Odveta za letní prohru vyšla, ale byla to dřina ... Mladá Boleslav – Bohemians 2:1

Mladoboleslavští fotbalisté v duelu šestnáctého kola první ligy prohráli první poločas, ale krátce po změně stran dvěma góly otočili nepříznivé skóre a v dramatickém závěru dovedli utkání do vítězného konce. Potvrdili tak své postavení v elitní šestici prvoligové tabulky.

Středočeši sice měli před utkáním v aktuálním prvoligové pořadí na čtvrté příčce o deset bodů více než dvanáctí Bohemians, ale jasným favoritem nebyli. V červenci 2019 je hráči Bohemians doma porazili jasně 3:0 a na začátku listopadu 2019 jim chyběl zraněný špílmachr Matějovský. Ovšem podobně Bohemians postrádali v záložní řadě exboleslavského Radu.

První poločas začal předpokládaným ofenzivním tlakem Středočechů, ale bez efektu. Naopak,  když se Bohemians dostali poprvé na dostřel mladoboleslavské branky, dali gól.

Ve 12. minutě nedůslednost boleslavské obrany soupeř nekompromisně potrestal, po Vodhánělově přihrávce Bartek z pravé strany přízemní ranou prostřelil Stejskala - 0:1.

Ve druhém poločase se začalo dařít domácím fotbalistům i střelecky. Během dvou minut nejenom vyrovnali, ale i dosáhli vítězného gólu. Jak se to stalo?

Ve 49. minutě svižný boleslavský atak završil Ladra nadýchaným obloučkem z levé strany před soupeřovu branku, kde se z malého vápna hlavičkou prosadil Mešanovič - 1:1.

V 51. minutě pro změnu Boleslavští zaútočili úspěšně po pravé straně a po spolupráci Buchy s Fulnekem se na hranici vršovické šestnáctky roztančil s míčem Ladra a když ho přiťuknul Budínskému, tak ten se přízemní ranou trefil k levé tyči - 2:1.


Jak říkám...



„Jsem rád, že jsme vyhráli, protože způsob hry Bohemky je velmi nepříjemný, hráči mají charakter a bojují. Těžko jsme se také dostávali k jejich brance. Něco jsme si o přestávce řekli, ve druhé půli zrychlili hru po stranách, hrotoví hráči nám přestali utíkat ze soubojů se stopery a povedlo se nám skóre otočit podobně, jak v Olomouci. Ovšem Bohemka i za stavu dva jedna trpělivě čekala na šance, a i když bychom při vedení měli mít utkání pod kontrolou, tak tomu tak nebylo. Vyhráli jsme po urputném boji, který jsem ovšem přepokládal," řekl po utkání trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber.

„Prohra se mně nehodnotí lehce, měli jsme blízko nejen jeden bod, ale tři body. Chtěli jsme hrát na vítězství a dostali se do vedení, i když Boleslav měla herní převahu, ale my byli nebezpeční z brejků, které jsme však měli zahrávat lépe. Na začátku druhé půle při našem krátkém výpadku Boleslav otočila zápas, mrzí mě, že jsme se nechali soupeřem tak zatlačit," uvedl Luděk Klusáček a prohlásil, že dlouho neviděl Boleslav tak se strachovat o výsledek, jako s blížícím se závěrem utkání. „Výsledek je pro nás krutý vzhledem k tomu, že jsme dvakrát nastřelili břevno. Síla Boleslavi je ve dvojici hrotových útočníků, a my jsme je třemi stopery eliminovali. S výjimkou výpadku zkraje druhé půle jsme zahráli dobře, nemám hráčům co vytknout," řekl po utkání trenér vršovických Bohemians Luděk Klusáček, jemuž se nepodařilo odjet z Mladé Boleslavi s bodovým ziskem.







Mladá Boleslav 8. listopadu 2019


  FORTUNA:LIGA   šestnácté kolo


FK Mladá Boleslav – Bohemians Praha 1905 2:1 (0:1)
Góly: 49. Mešanovič, 51. Budínský - 12. Bartek * ŽK: Tataev - Ugwu * ČK: Ugwu v 90. minutě po druhé ŽK * Rozhodčí: Emanuel Marek - Jan Paták, Petr Caletka * Diváků: 2552
FK Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma (82. Křapka), Tataev, Pudil, Fulnek - Hubínek - Bucha (76. Jiří Klíma), Budínský, Ladra - Mešanovič (87. Auer), Komlichenko.
Bohemians Praha 1905: Le Giang - Bederka, Hůlka, Pokorný, Krch - Bartek, Havel, Jindřišek (80. Keita), Vodháněl (63. Vaníček), Podaný - Nečas (63. Ugwu).

(jk, FK Mladá Boleslav, SportovníListy.cz, foto: FK Mladá Boleslav)