Hlavní obsah

Vrací se klasická sci-fi Neviditelný a nabízí trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Sci-fi thriller The Invisible Man (Neviditelný) nabízí první trailer. Herečka Elisabeth Mossová z Příběhu služebnice hraje hlavní roli ve filmu inspirovaném klasikou fantastického žánru.

Trailer k filmu NeviditelnýVideo: Cinemart

 
Článek

Ve filmu Leigha Whannella si zahráli také Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer a Oliver Jackson-Cohen.

Hlavní hrdinka Cecilia naváže vztah s bohatým brilantním vědcem, který ji poměrně nevybíravě kontroluje na každém kroku. Až s pomocí rodiny a přátel se jí z jeho “zajetí” podaří uniknout. On krátce poté spáchá sebevraždu a poměrně překvapivě právě Cecílii odkáže velkou část svého majetku. Ta však začne mít pocit, že jeho smrt mohla být fingovaná.

Důvodem je série těžko vysvětlitelných událostí, jejichž intenzita a brutalita se stupňují tak, že lidé z jejího okolí se ocitnou v bezprostředním ohrožení života. Údajného pronásledovatele ale nikdo nikdy neviděl.

Foto: Universal Pictures

Z filmu Neviditelný

Produkce se ujal zkušený Jason Blum se společností Blumhouse, režie pak Leigh Whannell, jeden z původních tvůrců série Saw.

Foto: Universal Pictures

Plakát k původnímu filmu z roku 1933

Neviditelný muž se neobjevuje poprvé, patří k nejstarším klasikám filmové sci-fi. Původně příběh napsal H. G. Wells a už v roce 1933 ho zfilmoval režisér James Whale s Claudem Rainsem a Glorií Stuartovou. Neviditelný muž byl uložen do amerického národního registru, kde se archivují nejvýznamnější staré filmy pro budoucí generace. Vzniklo i několik televizních seriálů se stejným názvem, které ale s původním příběhem souvisely jen velmi volně.

Nová verze vstoupí do českých kin 5. 3. 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám