Joshua Redman zahájí JazzFestBrno 2020

Joshua Redman zahájí JazzFestBrno 2020
9. listopadu 2019 Jazz, Aktuality Autor: Milan Tesař

Pořadatelé festivalu JazzFestBrno odtajnili první jména ročníku 2020. Na Moravu přijedou gospelová zpěvačka Lizz Wright, Chris Potter, Bill Frisell, kontrabasista Avishai Cohen, Pat Metheny a také saxofonista Joshua Redman, který festival 15. března 2020 zahájí. V rubrice Třikrát z Proglasu si tohoto jazzmana představíme 12. listopadu od 14.00.

JazzFestBrno 2020 zahájí 15. března v Sono Centru Joshua Redman Quartet. Pořadatelé JazzFestu Brno o něm píšou: „Někdejší mladý lev je dnes lvem v nejlepších letech. Svoje hudební teritorium perfektně zná, a přestože se rád podívá za jeho hranice, zůstává především lvem jazzovým. Dokazuje to jeho nejstabilnější projekt, Quartet, který mu v devadesátých letech vydobyl slávu.“

Umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka pokračuje: „Ke znakům, díky nimž tuhle neuvěřitelně sehranou kapelu okamžitě rozpoznáte, patří neopakovatelná a neodolatelná barva zvuku Redmanova saxofonu, nespoutané bubnování Grega Hutchinsona, oduševnělý a zemitý kontrabas Reubena Rogerse a klavírní ekvilibristika i empatické doprovody Aarona Goldberg.“ Kvarteto má na kontě čerstvou desku Come What May, jež volně navazuje na zlatou éru kapely na albech Beyond a Passage of Time. Redman je na prahu šesté dekády života v optimální kreativní formě a s vytříbeným vkusem, srdcem na dlani a zkušeností snad ze všech světových pódií ukazuje, proč je jazz stále hudbou prudce aktuální.

(Podle tiskové zprávy pořadatelů festivalu; foto: Jay Blakesberg, z webu www.joshuaredman.com)

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!