Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rezidentní parkování se rozšíří i do Žabovřesk

Brněnští radní odsouhlasili přidání další oblasti do zón placeného parkování. Od příštího roku tak bude do harmonogramu pro rozšíření rezidentního parkování zařazena také oblast 2-02, která se nachází v Žabovřeskách.

Radní města Brna osouhlasili rozšíření oblasti rezidentního parkování i do Žabovřesk. Podle aktuálně schváleného harmonogramu by zde měla pravidla rezidentního parkování začít platit od 16. listopadu 2020.

Další rozšíření

Radní zařadili do nového harmonogramu rozšiřování Žabovřesky na jejich vlastní žádost. Nová zóna 2-02 bude přibližně ohraničena ulicemi Mučednická, Zeleného, částečně ulicí Žabovřeská, Minská a Horova. „Po zpracování projektových dokumentací a vyhodnocení časové i administrativní náročnosti jsme zjistili, že je v našich silách přidat v příštím roce o jednu oblast více. Nově se tedy v roce 2020 přidá oblast 2-02 – Sirotkova,“ řekl radní pro dopravu Petr Kratochví

Harmonogram byl vypracovaný s přihlédnutím k aktuálnímu stavu parkování v daných lokalitách, k možnostem realizace dopravního značení, administrativním procesům nebo právě požadavkům městských částí.

Žabovřesky nové parkovací zóny uvítají

Už v září schvália rada další oblasti, kterých se v příštím roce rezidentní parkování dotkne. S nově přidanou zónou v Žabovřeskách jich bude celkem 12. V červnu 2020 se přidají oblasti 1-09 (Křídlovická), 1-10 (Bezručova), 1-21 (Rybářská) a 1-15 (Dřevařská). V červenci se systém rozšíří o oblasti 3-01 (Staňkova) a 3-02 (Botanická a od září se zapojí i 1-06 (Špitálka), 1-07 (Trnitá), 1-16 (Žižkova) a 2-01 (Zborovská). Od listopadu 2020 se pak změny budou týkat i oblastí 3-03 (Chodská)  a 2-02 (Sirotkova).

„Naše městská část již netrpělivě očekává zavedení rezidentního parkování. Občané jsou informováni o probíhajících přípravách a uvědomují si nutnost zavedení tohoto systémového řešení. Rozhodně jsem přesvědčena, že to naší městské části velmi uleví,“ vyjádřila se starostka Žabovřesk Lucie Pokorná.

Přípavy jsou v plném proudu

Momentálně probíhá zahájení dalších kroků k zapojení všech oblastí zapojených do hramonogramu. Jedná se například o vyhotovení projektových dokumentací, stanovení dopravního značení nebo o přípravu a zahájení informační kampaně tak, aby se všichni obyvatelé dotčených částí Brna mohli včas na nové podmínky připravit.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák, parkovanivbrne.cz

Štítky rezidentní parkování, Žabovřesky, parkování, Brno, městská část, Lucie Pokorná

Rezidentní parkování se rozšíří i do Žabovřesk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.