bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neděle přinese čtyři zápasy před půlnocí. Toronto bude hrát bez Marnera

10. listopadu 2019, 18:00

Jan Vojkůvka

Nedělní program zámořské NHL nabídne celkem sedm utkání, z nichž čtyři se odehrají v atraktivní čas před půlnocí. Vše zahájí už v 19 hodin souboj mezi Rangers a Panthers. Během noci se podruhé během dvou dní představí Toronto, které bude chtít napravit porážku s Philadelphií. Chybět mu ovšem bude zraněný Mitch Marner.

19:00 New York Rangers - Florida Panthers

Rangers trochu stabilizovali své výsledky a pomalými krůčky se snaží stoupat tabulkou Východní konference. Svou dobrou formu, a dvě výhry v řadě, budou chtít potvrdit v domácím utkání s Floridou, jež naopak utržila dvě porážky za sebou.

Panthers se v New Yorku představili i v sobotu, rovněž v odpoledním utkání, a prohráli těsně 1:2 s Islanders. V duelu s dalším newyorským týmem jim bude znovu chybět dvojice Noel Acciari a Jayce Hawryluk. Z hlediska zranění jsou na tom ale přeci jen o něco lépe než Rangers. Ti nadáje postrádají Miku Zibanejada a na několik týdnů je ze hry Marc Staal.

20:00 Winnipeg Jets - Dallas Stars

Ve velmi atraktivní čas pro evropské příznivce zámořského hokeje si zahrají i Winnipeg s Dallasem, které čeká rovněž první vzájemný zápas. Domácí vyhráli tři z posledních čtyř zápasů, hosté dokonce triumfovali čtyřikrát v řadě a v dnešním utkání se mohou v tabulce dotáhnout na 10. místo Západní konference (které drží právě Winnipeg).

Dallas po tragickém vstupu do sezony předvádí v posledních týdnech výkony, které ho odpoutaly od chvostu tabulky, a díky nimž se v minulé sezoně prokousal do druhého kola play off. V poslední době ovšem Stars trápí rozšiřující se marodka. Vrátit do sestavy by se měl ovšem slovenský obránce Andrej Sekera, brzy čeká návrat také Romana Poláka, jenž by měl proběhnout během tohoto čtyřzápasového tripu. Scházet v neděli budou Roope Hintz, John Klingberg a Tyler Seguin.

Domácí se v utkání nebudou moci spolehnout na služby Bryana Littla a Gabriela Bourqua. Pokračují také dlouhodobé absence Marka Letestua a Masona Appletona.

22:00 Vancouver Canucks - New Jersey Devils

Podruhé v sezoně na sebe narazí Vancouver a New Jersey, které je velkým zklamáním této sezony. Na kontě má po 15 odehraných zápasech jen čtyři výhry a paradoxně jednu z těchto výher vybojovali Devils právě proti Vancouveru, který v polovině října doma porazili 1:0. V odvetě se budou muset hosté obejít kromě Connora Carricka také s největší pravděpodobností bez obránce Samiho Vatanena.

Domácí Canucks prožívají špatné období. Po výborných výsledcích během minulého měsíce se zatím v listopadu velmi trápí a prohráli čtyři z pěti odehraných zápasů. Padli dokonce i na ledě špatně hrajícího Chicaga, což byla pro Canucks rozhodně ztráta. A ztráta mají i co se soupisky týče. Mimo hru setrvávají Micheal Ferland a Tyler Motte.

23:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights

O poslední místo v NHL se zatím svědomitě přetahují Detroit Red Wings a Los Angeles Kings. Detroit se představí v neděli na domácím ledě proti Vegas Golden Knights a pokusí se navázat na překvapivé vítězství 4:2 nad Bostonem, čímž přerušil svou šňůru čtyř porážek v řadě.

V listopadu se zatím Vegas hrubě nedaří. Vyhráli jen zápas v Columbusu, naopak další čtyři duely prohráli a mírně se propadají tabulkou Západní konference, kde jim aktuálně patří sedmá příčka.

01:00 Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs

Chicago je se svou sezonou hodně nespokojené. A není se čemu divit. Trenér zkouší vše možné, aby výkony svých hráčů oživil, nechal na tribuně sedět Seabrooka, to samé potkalo také Kubalíka. A návrat českého útočníka do sestavy přinesl jeho čtvrtý gól v sezoně. I díky němu se Blackhawks povedlo urvat na ledě Pittsburghu alespoň bod za remízu v základní hrací době.

V dalším utkání se domácí střetnou s Torontem, které bude velkým favoritem zápasu. A to i přesto, že v noci na neděli prohráli Maple Leafs s Philadelphií a přišli o svou sérii tří výher v řadě. Co je ovšem může trápit mnohem více je zranění Mitche Marnera, který souboj s Flyers nedohrál kvůli problémům s kotníkem. Torontu bude přinejmenším v duelu s Chicagem, kam vůbec neodcestoval, chybět.

01:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers

Boston prohrál dva zápasy v řadě a David Pastrňák přišel dodatečně o svou sérii zápasů, ve kterých v řadě bodoval. V souboji proti Red Wings původně figuroval u druhé branky Bruins jako jeden z přihrávajících, dodatečně mu ovšem byla asistence odebrána a jeho bodová šňůra se zastavila na 13 zápasech. Započít další sérii bude moci na domácím ledě proti Philadelphii, která překvapila v noci na neděli Toronto a vybojovala třetí výhru v řadě. 

Flyers, kteří mají všechny své hlavní opory zdravé, se pokusí svou vítěznou sérii prodloužit i s ohledem na dobré výsledky právě proti Bostonu. V minulé sezoně vyhráli poslední dva vzájemné zápasy.

Domácí mají poměrně širokou marodku a zatím není zcela jisté, kdo bude dál svému týmu chybět. Otazník visí nad Jakem DeBruskem, Brettem Ritchiem, Parem Lindholmem, Davidem Backesem i Joakimem Nordstromem. Jistotou jsou pokračující absence obránců Kevana Millera a Johna Moora, kteří do této sezony ještě nezasáhli.

03:00 Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

Závěrečným zápasem nedělního programu bude souboj mezi Anaheimem a Edmontonem. Bude se jednat o první vzájemný souboj obou týmů v této sezoně a zatímco Oilers budou potvrzovat úspěšné vystoupení ze zápasu proti New Jersey (4:0), Anaheim se pokusí napravit své domácí porážky ze zápasů s Chicagem a Minnesotou.

Hlavní opory obou týmů jsou podle dostupných informací zdravé a oba celky by měly nastoupit v plné síle. Oilers však nevyužijí v utkání služeb slovenského útočníka Tomáše Jurča, který byl tento týden poslán na farmu a už se prezentoval velmi dobrým výkonem v dresu Bakersfieldu, jemuž pomohl v sobotu dvěma asistencemi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.