ŠOKUJÍCÍ ZPOVĚĎ: Karel Gott před smrtí měsíce TRPĚL JAKO ZVÍŘE!

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. listopadu 2019 10:05 | Aktualizováno: 12. listopadu 2019 4:48

Trýznivé bolesti a naprosté vyčerpání. Tak by se daly charakterizovat poslední měsíce života Karla Gotta, podle jeho manažera a přítele Jiřího Suchánka. Česko přitom vůbec netušilo, že slavný zpěvák zápasí s leukémií.

"Když jsem se s Karlem naposledy setkal, velmi špatně chodil. Co krok, to se mu zračila v obličeji bolest a oddechoval," řekl Blesku Gottův bývalý manažer a kamarád Jiří Suchánek. Podle deníku Mistr trpěl jako pes.

Gott se mu svěřil s tím, že jej trápí bolesti, které podle magazínu musel zpěvák snášet několik dlouhých měsíců. Bylo na něm také vidět, že ho nemoc zmáhá a je vyčerpaný. Leukémií to ale nikdo nepřisuzoval. Téměř nikdo o ní totiž nevěděl.

Za jeho utrpením podle Suchánka stály i chemoterapie, které prodělal v letech 2015 s 2016. Trápila ho i následní léčba onemocnění krve. Důvodů k bolestem tak měl zpěvák více než dost.

Nejslavnější český zpěvák populární hudby Karel Gott ovlivnil několik generací posluchačů. Zemřel doma ve své vile na Bertramce 1. října, bylo mu 80 let. V posledních letech se potýkal se zdravotními problémy, podlehl akutní leukemii.

Gott byl hvězdou české populární hudby od 60. let až do současnosti. Vydal skoro tři stovky alb, na svém kontě má desítky milionů prodaných desek. Své poslední album s názvem Ta pravá vydal loni. Zlatým a Českým slavíkem byl zvolen dvaačtyřicetkrát, poprvé už za rok 1963 a naposledy v roce 2017.

Jeho úmrtí vyvolalo mimořádný ohlas doma i v zahraničí. V roce 2009 převzal od tehdejšího prezidenta Václava Klause medaili Za zásluhy I. stupně, Miloš Zeman uvedl, že Gottovi hodlá příští rok udělit Řád bílého lva první třídy, nejvyšší český řád.

Témata: Karel Gott