Hlavní obsah

V nominaci Kosova jsou Rashica i Shala, stále chybí Zeneli

Švýcarský trenér fotbalistů Kosova Bernard Challandes povolal na závěrečné dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v České republice a s Anglií 24 hráčů. Oproti zářijovému úvodnímu souboji s výběrem Jaroslava Šilhavého v Prištině jsou v nominaci záložníci Milot Rashica s Herolindem Shalou, kteří se po vyléčení zranění vrátili do týmu už při říjnovém srazu. Naopak ze zdravotních důvodů nadále schází další opora Arber Zeneli.

Foto: Sport.cz

Herolind Shala (vpravo) s nominaci Kosova nechybí

Článek

Challandes neudělal příliš změn oproti zářijovému duelu, který jeho svěřenci nad českým týmem vyhráli v Prištině 2:1. Z týmu vypadli záložník Bernard Berisha a obránce Mirlind Kryeziu, naopak se dostalo vedle zmíněné dvojice i na Benjamina Kololliho s Arbenita Xhemajliho.

Nejlepším střelcem Kosova, které hraje mezinárodní zápasy teprve od roku 2014, je útočník Fenerbahce Istanbul Vedat Muriqi. K dalším oporám patří záložník Valon Berisha z Lazia Řím či Rashica. Jeho kolega ze záložní řady Shala v minulosti působil v české lize v Liberci a Spartě. Až na gólmana Visara Bekaje působí všichni nominovaní kosovští hráči v zahraničí.

Kosovo se představí ve čtvrtek 14. listopadu v Plzni. Na český tým ztrácí z třetího místa skupiny bod a k udržení postupových šancí nesmí prohrát. Skupinu uzavře o tři dny později domácím duelem s Anglií.

Nominace:
Brankáři: Samir Ujkani (FC Turín/It.), Arijanet Muric (Nottingham/Angl.), Visar Bekaj (Priština).
Obránci: Amir Rrahmani (Hellas Verona/It.), Fidan Aliti (Kalmar/Švéd.), Mërgim Vojvoda (Lutych/Belg.), Florent Hadergjonaj (Huddersfield/Angl.), Leart Paqarada (Sandhausen/Něm.), Ibrahim Dreševič (Heerenveen/Niz.), Benjamin Kololli (FC Curych/Švýc.), Arbenit Xhemajli (Neuchatel/Švýc.).
Záložníci: Idriz Voca (Lucern/Švýc.), Anel Rashkaj (Eskilstuna/Švéd.), Besar Halimi (Sandhausen/Něm.), Valon Berisha (Lazio Řím/It.), Herolind Shala (Valerenga Oslo/Nor.), Bersant Celina (Swansea/Angl.), Florent Hasani (Diosgyör/Maď.), Edon Zhegrova (Basilej/Švýc.), Florent Muslija (Hannover/Něm.), Milot Rashica (Brémy/Něm.).
Útočníci: Vedat Muriqi (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Atdhe Nuhiu (Sheffield Wednesday/Angl.), Elba Rashani (Odd/Nor.).

Reklama

Související témata: