reklama

Švandová, Štěpánová, Slováček, Rosák nebo Přeučil neřeší vrásky a hýčkají lásky

reklama

Neřeš vrásky, hýčkej lásky! To není jen docela nápaditá a dobrá rada ale i název nové knihy přední odbornice na etiketu a gastronomie Evy Filipové. Publikaci s obrázky Lucie Gelemové, pro níž to byla „autorská premiéra“, přišli pokřtít známé osobnosti a popřály také hodně spokojených čtenářů, především čtenářek.

Jana Švandová, Jan Rosák, Jan Přeučil s Evou Hruškovou, Bára Štěpánová, Bára Štěpánová a desítky dalších přátel a známých autorky přišli do pražského Hotelu Vienna House Andel´s Prague. Kromě skvělého jídla a pití, tam byla bezvadná nálada a atmosféra, s níž je pojatá i kniha Evy Filipové.

„Já mám už nějak dost hovorů o věku, kráse, o tom jak zhubnout, odstranit sebemenší vrásku, nemít nikde ani gram špeku. Je to jako s kofolou, řekl můj kamarád: Když jí miluješ, není co řešit, a přesně o tom to je. Život utíká a čas, který máme před sebou je třeba prožít, prostě jaký si život uděláme, takový ho máme. Chce to dbát o sebe, cestovat, sportovat, užívat si, obklopovat se příjemnými lidmi a zvolit úsměv jako životní postoj. A hlavně, hýčkat si lásky, vše, co vám v životě dělá radost,“ prozradila žena, která má ráda život, svou profesi a jak říká, už chce dělat jen věci, které ji baví a těší. „A chci se potkávat jen s lidmi, s kterými je mi dobře. Proč potkávat někoho, koho nechcete a dělat něco, co vyloženě nechcete, to asi nechce nikdo,“ podotkla Eva Filipová.

Pro partnerku Felixe Slováčka, který všechny dojal svými skladbami zahranými na saxofon, Lucii Gelemovou, to byla také vlastně premiéra. Poprvé ilustrovala knihu a byla to pro ni prý velká výzva.

„Když mne Eva oslovila, abych vytvořila ilustrace s chutí jsem to přijala. Je to sice dílko o u umění stárnout, ale zase se to nesmí moc nepřehánět. A není to jen čtení pro dámy, určitě i pánové si něco pro sebe najdou. Jak mi říkal Felix, vezme si tuhle knížku na přečtení s sebou na Slovensko, kam vyráží a uvidíme, co řekne, až jí prolistuje,“ řekla výtvarnice

Kniha je doplněna také několika zajímavými recepty na jednoduchá jídla, které autorka miluje, stejně jako typy na destinace, kam se ráda vrací.

„Třeba v Římě chodím na kávu za euro, v malinké restauraci si dávám svoje oblíbené dršťky na rajčatech, v knize je tak i spousta receptů, které mám ráda. Jsou jednoduché a z běžně dostupných potravin. Jíst se má chytře, jde o naše zdraví, to podpoří i pohyb. Důležité je také držení těla, způsob, jakým se pohybujete. Úspěšní lidé chodí svižně,“ říká Eva Filipová, která má v etiketě také svůj přístup.

„Paní Eva je dáma s noblesou, zároveň má ohromný přehled, zkušenosti a hlavně nadhled a smysl pro humor. A to nás na ni baví a je nám tím velice blízká. Kniha je nádherná, vtipná a moc rádi si ji s Evinkou přečteme,“ prozradil herec Jan Přeučil a jeho žena Eva Hrušková jej doplnila: „Myslím, že to bude jedním dechem, protože jen co jsem nakoukla, už jsem viděla, že to se čte doslova samo. Opravdu moc povedená publikace a zábavná,“ dodala první československá Popelka.

„Mým cílem je, aby si čtenář mé nové knihy odnesl dobrou náladu, a aby ho pozitivně nabila,“ dodala Eva Filipová a na závěr přidala jeden citát od Johna Lennona, který má ve své knížce: „Jediný prostředek, jak život snést je – považovat ho za krásný.“

Foto: Josef  Červ

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama