Projeli spolu křížem krážem nejen republiku, ale rovnou skoro celý svět. Karel Gott byl členem klubu Amfora přesně pětadvacet let,“ spočítal pro deník Aha! prezident originálního uskupení Petr Salava (64). Je pro klub hotovou živou kronikou.

Výborný parťák

„Na Karlovy úžasné výkopy vzpomínají namátkou v Zichovci, Hrádku nad Nisou, Úhonicích nebo Sadské, ale i v Los Angeles, New Yorku, Santiagu de Chile, Asuncionu, Hermagoru, Helsinkách nebo v Srbsku u Karlštejna,“ žertuje diskžokej a moderátor. Potom zvážní. „Karel byl na zájezdech velmi skromný, výborný parťák, a navíc vždy vítaný jako vzdělaný a zábavný společník,“ říká za všechny kamarády z Amfory s pohnutím Salava.

Mají 390 dresů

Slavík i ostatní zesnulí zanechali spousty vzpomínek a zážitků, které je budou kamarádům stále připomínat. Těch 45 let uteklo jako voda, ani se nechce věřit, že sportovci, herci a zpěváci běhají po trávnících skoro půlstoletí. Dres ojedinělého seskupení zatím obléklo 390 lidí. Aby mohl nastoupit nový člen, musí jiný odejít. Klub není nafukovací.

Odehráli 716 zápasů

„Od založení jsme sehráli sedm set šestnáct zápasů,“ prozradil ještě Aha! Salava. Jsou čísla, která zveřejňuje s těžko skrývanou pýchou: „Prohráli jsme pouze sto sedmnáctkrát.“ Předváděli na hřišti své umění před téměř milionem dychtivých diváků a ještě to určitě nechtějí zabalit.

Všichni zesnulí hráči fotbalové Amfory
Autor: Aha!

Nejvíce zápasů

Petr Salava: 708

Petr Novotný: 337

Lešek Semelka: 329

Karel Vágner: 324

Roman Skamene: 300

Nejvíce gólů

Karel Vágner: 278

Vladimír Hruška: 277

Roman Skamene: 162

Jan Rosák: 138

Petr Salava: 133

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Roman Skamene: Už jsem zmoudřel! Ale štve mě, když ženský hekaj!

Video
Video se připravuje ...

Roman Skamene: Už jsem zmoudřel! Ale štve mě, když ženský hekaj! Dušan Spáčil, Petr Soukup

Fotogalerie
26 fotografií