OEM Automatic řeší datová centra

Typografie
  • Nejmenší Malé Střední Velké Největší
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

V dnešní době informačních technologií je nutné zajistit vhodné prostory pro uchování serverů a dalších síťových prvků = datová centra. Pro datová centra je nezbytné jejich stabilní a bezproblémové fungování.

Z toho důvodu je nutné zajistit nepřetržitý zdroj elektrické energie. Protože v distribučních sítích čas od času dojde k výpadku, musí být přítomen záložní zdroj elektrické energie v podobě záložního transformátoru, UPS nebo dieselagregátu. Další nezanedbatelnou součástí je prostředek, který monitoruje stav primárního zdroje (velikost napětí, frekvence) a v případě výpadku je schopen rychle přepnout na sekundární, záložní zdroj.

K tomuto účelu nabízí OEM Automatic automatické přepínače na záložní napájení řady ATyS M (40 A až 160 A) a ATyS (125 A až 3200 A) od firmy Socomec. Tyto přepínače lze dále rozdělit podle použitého sekundárního zdroje na ATyS t (M), který přepíná aplikace síť – síť, dále na ATyS g (M). Ten je primárně určen pro přepínání aplikací síť – dieselagregát, protože dokáže vyslat impuls pro spuštění dieselagregátu a po dosažení požadovaného napětí a frekvence přepnout zdroj napájení. Je však schopen přepínat i aplikace síť – síť. Nejvyšší řadou je ATyS p (M), který obsahuje programovatelné vstupy a výstupy. Dále nabízí možnost komunikace po lince RS-485 pomocí protokolu Modbus, což umožňuje jeho jednoduché nastavení a sledování vybraných informací přes webserver. Je vhodný do všech výše uvedených aplikací.

datova centra 2019 1
Pro možné vyčíslení nákladů na provoz datového centra je důležitá také informace o množství a kvalitě spotřebované energie. Systém pro měření a analýzu AC i DC sítí Diris Digiware je schopen poskytnout všechny uvedené informace a další funkce (měření Q, cos φ, analýza harmonických, upozornění na nadproudy, přepětí a podpětí). Jeho instalace je díky technologii Plug & Play a automatické konfiguraci prvků jednoduchá a rychlá (1/4 času v porovnání s klasickými systémy). Různé typy proudových senzorů (pevné/dělené jádro, Rogowského cívka) pak nabízí možnost instalace do nových i do stávajících sítí bez nutnosti odpojení napájecího zdroje. Další výhodou je nezanedbatelná úspora prostoru v rozvaděči, zajištěna například proudovými moduly s integrovanými senzory řady S (Obr. 2).

datova centra 2019 2
Ty jsou schopné měřit více fází najednou a jejich rozměry jsou přizpůsobené velikosti prostoru pod jističem. Protože se jedná o kombinaci senzoru a modulu, zabere tento výrobek v rozvaděči minimální množství.

datova centra 2019 3
Diris Digiware měří s třídou přesnosti celého systému 0,5 a garantuje ji v intervalu od 2 % do 120 % rozsahu jmenovitých proudů. Díky spojení proudových senzorů a modulů je možné měřit velké množství odběrných míst a komplexně analyzovat spotřebu v jednotlivých sekcích datového centra. Taková analýza přináší možnost optimalizovat množství spotřebované energie a tím snížit náklady na provoz. Všechny naměřené a vypočítané hodnoty pak může díky webserveru uživatel sledovat odkudkoliv, kde je dostupné internetové připojení. Takto mohou sledovat svá data například v novém datovém centru ČEZ v Tušimicích, kam již OEM Automatic ve spolupráci s firmou Pronix Diris Digiware dodal.

OEM Automatic, spol. s r.o.
Pražská 239, 250 66 Zdiby
Tel.: +420 736 167 384
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.oem-automatic.cz

Bezplatný odběr časopisu

Chcete odebírat časopis ElektroPrůmysl.cz zdarma? Napište Vaše jméno a e-mail, poté klikněte na tlačítko odebírat.

Časopis vychází 1x měsíčně.

Aktuální číslo časopisu

ElektroPrumysl

ElektroPrůmysl.cz, duben 2024

Číslo je zaměřené na kvalitu elektrické energie, energetiku, elektromobilitu a alternativní zdroje energie.

Zajímavé odkazy

Schneider Electric | Vezměme to prakticky! EcoStruxure Power Design – NOVINKY | Nejširší nabídka 3f UPS na trhu |Spínací, jistící a ochranné přístroje | VN rozváděče bez plynu SF6 | EcoStruxure for eMobility – nabíjecí stanice | Jak jednoduše vybrat správný 3f zdroj UPS
Nový design vypínačů a zásuvek si elektrikáři hned oblíbili! Zaujal je novými matnými barvami, plochým tvarem a také dobrou cenou. Třešničkou na dortu je ovládání mobilem.
Inspekční minikamera s bezdrátovým přenosem obrazu První inspekční minikameru na světě, která využívá k přenosu obrazu vestavěný wi-fi hotspot pro pohodlné a bezpečné inspekce i těch nejnepřístupnějších míst.
Vyhrajte termokamery Hikmicro nebo multimetry Fluke! Odpovězte na jednoduchou otázku a vyhrajte grafický multimetr Fluke 289 nebo špičkovou termokameru Hikmicro B20. Vstupenku na Amper 2024 obdrží každý.

Najdete nás na Facebooku