British Airways s náhradou A380 nespěchají

  • 10.11.2019 17:00

Z prezentace skupiny IAG pro investory vyplývá, že firma se se svými A380 ještě zdaleka neloučí. Prezentace ukazuje, že British Airways chtějí postupně implementovat ve svých letadlech kabinu Club Suite, přičemž letadla Airbus A380 mají přijít na řadu jako poslední, a to po roce 2023. Poslední exemplář dostane nové prostředí Club Suite v roce 2025. Firma by těžko přistoupila k nákladné modernizaci interiéru, pokud by se letadel chtěla zbavit.

Také největší uživatel A380, Emirates, plánují využívat A380 za horizont roku 2030. Zdá se tedy, že stejný horizontu zvažuje i British Airways.  

Šéf skupiny IAG Willie Walsh v minulosti opakovaně vyjádřil vysokou spokojenost s letadly A380. Těsně před rozhodnutím Airbusu výrobu ukončit se dokonce zdálo, že British Airways vážně zvažuje letadla objednat a výrobu A380 tak zachránit. V únoru apeloval Walsh na Airbus, aby snížil cenu letadla. Také se spekulovalo, že British Airways může koupit některá superjumba, která vyřazovaly např. Singapore Airlines. V únoru také Walsh zdůraznil, že společnost rozhodně hodlá svých 12 letadel A380 dále využívat. (Foto: boardingarea.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace