Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zubří zdolalo v souboji o druhé místo Duklu, Lovosice ukončily sérii porážek proti Jičínu

Deváté kolo házenkářské extraligy otevřelo utkání mezi dvěma týmy, které zatím v sezoně moc bodů neposbíraly. Losovice porazily Jičín 30:27, ukončily sérii čtyř porážek a posunuly se na osmé místo. V utkání o druhé místo tabulky Zubří porazilo na domácí palubovce pražskou Duklu 29:23.

Je nám líto, video expirovalo.
Lovosice porazily Jičín a posunuly se před něj v tabulce

Jičín si chtěl v Lovosicích spravit chuť po středečním vyřazení z domácího poháru, od začátku však tahal za kratší konec. Lovci sice vyhráli první poločas o jedinou branku, svého soupeře ale nepustili ani jednou do vedení.

Hned po přestávce navíc domácí odskočili do čtyřbrankového vedení a výhru už si nenechali vzít. Lovosice porazily Jičín 30:27 a vystřídaly svého soupeře na osmém místě tabulky.

Zubří ve vyrovnaném prvním poločase proti Dukle dvěma góly před přestávkou naposledy zlomilo nerozhodný stav 12:12 a po změně stran v bouřlivé atmosféře vedení záhy navýšilo. Zápas pak i díky brankáři Milanu Malinovi domácí kontrolovali, třetí nejlepší střelec extraligy Tomáš Řezníček k tomu přispěl osmi góly, Miroslav Jurka dal o jeden méně.

"Nastoupili jsme trochu laxně, hráli jsme hodně v oslabení. Ale dostávali jsme se do toho. Zápas rozhodla naše střelecká potence a Milan Malina," konstatoval zuberský trenér Dušan Poloz. "Z mého pohledu nastal zlomový moment za stavu 12:12, kdy jsme třikrát získali balon a následně ho třikrát ztratili. My jsme tento moment mohli zvládnout, ale dostali jsme lehké góly," litoval kouč Dukly Daniel Čurda.

Extraliga házenkářů - 9. kolo:

Lovosice - Jičín 30:27 (17:16)
Nejvíce branek: Trkovský 7, Kupa 6, Motl 5/3 - Kovařík 7, Krahulec 7/2, Pich 5.

KP Brno - Maloměřice Brno 30:22 (13:13)
Nejvíce branek: Janíček 6, Bosák a Koubek po 4 - Horák 5/3, Hliničan 4, Číž 3, Jung 3/2.

Zubří - Dukla Praha 29:23 (14:12)
Nejvíce branek: Řezníček 8, Jurka 7, Hlinka 4 - Klíma 6/1, Sviták 5/2, Reichl 4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články