8. listopadu 2019 • 20:55

Finále po 21 letech. Třinec v exhibici porazil Vsetín a uctil legendy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Exhibičním utkáním legend vyvrcholily oslavy devadesátin třineckého hokeje. Oceláři si v něm zopakovali finále z roku 1998, které bylo jejich prvním bojem o titul, a porazili Vsetín 8:4.



Zápasu předcházel slavnostní ceremoniál, během kterého slezský klub vyvěsil ke stropu vyprodané haly transparenty připomínající největší úspěchy: dva tituly (2011 a 2019) a dva Prezidentské poháry (2010/11 a 2018/19). Stejným směrem putovaly i dresy jeho největších osobností včetně zakladatele Boleslava Moravce. Navždy už budou v klubu vyřazena čísla, která používali Ľubomír Sekeráš (77), Richard Král (91), Jan Peterek (11) a Radek Bonk (14).

Právě dvě klubové ikony se postaraly o jediné dvě branky v úvodní třetině. Po Králově přihrávce překonal Peterek brankáře Čechmánka už po třinácti sekundách a později si role prohodili. Oba doplňoval Sedlák, který zvýšil na 3:0. Jako v dobách své největší formy se ukazoval brankář Biegl, který za polovinu zápasu neinkasoval. Chytil i trestné střílení, které se udělovalo za každý faul.

Nulu na straně Vsetína vymazal až Sršeň, to už branku Třince hájil Lakosil. Kontaktní branku přidal Stantien. Hosté se nestihli po druhé přestávce vrátit včas na led a rozhodčí Trombik je potrestal trestným střílením. To bez problémů proměnil Král a odstartoval gólové hody. Snížil Broš, ale brzy kontroval Kaděra. Po ukázkové kombinaci zvýšil Zima.

Vsetín ještě snížil Tesaříkovou dorážkou, ale poslední slovo patřilo domácím. Z úniku zvýšil Chlubna a gólový účet uzavřel symbolicky sportovní ředitel Ocelářů Peterek.

Exhibiční hokejové utkání, připomínka finále extraligy 1998:

Třinec - Vsetín 8:4 (2:0, 1:2, 5:2)

Branky a nahrávky: 1. Peterek (Král), 9. Král (Peterek), 24. Sedlák (Peterek, Král), 30. Král z trest. střílení, 34. Kaděra (Chlubna, Kántor), 40. Zima (Štefanka), 44. Chlubna (Kaděra, Štefanka), 45. Peterek (Sedlák) - 25. Sršeň (Vlach), 29. Stantien (Jakeš), 38. Broš (Tomajko), 42. Tesařík (Kratěna, Stantien). Rozhodčí: Trombik - Lipina, Brázdil. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Sestavy:

Třinec: Biegl, Lakosil - Sekeráš, Pavelec, Jančařík, Gřegořek, Štefanka, Kántor - Král, Kaděra, Daňo, Zima, Peterek, Chlubna, Folta, Sedlák, Kontšek. Trenéři: Hadamczik, Konečný.

Vsetín: Čechmánek, Kameš - Tesařík, Zubíček, Jakeš, M. Táborský, P. Táborský - Kratěna, Broš, Tomajko, Sršeň, Stantien, Demel, Barus, Krayzel, Vlach. Trenéři: Neliba, Husička.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud