Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poslední rozloučení s Lucií Eckertovou: Plný kostel se loučil s cvičitelkou, kterou zabila rakovina

Autor: rc, VaB - 
9. listopadu 2019
05:01

Rodina přátelé a známí se rozloučili s fitness cvičitelkou Lucií Eckertovou, která zemřela začátkem listopadu po dlouhém boji s rakovinou. Poslední rozloučení se konalo v Ústí nad Labem v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Na zádušní mši do kostela, který má šikmou věž, dorazily desítky lidí. Rozloučit se se slavnou cvičitelkou, kterou rodina uložila do bílé rakve, přijeli lidé i z velké dálky. 

V pátek se v Ústí nad Labem v kostele Nanebevzetí Panny Marie sešla rodina, přátelé a fanoušci Lucie Eckertové, která zemřela začátkem listopadu po dlouhém boji s rakovinou. Zhruba 250 lidí s květinami a věnci dorazilo na zádušní mši, která začala v půl třetí a trvala asi hodinu. Rodina Lucii, která se zákeřnou nemocí bojovala dlouhé čtyři roky, uložila do bílé rakve. 

Video  Pohřeb Lucie Eckertové v Ústí nad Labem  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Po zádušní mši se na facebookové stránce Romana Eckerta, otce Lucie, objevil dojemný vzkaz. „Dobrý večer, rádi bychom poděkovali všem přátelům, kamarádům a známým, kteří se přišli naposledy rozloučit s naší milovanou Lucií Eckertovou. Děkujeme vám všem za květinové dary a projevy soustrasti. Navždy zůstaneš, Luci, v našich srdcích. Tvoje mamka, taťka a celá Tvoje rodina,“ uvedl Roman Eckert na facebooku. 

Ke komentáři připojil fotografii. „Když jsme v lednu tuhle fotku spolu vyfotily, netušily jsme ani jedna, že tě tak brzy doprovodí na poslední cestě. Snad jsi viděla, kolik lidí přišlo, a snad jsi tam byla dnes s námi. Je mi to moc líto. Někdy na shledanou,“ reagovala na fotku, na níž se Lucie usmívá, kamarádka Petra.

„Bylo mi ctí! S láskou, úctou budu se usmívat,“ uvedla Luci. „Bylo mi ctí se s Luckou rozloučit, ani vzdálenost mne neodradila…Romčo, jsme stále s Vámi,“ napsala Ivana. „Bylo mně ctí se jít rozloučit s tak báječnou osůbkou a bojovnicí, jako byla Lucinka, bylo to dojemné, emotivní, i když smutný, odpočívej v pokoji, Lucí,“ napsala Věra.

Luciin boj začal v roce 2015, kdy se dostavila do nemocnice, aby podstoupila banální zákrok. Při něm však lékaři Lucii diagnostikovali nejnebezpečnější formu rakoviny kůže. Lucie se však rozhodla bojovat. Oblíbená cvičitelka si musela zpočátku hradit i drahé infuze, které neproplácí pojišťovna. Jedna infuze zhruba vyšla na 250 tisíc korun. Lucii však v boji podporovala nejen rodina a přátelé, ale také její příznivci, a tak poté, co založila veřejnou sbírku, jí lidé poslali skoro dva miliony!

V červnu se Lucie dozvěděla konečně dobrou zprávu, lékaři jí řekli, že rakovina je pryč. Ovšem v červenci přišla další zpráva, tentokrát špatná. Rakovina se vrátila. Lucie tentokrát svůj boj prohrála. „S hlubokým zármutkem a bolestí vám musím oznámit, že dnes ve 13 hodin odešla v tichém spánku obklopena rodinou moje dcera Lucie Eckertová. Luci byla moc statečná, přes čtyři roky čelila zákeřné nemoci, která byla plná bolesti a operací. Bohužel poslední léčba již nezabrala,“ napsal na facebook Luciin otec Roman.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi