Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Po těsné porážce příděl od Švédů. Čeští florbalisté nestačili ani na druhého severského zástupce

Čeští florbalisté podlehli v Tampere ve druhém utkání na Euro Floorball Tour Švédsku 1:6 a zůstávají bez bodu. V neděli čeká svěřence trenéra Petriho Kettunena boj o konečné třetí místo se Švýcarskem, proti kterému nastoupí od 11:00 SEČ ve Vantaa.

Čeští florbalisté
zdroj: Český florbal

Češi v pátek na úvod prohráli v Hämeenlinně s domácími Finy 2:3 a v druhém duelu v 80 kilometrů vzdáleném Tampere inkasovali poprvé v šesté minutě, kdy Lukáše Bauera překonal Robin Nilsberth. Za 43 sekund vyrovnal Ondřej Vítovec, který se prosadil z otočky, ale nakonec byl jediný, kdo na gólmana Jonathana Edlinga vyzrál. Švédům vrátil vedení vteřinu před koncem úvodního dějství opět Nilsberth.

Po bezbrankové druhé části ještě ve 44. minutě Alexander Rudd neproměnil trestné střílení, ale v čase 48:33 zvýšil v přesilové hře Alexander Galante Carlström. Za 26 sekund proměnil přečíslení Rudd a za dalších 119 vteřin zvýšil po další kombinaci Emil Johansson na 5:1. Výsledek dovršil v 56. minutě po úniku Gustav Fritzell.

"Musíme se naučit v těchto zápasech trošku více zajišťovat útočné akce, protože mám pocit, že většina inkasovaných gólů byla z chyb v útočném pásmu a z brejku. A nejen ty góly, ale měli spoustu situací, kdy taky chodili sami na gólmana. Takhle nám ten výsledek po těch prvních čtyřiceti minutách nakonec zhořknul," řekl kapitán českého týmu Matěj Jendrišák.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští florbalisté nestačili na Švédy a podlehli 1:6

Euro Floorball Tour mužů v Tampere:

ČR - Švédsko 1:6 (1:2, 0:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 8. Vítovec (Němeček) - 7. Nilsberth (Rudd), 20. Nilsberth (Galante Carlström), 49. Galante Carlström (E. Johansson), 49. Rudd (Svahn), 51. E. Johansson (Galante Carlström), 56. Fritzell (Enström). Rozhodčí: Zurbuchenová, Wehingerová (obě Švýc.). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 211.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články