Hlavní obsah

Španělská vesnice odvolila za rekordních 32 sekund

Novinky, tcs

Od roku 2015 Španělsko nebylo schopné sestavit vládu a tento víkend museli Španělé zase k volbám. Ve vesnici Villarroya nedaleko Zaragozy tamní obyvatelé alespoň využili příležitosti, aby vylepšili vlastní rekord. Odvolit zvládli za 32 sekund.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělská vesnice odvolila za 32 vteřinVideo: Reuters

 
Článek

Rekordně rychlé volby jsou ve vesnici možné jen proto, že čítá pouhých osm obyvatel. Když se proto v sobotu v devět hodin ráno otevřely volební místnosti, po několika desítkách vteřin se mohly zase zavřít.

Obyvatelé vesnice o deset sekund překonali svůj vlastní rekord. „Zlepšení rekordu je velmi uspokojující a jsme na to pyšní,“ prohlásil starosta Salvador Perez s tím, že tentokrát na vylepšení rekordu obyvatelé trénovali. „Ale i kdybychom netrénovali, zvládáme odvolit velice rychle,“ dodal starosta.

Francouzského vězně pustili k eurovolbám. Odvolil a utekl

Koktejl

Zároveň přiznal, že neustále volit už je poněkud unavuje. „Jsme už otrávení. Upřímně, když už volit musíme, snažíme se to udělat co nejrychleji,“ vysvětlil Perez.

Španělsko už od roku 2015 nedokázalo sestavit vládu. Letošní volby do španělského parlamentu jsou tak již čtvrtými volbami během čtyř let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám