Představitel charismatického Vladimíra Valenty z První republiky má oplétačky se zákonem už od roku 2016, kdy se měl nezákonně obohatit přibližně o 15 tisíc eur (v přepočtu 382 tisíc korun). Kriminální úřad finanční správy tehdy podle informací deníku Nový Čas dokonce uspořádal razii. Podle mluvčího Krajského soudu v Bratislavě Jána Adamčiaka zněl rozsudek jasně. Sympatickému herci byl „uložen peněžitý trest 10 000,- € (255 tisíc korun), pro případ maření peněžitého trestu soud ustanovil náhradní trest odnětí svobody ve výši čtyři měsíce.“

Rozhodnutí soudu, které nabylo právní moci již 15. srpna, se rozhodl Ján Koleník vyřešit tak, jak se dalo očekávat: Z vězení se „vyplatil“. I když jde o nemalou částku, zase tak neřešitelný problém to nebyl. Seriálová hvězda o výdělek a pracovní příležitosti nouzi nemá. „Všechno je vyrovnané a uhrazené už v srpnu. Státu nevznikla žádná škoda. Je důležité přijmout zodpovědnost,“ prozradil Novému Času Koleník, který si minulý rok mohl dokonce dovolit zakoupit dva byty u Dunaje v jedné z nejvyšších budov na Slovensku, jejichž hodnota se odhaduje na minimálně 17 milionů korun.

U našich sousedů totiž platí za velice žádanou hvězdu, nejenomže účinkuje v celé řadě seriálů na televizích JOJ či Markíza (a za jeden natáčecí den si inkasuje stovky eur), ale také je k vidění na prknech Slovenského národního divadla. A jeho firma Yancorp měla podle portálu FinStat jenom za loňský rok tržby ve výši 138 270 eur (což je 3 a půl milionu korun). Po provalení kauzy ovšem slovenský herec argumentoval tím, že jakmile narazil na nesrovnalosti v účetnictví, tak vyměnil svého účetního a s daňovým úřadem plně spolupracoval.

VIDEO: Dramatický seriál 1890: Koleník vyletí do povětří!

Video
Video se připravuje ...

1890: Koleník vyletí do povětří! FTV Prima

Fotogalerie
22 fotografií