rovině teoretické.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Espanyol Barcelona (ESP)431010:110
2.Ludogorec Razgrad (BUL)42028:86
3.Ferencvárosi TC (HUN)41212:45
4.CSKA Moskva (RUS)40131:81
Skupina I

VfL Wolfsburg - KAA Gent 1:3

07.11.2019 21:00

Góly: 20. Victor Sá - 50. Roman Jaremčuk, 65. Laurent Depoitre, 76. Michael Ngadeu

Vydařená druhá půle stojí za výrazným navýšením šancí belgického Gentu na postup ze skupiny Evropské ligy. Ve Wolfsburgu sice po brance Victora prohrával, góly Jaremčuka, Depoitrea a Ngadeua však vývoj otočily.

"Vlci" měli v první půli jednoznačně více ze hry. Už v páté minutě je mohl do vedení poslat Brekalo, jenže z dobré pozice pálil vysoko nad. Neuspěl ani Victor, který nasměroval ránu jen do rukou Kaminského. Po dvaceti minutách už se João Victor dočkal. Propadl k němu přizvednutý centr, který famózním volejem zametl do brány.

Belgičané srovnali hned po přestávce - a nebyl to ledajaký gól. Domácí obránce špatně odhlavičkoval míč, který na dvaceti metrech dostal Roman Jaremčuk, jenž nečekal na dopad a z první trefil míč nechytatelně pod víko.

A po třech čtvrtinách utkání už bylo otočeno. Na Ofoeho rohový kop si naběhl Laurent Depoitre a krkolomně nohu jej poslal do brány mimo dosah stojícího gólmana. Do třetice se prosadila českým fanouškům známá tvář. Na Lustigův centr si naskočil Michael Ngadeu a uklidnil svůj tým.

Domácí se v rámci závěrečného náporu na moc nezmohli, za zmínku stojí snad jen závar po rohovém kopu, rezultující ve Weghorstovu zblokovanou střelu. Gent tak v tabulce vede o tři body právě před druhým Wolfsburgem, ten má na zbývající dva celky náskok dvoubodový.

Více informací k zápasu

PFK Oleksandrija - AS Saint-Étienne 2:2

07.11.2019 21:00

Góly: 84. Denys Bezborodko, 90. Maksym Zaderaka - 24. Wahbi Khazri (pen.), 72. Mahdi Camara

Když osmnáct minut před koncem navázal Mahdi Camara na proměněnou penaltu Wahbiho Khazriho z první půle, zdálo se, že Saint-Étienne získá své první důležité vítězství v hlavní fázi Evropské ligy. Jenže Oleksandrija se nakonec ani v závěrečných minutách nevzdala a udělala dobře. Srovnala totiž díky Denysovi Bezborodkovi a Maksymovi Zaderakovi.

Oba celky po třech odehraných zápasech ještě nebodovaly naplno. Před dvěma týdny dopadlo jejich vzájemné měření sil nerozhodně, teď skončil zápas stejným způsobem. Především hosté si však musejí z konečného výsledku trhat vlasy. Měli totiž k výhře slušně našlápnuto, výrazně však podcenili konečné chvíle. A domácí toho využili ve svůj prospěch.

Pro oba mančafty každopádně nynější rezultát znamená, že se reálně mohou poprat už jen o druhé postupové místo, neboť na Gent, jenž ve čtvrtém kole skolil venku favorizovaný Wolfsburg, ztrácejí už pět bodů. Německý klub ovšem není vzdálený na hony daleko, stáhnout deficit dvou bodů by matematicky nemělo představovat takový problém.

Ve 12. minutě se snažil přesně zacílit Aholou, jenž tvrdě vypálil svou levou nohou, nicméně zamířil pouze nad bránu domácího brankáře Pankiva. Na druhé straně se dvakrát osmělil Banada, v obou případech prověřil připravenost gólmana Ruffiera, ten si ovšem s jeho zakončeními poradil. Ve 24. minutě pak padla první branka tohoto utkání.

Khazri se řítil osamocený vstříc své slávě, vnikl do šestnáctky, a tam ho jednoznačně podrazil vyběhnuvší Pankiv. Rozhodčí Joao Pedro Pinheiro nařídil logicky pokutový kop, ke kterému se postavil sám faulovaný, jenž v koncovce nezaváhal a zamířil do protipohybu svého soupeře, chránícího prostor mezi třemi tyčemi. Dlouho poté ke změně skóre nedošlo.

Navýšit náskok ASSE mohl o pár chvil později Berič, jenže svá mířidla neseřídil zcela přesně, do poločasu naopak mohl odpovědět na Khazriho trefu stále neúnavný Banada, avšak Ruffier zase vzešel z tohoto souboje vítězně. Druhý poločas již s pravidelností gólové příležitosti nenabízel, přesto poskytl o další tři góly více, než pětačtyřicetiminutovka první.

V 72. minutě udeřili gólově Les Verts, po pobídce Bouangy skóroval Camara snadno za záda Pankiva. Sice se tedy zdálo, že o výsledku je rozhodnuto, Oleksandrija ale stačila zmobilizovat síly. Nejprve se v 84. minutě k odraženému míči dostal Bezborodko, jenž následně přesně zacílil, v 90. minutě se pak prosadil střelou z halfvoleje Zaderaka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.KAA Gent (BEL)42209:68
2.VfL Wolfsburg (GER)41217:75
3.AS Saint-Étienne (FRA)40316:73
4.PFK Oleksandrija (UKR)40315:73
Skupina J

Borussia Mönchengladbach - AS Řím 2:1

07.11.2019 21:00

Góly: 35. Federico Fazio (vl.), 90+5. Marcus Thuram - 64. Federico Fazio

Římané překvapivě klopýtli a z dvojzápasu s Mönchengladbachem mají jen jeden bod. V Německu přišli o remízu v samém závěru, kdy vypustili bránění. Hrdinou domácích tribun se stal mladík Marcus Thuram.

Římané chtěli oplatit svému soupeři poslední zápas, který skončil remízou. A trenér Paulo Fonseca se nebál experimentovat. V základní sestavě vynechal Florenziho, Ündera nebo Perottiho, místo nichž vyslal do hry Santona, Pastoreho nebo Zaniola s Kluivertem. Domácí chtěli ve skupině opustit poslední místo a využili k tomu Thurama, Stindla, Elvediho, Zakariu nebo Jantschkeho.

Domácí byli přeci jen mírným favoritem, jednak díky perfektní atmosféře, kterou jejich fanoušci dokáží vymyslet a zrealizovat, ale především díky obrovskému laufu, ve kterém se tým trenéra Roseho nachází. Aktuálně vedou Bundesligu a to už o kvalitě vypovídá mnoho. A kvalitu domácí Hříbata potvrzovala po celý zápas.

Vzhledem k jejich bídnému postavení ve skupině pro ně byl zisk tří bodů jasnou prioritou a jejich herní projev tomu také odpovídal. Neustálé napadání, jednoduché kombinace a častý pohyb s míčem i bez něj - tohle čekalo na AS po celou první půli. První zajímavější šanci utkání ale měli k dispozici hosté. Prakticky v totožné šanci jako v prvním utkání při římském gólu se objevil Nicolò Zaniolo. Mladý talent si naskočil na centr a hlavičkou poslal míč jen těsně nad břevno.

Brankář Pau López asi nečekal, že se tak moc zapotí, jenže právě on byl mužem, který měl míč na kopačkách nejčastěji ze všech. Příval přihrávek od obránců neustával a Borussia jej zkoušela také střelami. Denis Zakaria sebral třicet metrů od branky odražený míč a napálil ho na Lópezovu svatyni, kterou minul jen o pár čísel.

Problémy pro trenéra Roseho se přesto objevily, konkrétně v minutě 28., kdy se zranil důležitý stoper Tony Jantschke. A mohlo být hůř. Přes tři obránce se totiž pomocí míčových kouzel dostal do vápna Javier Pastore a nakonec byla jeho rána zablokovaná. A pak se štěstěna od Římanů opět odvrátila.

Deset minut před koncem se totiž Marcus Thuram prohnal po straně kolem Chrise Smallinga a snažil se nahrávat před Lópezovu bránu. Tam se přiřítil stoper Fazio a při pokusu o odkop si dal vlastní branku!

První půle patřila domácím, druhá zase hostům. Nejprve rychlý protiútok AS táhl Edin Džeko, který vyzkoušel pozornost brankáře Sommera. Po další akce Zaniola zase pálil těsně pod břevno Pastore a opět musel Sommer zasahovat. Římané začali kousat a za zvýšenou aktivitu se dočkali vyrovnání. Po faulu na Pastoreho rozehrál volný přímý kop Kolarov a Federico Fazio napravil svou hrubku - 1:1.

Římané mohli několikrát dokonat obrat, jenže ani Kluivert, ani posléze Džeko neuspěli. A tak se radovala Borussia. Případný postup AS oddálil opět v nastavení Marcus Thuram, který zavěsil hlavou míč od Pléy.

Více informací k zápasu

Wolfsberger AC - Istanbul Başakşehir 0:3

07.11.2019 21:00

Góly: 73. Edin Višća (pen.), 84. Enzo Crivelli, 87. Enzo Crivelli

Kouzlo Wolfsbergeru je pryč, jedno z největších překvapení dosavadního průběhu skupinové fáze Evropské ligy dvakrát nestačilo na turecký Başakşehir a jeho šance na postup do další fáze se výrazně snížily. Rakouský celek hned na úvod šokoval vysokou výhrou 4:0 nad německým Mönchengladbachem, poté vybojoval cenný bod s italským AS Řím. Proti istanbulskému rivalovi však ani jednou nebodoval a se čtyřmi body klesl na poslední místo skupiny J.

V Grazu dlouho držel s Başakşehirem krok, jenomže zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přišel o vyloučeného srbského obránce Nemanju Rniće. Vzápětí inkasoval z pokutového kopu, ve zbývajícím průběhu proto musel hrát na velké riziko a v oslabení kapituloval ještě dvakrát. Naopak hosté se díky druhému vítězství v řadě za sebou posunuli do čela se sedmi body, před druhým AS si vytvořili dvoubodový náskok.

První větší možnost se zrodila po sedmi minutách hry, rána Gulbrandsena z hranice pokutového území proletěla o decimetry vedle pravé tyče. Domácí spoléhali na pozornou hru v defenzivě a snažili se hrozit z větší vzdálenosti. Ve 36. minutě napřáhl z více jak pětadvaceti metrů Ritzmaier a k otevření skóre mu příliš nechybělo, neboť orazítkoval břevno. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, i když Başakşehir lehce přidal.

V 53. minutě se protlačil k hlavičkovému pokusu Škrtel, čtyřiatřicetiletý slovenský krajánek ve službách tureckého týmu mířil z mírného úhlu do boční sítě. Klíčový okamžik čtvrtečního souboje nastal přesně o dvacet minut později. Ještě před tím se brankář Kofler blýskl proti bombě Özcana, následně Rnić přitáhl Škrtela za dres a švýcarský rozhodčí Schärer byl nekompromisní. Rnićovi ukázal druhou žlutou a poté i červenou kartu, k tomu nařídil penaltu.

K té se postavil Edin Višća a pohotově zamířil doprostřed branky, Kofler neměl nárok. V 84. minutě pojistil náskok istanbulského klubu Enzo Crivelli, jenž po nádherné přihrávce nejlepšího muže na hřišti Višći doklepl balón do prázdné branky. Čtyřiadvacetiletý francouzský útočník skóroval podruhé v tomto střetnutí za další tři minuty, po centru Júniora Caiçary z pravého křídla překonal v obležení dvou protihráčů naprosto bezmocného Koflera.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Istanbul Başakşehir (TUR)42115:57
2.AS Řím (ITA)41217:45
3.Borussia Mönchengladbach (GER)41214:75
4.Wolfsberger AC (AUT)41125:54
Skupina K

SC Braga - Beşiktaş JK 3:1

07.11.2019 21:00

Góly: 14. Paulinho, 37. Paulinho, 81. Wilson Eduardo - 29. Tyler Boyd

Braze se letos v Evropské lize daří a po venkovním vítězství porazila Beşiktaş i na domácí půdě a stačí ji pouze jeden bod k postupu do další fáze. Domácí celek k vítězství přiblížil dvěma brankami Paulinho.

Start utkání byl ospalý a ani jeden z týmů si nebyl schopen vypracovat výraznější příležitost. Nakonec jako první udeřili domácí. Sequeira poslal ve 14. minutě přesný centr od rohového praporku na Paulinhovu hlavu a portugalský útočník přesným zakončením překonal Kariuse.

Hosté dokázali na úvodní gól rychle zareagovat. Beşiktaş po ose Lens - Nayir - Boyd zcela vykombinoval domácí obranu a poslední jmenovaný si ještě rychlou kličkou položil Sequeiru, načež přesně zakončil přes bezmocného Eduarda.

Braga si dokázala vzít vedení zpět ještě v prvním poločase. Sequeira vyslal Galena do úniku po levém křídle a brazilský záložník naservíroval přesný centr Paulinhovi, který podruhé skóroval proti špatně vyběhnutému Kariusovi.

V závěru prvního poločasu se situace tureckého celku ještě více zkomplikovala. Jeremain Lens špatně zpracoval míč a snažil se jej ještě zachytit skluzem. Místo míče ovšem sebral Palhinhovu nohu a sudí Mazeika mu udělil přísnou červenou kartu.

Braga druhou půli s mužem navíc bez obtíží kontrolovala a hosty vůbec k ničemu nepouštěla. Navíc dokázala ještě jednou skórovat. V 81. minutě poslal Galeno centr do malého vápnu a nikým nehlídaný Wilson stvrdil vítězství domácího týmu.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Slovan Bratislava 1:0

07.11.2019 21:00

Góly: 90+2. Raúl Jiménez

Slovan Bratislava na půdě Wolves dlouho bojoval o cennou remízu. Náporu anglického favorita nakonec podlehl až v nastaveném čase, kdy se prosadil mexický kanonýr Raúl Jiménez.

Domácí tým šel od úvodu za vítězstvím, ale šanci si v první desetiminutovce vypracoval i Slovan. V 6. minutě se míč po rohu dostal k zcela osamocenému Bajričovi na zadní tyči, ale slovinský fotbalista netrefil balón ideálně.

Wolves měli první větší šanci ke skórování již v 8. minutě. Moutinhovu střelu ze střední vzdálenosti nešťastně srazil de Kamps a míč letící do brány na poslední chvíli vyrazil Greif mimo tři tyče. Ve 24. minutě se uvolnil Doherty průnikovou přihrávkou Jiméneze a mexický útočník prudkou střelou z rohu šestnáctky donutil Greifa zasáhnout.

Po změně stran domácí pokračovali v náporu. Ve 48. minutě se další průnikovou přihrávkou blýskl Doherty a k míči se před pokutovým územím dostal Jiménez, kterého podrazil Božikov a sudí Nijhuis nařídil pokutový kop, ačkoliv k zákroku došlo ještě před šestnáctkou. K exekuci penalty se postavil Rubén Neves, ale Greif jeho střelu vystihl a míč vyrazil do bezpečí.

V 58. minutě Moutinho krásnou lobovanou přihrávkou objevil v pokutovém území Dohertyho, ale i zakončení irského krajního obránce Greif skvěle zlikvidoval. Nevese vychytal Greif i při jeho dalekonosném pokusu.

V závěru utkání došlo k velké prodlevě, neboť Jiménez při svém pokusu o nůžky kopl do hlavy Bajriče a záložník Slovanu musel opustit hřiště. Mexický útočník dostal za svůj zákrok žlutou kartu a fakt, že setrval na hřišti se ukázal být klíčovým. V druhé minutě nastaveného času Traore odcentroval míč z pravé strany a Jiménez hlavou překonal Greifa a zajistil domácímu celku zisk tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)43108:410
2.Wolverhampton Wanderers (ENG)43014:29
3.Slovan Bratislava (SVK)41127:74
4.Beşiktaş JK (TUR)40044:100
Skupina L

Manchester United - FK Partizan 3:0

07.11.2019 21:00

Góly: 21. Mason Greenwood, 33. Anthony Martial, 49. Marcus Rashford

Manchester United se konečně rozstřílel a díky přesvědčivé výhře nad Partizanem Bělehrad si prakticky zajistil postup do další fáze. Prosadil se útočný trojzubec Greenwood, Martial a Rashford. Stále také platí, že Manchester v základní skupině neinkasoval.

Ole Gunnar Solskjaer, jak je jeho zvykem, udělal oproti zápasu s Bournemouthem několik změn, což Manchesteru na roli favorita nijak neubíralo. Rudí ďáblové začali vskutku aktivně a Stojković prožíval perné úvodní minuty. Již ve třetí minutě skóroval Anthony Martial, ale protože se jednalo o jasný ofsajd, gól nebyl uznán. Tatáž situace nastala i na druhé straně a pak už držel balón ve své moci zase Manchester. Po přihrávce Wan-Bissaky se dostal ke střele nikým nepovšimnutý Marcus Rashford, ale talentovaný útočník netrefil branku. V 9. minutě byl Rashford znovu sám před Stojkoviće, ale srbský brankář dál odolával.

Partizan na chvíli utlumil tak United, ale opravdu jen na chvíli. Ve 22. minutě prostrčil Rashford balón na Masona Greenwooda, ten si ho zasekl a umístěnou střelou k tyči rozradostnil Old Trafford. Manchester v Evropské lize příliš branek nedává, před tímto zápasem měl na svém kontě pouze dvě a stejný počet dokázal nastřílet během prvního poločasu domácího utkání s Partizanem. Po půlhodině hry vyrobili Srbové hrubku v rozehrávce a Anthony Martial si počínal jako tank, když prošel obranou a neomylně zakončil. I další šance měli svěřenci trenéra Solskjaera, ale první poločas se spokojil se dvěma zásahy.

Hlavně soupeře dorazit, žádal Ole Gunnar Solskjaer své svěřence o přestávce v šatnách. A Rudí ďáblové poslechli. Krátce po změně stran poslal přihrávku Ashleyho Younga rovnou z první do sítě Marcus Rashford a o vítězství United už nikdo nepochyboval. Po třetí brance přeci jen tempo zvolnilo a Manchester už se nikam za každou cenu nehnal a šetřil síly na ligový zápas proti Brightonu. Srbové neměli sílu Manchesteru jakkoliv vzdorovat a i když na nich byla vidět snaha vstřelit gól, brankář Romero neinkasoval.

Více informací k zápasu

FC Astana - AZ Alkmaar 0:5

07.11.2019 16:50

Góly: 29. Myron Boadu, 52. Fredrik Midtsjø, 57. Oussama Idrissi, 76. Pantelis Chatzidiakos, 77. Myron Boadu

Přímo hrůzostrašné vzpomínky budou mít na nizozemský fotbal a především na Alkmaar fotbalisté Astany. Kazašský celek ani ve čtvrtém zápase nebodoval, ba co víc, musel skousnout další debakl, tentokrát 0:5. Ve dvojzápase s Alkmaarem nakonec inkasoval neuvěřitelných jedenáct branek a samozřejmě přišel o jakoukoliv možnost postoupit.

Astana v prvním zápase prohrála 0:6 a tento výsledek v žádném případě nechtěla opakovat. Co ale čert nechtěl, Nizozemci se ve druhém poločase rozstříleli a nešťastný brankář Erić, podobně jako jeho kolega Mokin v prvním zápase, lovil jeden balón za druhým.

AZ Alkmaar byl od začátku lepší, možná neměl v úvodu takovou převahu, ale bylo patrné, že hosté tahají za kratší konec. Chvíli to trvalo, než ve 25. minutě poprvé ohrozil branku Eriće Myron Boadu. V první příležitosti hostující forvard neuspěl, ale jen o čtyři minuty později už AZ vedlo. De Wit přihrál rozeběhnutému Boaduovi a jeho střela skončila za zády Eriće. Astana nebyla schopná směrem dopředu cokoliv vymyslet, na vyrovnání ale měla ještě spoustu času.

Holanďané se rozhodli po přestávce utkání co nejrychleji rozhodnout a nic si zbytečně nekomplikovat. V 52. minutě si efektivně narazil balón se spoluhráčem Fredrik Midtsjö a po jeho ráně k tyči byl Erić bezmocný. Obrana Astany se pod dalším tlakem úplně sesypala a skóre zase začalo narůstat. O pět minut později Oussama Idrissi zakončil do prázdné branky přihrávku Boadua a ani u tříbrankového náskoku nezůstalo.

Čtvrthodinu před koncem odvrátila obrana Kazachů balón jen k nohám Pantelise Hatzidiakose a i jeho rána skončila v síti. Pak uběhla sotva minuta a hosté už vedli 5:0. Idrissi se probojoval až před Eriće, ovšem nezakončil, nýbrž přihrál lépe postavenému Myronu Boaduovi, který druhým gólem v utkání uzavřel střelecký účet. V závěrečných minutách už Nizozemci svého soupeře pošetřili, co je však důležité, že si i z Kazachstánu odvážejí tři body a minimálně do zápasu Manchesteru se dostávají na první místo tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)43105:010
2.AZ Alkmaar (NED)422013:28
3.FK Partizan (SRB)41124:74
4.FC Astana (KAZ)40041:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
Rudnevs

Frankfurt Nedáš - dostaneš. Snáď postúpia, no...

Inak teda LASK a Basel

Reagovat
CHONG

Reagovat
Rudnevs

Čo je?

Reagovat
CHONG

Hádej

Reagovat
Rudnevs

Nj, ty si vlastne madridský patriot... Ja som to nepozeral a proti Getafe nemám nič, ale Basel mi je sympatický a prajem mu.

Dnes navyše bolo na Joggeli pekné choreo.

Reagovat
CHONG

Trošku jsme si to tím dvojzápasem s Basilejí zkomplikovali, ale do karet nám hraje, že máme v posledním kole Krasnodar doma, to musíme dát

Reagovat
Rudnevs

Mohli by postúpiť oba. Putingrad ani Kebabspor nikomu chýbať nebudú.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Stannis Baratheon

Getafe tam nebude chybět ani vlastním fanouškům.

Reagovat
CHONG

Běž radši podvádět starou, to ti jde líp

Reagovat
Stannis Baratheon

Obruš si hrany, debílku.

Reagovat
Zark

Reagovat
Hokaido

Už se nedivím, že Šilhavý toho Matějů nebere. V Serii A by si zahrál snad i Zahustel s Váchou.

Reagovat
Zark

masopls

Reagovat
Nuno čomes

Ale Zmrhal nehraje..

Reagovat
Spalovač šancí

Je až příliš dobrý

Reagovat
Kixi Syhimour

Gerrard

Reagovat
REPLIKATOR

Steven

Reagovat
smazaný uživatel

Steve G

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
h8_sfatto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

Krásně vidět, jak je Sparta zkurvená

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Greny

https://youtu.be/icUQ_R7mju4

U toho zákroku Jiméneze jsem si vzpomněl na toto ... Kvalita šílená ale to ještě byla Sparta silná v zakulisi

Reagovat
Hiko

oba stejně

Reagovat
Rarášek

Jirkaaa

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ttopi

Ty krávo. Zákrok Jimeneze mi přijde takovej klasicky nezaviněnej, přecijen to byla snaha při útočení. Ale zákrok Kladrubskýho to je čistá demence

Reagovat
Kostomlat

To už by se dnes nestalo. I díky VAR

Reagovat
ratusek

To je jako faul? Jun tam jde jako kokot. Jako utočník s tím musí počítat

Reagovat
ttopi

Reagovat
smazaný uživatel

Silene je, ze nebyla penalta

Reagovat
Kepy_FCB

Koukám Kárius zase čaroval

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tomu zase dal ty vole.

Reagovat
Rothbard

Dudelange, hriste jak z okresniho preboru

Reagovat
smazaný uživatel

Munirovi to nevadilo, zničil je úplně sám

Reagovat
Briggus

A to ještě nehráli na vlastním stadionu

Reagovat
fenixLFC

neratajuc bonusove body za postup tak dalsi najlepsii vysledok anglicka sice uz nie sedem vyhier ale stale bez prehry (1,57bodu). nemci 5-0-2 a 1,43, spanili celkom prekvapko 4-1-2 s iba 1,29. no a taliani dalsi totalny zmar, vyhral iba juventus, celkovo 1-2-3 a iba 0,57 bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Italové (s vyjímkou Juventusu) mě letos zatím hodně zklamali, jak v LM, tak EL, snad jediné pozitivum výhra Neapole s Liverpoolem ...

Reagovat
REPLIKATOR

Italské výsledky odpovídají "kvalitě" ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Z výsledků v evropských pohárech se tvoří koeficient, takže tím pádem čtvrtá nejlepší liga Evropy, navíc poměrně těsně za Bundesligou, podle tebe nemá kvalitu?

Reagovat
Zark

on ti kloudně neodpoví, je to jen hater a zakomplex. troll

Reagovat
fenixLFC

skor nez o kvalitu ide o to ze tam maju kopec timov ktore tam nemaju co robit. zvysovat pocet timov v LM a hned ich davat do skupin je proste debilina a totalne nezasluzene

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne divna fotka, stale tam vidim cloveka delajiciho stojku na hlave

Reagovat
smazaný uživatel

Skotská liga

Reagovat
REPLIKATOR

česká liga > skotská liga

Reagovat
smazaný uživatel

to asi jo, ale i tak me to potesilo. Kolego. :D

Reagovat
cristiano.K.

půjdou před nás, pokud oba týmy postoupí ze skupiny,což ted to tak vypadá.

Reagovat
Dejwa

Nevím, co by chtělo dělat Lazio v LM, když ani nepostoupí přes takový týmy v EL.

Reagovat
PaYaB

Ono je celkově kravina mít tam 4 teamy z top4 koeficientu, bohatě by stačili 3, navíc třeba taková Neapol je taky tragická...

Reagovat
Pipo123

Nie je to blbost porovnavat? V LM by mali inu motiváciu, verim zeby prisli nejake posily a to nemyslim trageda Vavra. Dlhodobo v EL hraju talianske kluby velke hovno a to platilo aj pre tvoj Inter ci AC, jediný kto tam nieco dôstojne uhral bol Turín

Reagovat
Kiwi-21

A v LM kromě Juventusu je to snad lepší?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele