KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

Vimperk – Pivovarská ulice / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Vimperský kulturní kalendář – ZDE
• Pranostiky na listopad – ZDE
• Naše nabídka kulturních a společenských akcí na Vimpersku i jinde je ZDE
• LISTOPAD A ČESKÉ DĚJINY: Některé události, které měly v minulosti zásadní význam pro naši zemi a náš národ – ZDE
• KALENDÁRIUM KULTURNÍCH VÝROČÍ V ROCE 2019 – ZDE
• KAM DNES NA OBĚD? Co dobrého připravili kuchaři v hotelech a restauracích ve Vimperku a okolí? Vyberte si z nabídky – ZDE

 

10. – 17. listopadu


 

Přehled tisku: obava z operace mandlí, komplexní onkologická centra a nově vyvinutý těžký beton

Místo obvyklých přírodních materiálů začaly Třinecké železárny do takzvaného těžkého betonu přimíchávat například ocelárenskou strusku, metalické odprašky nebo ubrus ze zpracování kovů. Snaží se tak využít co nejvíce vedlejších produktů výroby, píše Deník. V Česku se od příštího roku zvýší počet komplexních onkologických center, informuje o tom Mf Dnes. Ty by měly zkvalitnit péči o pacienty s rakovinou. Přehledu tisku sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Přehled tisku: pyrotechnický průzkum v Brdech, Česká pošta šetří a školky přijdou o asistenty

Do bývalého vojenského prostoru v Brdech se znovu vrátili pyrotechnici, informuje páteční vydání deníku Práva. Lidové noviny se věnují finančním problémům České pošty, kterou trápí nedostatek financí i listonošů. Regionální Deník se zase věnuje plánu ministerstva školství omezit počet asistentů pedagogů ve třídách speciálních školek. Více si přečtěte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Zubní pohotovost o víkendu na Prachaticku
16.11.2019 MUDr. Kovařičová Vimperk 1.máje 116/13 388 428 840
17.11.2019 MUDr. Kovařičová Vimperk 1.máje 116/13 388 428 840

Ošetření akutním pacientům poskytují vyjmenovaní lékaři ve svých ordinacích vždy od 08.00 do 10.00 hod. Ve všední dny poskytuje zubní pohotovost Nemocnice v Českých Budějovicích od 16.30 do 21.30 hod, v sobotu, v neděli a o svátcích od 08.00 do 18.00 hod. v horním areálu nemocnice, pavilon C.


 

Předpověď počasí

Pátek 15. listopadu: Polojasno, místy zataženo nízkou oblačností. Ojediněle mlhy a mrholení. Nejvyšší denní teploty 9 °C až 13 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu ojediněle až 25 m/s. Na západě Čech a severovýchodě Moravy a Slezska vítr mírný 2 až 5 m/s.

Sobota 16. listopadu: Oblačno až zataženo, v Čechách postupně i polojasno, na východě místy slabý déšť nebo mrholení. Ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty 10 °C až 14 °C, na západě kolem 9 °C. V Čechách slabý proměnlivý, na Moravě a ve Slezsku a na horách mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s s nárazy až 15 m/s.


 

POZVÁNKA – SETKÁNÍ NAD MAPOU

Vážení spoluobčané, přijďte 28.listopadu od 17 hodin na Sousedské setkání nad mapou do ZŠ Vimperk, Smetanova 405, a zapojte se tak do přípravy nového strategického plánu Vimperka. Budeme společně diskutovat nad mapou o současném stavu města Vimperka a jeho osad, jejich hodnotách a problémech. Vimperk je město nás všech, pojďme ho tvořit společně!

(MĚSTO VIMPERK)


 

NABÍDKA VOLNÉHO POZEMKU K PRODEJI URČENÉHO K ZAHRÁDKAŘENÍ

Oznamujeme všem zájemcům, kteří mají zájem o odkoupení pozemku od města Vimperk k zahrádkaření, že v současné době město nabízí jeden volný pozemek. Nabízený pozemek se nachází v zahrádkářské kolonii pod železniční tratí nad ulicí Žižkova a je v Územním plánu Vimperk zařazen do zastavěného území, stávající plochy rekreace – R. Celý dokument zde.

(MĚSTO VIMPERK)


 

Přehled tisku: zákon o eutanazii zamíří do sněmovny a Praha uzavře partnerství s Tchaj-pejí

Ve čtvrtečních novinách se píše o tom, že pracovní skupina brzy předloží ve sněmovně návrh zákona o legalizaci eutanazie. Taiwanská metropole Tchaj-pej předběžně schválila sesterskou smlouvu s Prahou. A VZP dává bonusy lékařům, kteří pomáhají obézním dětem s hubnutím. Přehled tisku sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Čtvrtek 14. listopadu: Polojasno až skoro jasno, místy zataženo nízkou oblačností. Ráno a dopoledne místy mlhy, zpočátku i mrznoucí. Ojediněle mlhy. Ráno ojediněle náledí. Nejvyšší denní teploty 1 °C až 5 °C, na Moravě a ve SLezsku 5 °C až 9 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s, bude večer na Českomoravské vrchovině dál zesilovat.

Pátek 15. listopadu: Oblačno až zataženo, jen ojediněle i polojasno. Ojediněle mlhy a mrholení. Nejvyšší denní teploty 10 °C až 14 °C, na západě a na Českomoravské vrchovině kolem 8 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, na Českomoravské vrchovině a na horách na severu ojediněle až 25 m/s.


 

Přehled tisku: informace o lécích přímo do mobilu, provoz komunitních zahrad i vyšší sankce pro řidiče

V Českém tisku se ve středu dočtete, že Státní ústav pro kontrolu léčiv bude lidem od ledna posílat informace o lécích přímo do mobilu, téma Deníku. Podle Mf Dnes chystá ministerstvo dopravy novelu zákona, která tresty pro řidiče výrazně zpřísní. Více si přečtěte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Středa 13. listopadu: Zataženo, na většině území déšť, odpoledne a večer i trvalejšího charakteru. V Čechách a na Českomoravské vrchovině v polohách od 400 m, v jihovýchodní polovině Čech přechodně i v nižších polohách, srážky většinou sněhové, ojediněle i mrznoucí s tvorbou ledovky. Na západě Čech srážky jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty v Čechách a na západní Moravě 0 °C až 5 °C, jinde na Moravě a ve Slezsku 6 °C až 10 °C, na východě až 13 °C. Slabý proměnlivý, postupně většinou mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Čtvrtek 14. listopadu: Oblačno až zataženo, během dne přechodně i polojasno. Ojediněle, na severovýchodě zpočátku místy, slabý déšť nebo mrholení, na horách i sněžení. Ojediněle mlhy. Ráno ojediněle náledí. Nejvyšší denní teploty 1 °C až 6 °C, na východě až 9 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.